Kladdkaka, en favorit!
Den här har jag kopierat från Carolas blogg (marling.blogg.se):
125g smör
1 dl strösocker
2 ägggulor
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 dl mjölk (jag hade i 1,5)
MARÄNG:
2 äggvitor
1,5 dl strösocker
ugnen 175 grader
GÖR SÅ HÄR:
1.Rör smör och socker poröst.
Rör ner äggen
blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, mjöl och kakao
häll sedan ner blandningen i smeten.
2. Blanda i mjölken och häll smeten i en form
3. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under omrörning, vispa till maräng
4. Bred eller spritsa marängen över kakan och grädda i 20 min.
Låter gott!!
Jag har lärt mig att man ska RÖRA inte vispa kladdkaka. Och att ha i bakpulver var nåt nytt, då blir det mer chokladkaka.
Ett hett tips är att ha i en nypa salt, det lyfter chokladsmaken! MUMS!
Får bjuda in mig på en fika hos dem inom kort!! =)
125g smör
1 dl strösocker
2 ägggulor
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 dl mjölk (jag hade i 1,5)
MARÄNG:
2 äggvitor
1,5 dl strösocker
ugnen 175 grader
GÖR SÅ HÄR:
1.Rör smör och socker poröst.
Rör ner äggen
blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, mjöl och kakao
häll sedan ner blandningen i smeten.
2. Blanda i mjölken och häll smeten i en form
3. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under omrörning, vispa till maräng
4. Bred eller spritsa marängen över kakan och grädda i 20 min.
Låter gott!!
Jag har lärt mig att man ska RÖRA inte vispa kladdkaka. Och att ha i bakpulver var nåt nytt, då blir det mer chokladkaka.
Ett hett tips är att ha i en nypa salt, det lyfter chokladsmaken! MUMS!
Får bjuda in mig på en fika hos dem inom kort!! =)
Kommentarer
Trackback