Lussebullar
Ja, det börjar bli dags att baka lite kusar, iallafall snart!
50g jäst
100g smör
5dl mjölk
250g Kesella lätt 1%
1g saffran
1,5dl socker
0,5tsk salt
ca 17dl mjöl
Smält jästen med sockret.
Smält smöret i kastrull och tillsätt mjölken värm till 37grader/fingervarmt.
Tillsätt smöret i jästblandningen och rör om.
tillsätt kesella, saffran, salt och det mesta av mjölet.
arbeta degen tills den blir blank och släpper från bunkens kanter.
låt jäsa 40min.
baka ut och garnera med russin.
låt jäsa 40min övertäckt.
Pensla med ägg och grädda i ugn 5-8min (ugn 225grader)
50g jäst
100g smör
5dl mjölk
250g Kesella lätt 1%
1g saffran
1,5dl socker
0,5tsk salt
ca 17dl mjöl
Smält jästen med sockret.
Smält smöret i kastrull och tillsätt mjölken värm till 37grader/fingervarmt.
Tillsätt smöret i jästblandningen och rör om.
tillsätt kesella, saffran, salt och det mesta av mjölet.
arbeta degen tills den blir blank och släpper från bunkens kanter.
låt jäsa 40min.
baka ut och garnera med russin.
låt jäsa 40min övertäckt.
Pensla med ägg och grädda i ugn 5-8min (ugn 225grader)
Kommentarer
Trackback