Usch, vad livet är grymt! Atlas 2006.03.15-2010.06.26


Vår älskade fina Atlas är nu i hundhimlen! I lördags kväll åkte vi in till Albano med får underbara hund! Känns fruktansvärt. Overkligt. I tre dagar har jag haft gråt-attacker, så fort jag börjat tänka på honom, när jag ser minsta tecken som koppel, snöret som han satt i ute osv.

Idag känns det lite bättre.


Inne på Albano blev vi omhändertagna av proffesionell personal, som var underbara och trevliga. Det var lugnt med folk, så det kändes bra. Vi kom in 21.00, de stänger 22 på lördagar. Vi fick komma in på ett rum. Jag och barnen var med. Sen gick vi ut när Atlas skulle få en lugnande spruta. Efter ett tag fick vi gå in igen, då hade Henrik somnat och Fredrik var lugn. Atlas blev glad när hans matte kom in, så trots lugnande sprutan så vinglade han fram till mig och viftade på svansen.



Per satt med Atlas i famnen, på golvet. Jag och Fredrik satt bredvid och klappade och pussade honom för sista gången. När det var klart, gick jag och barnen ut, för jag ville inte se när han var livlös. Han fick ett fint avslut och fick somna in i husses famn, 22.15. Men usch vad hårt.

När vi satt i bilen och skulle åka därifrån höll Fredrik kopplet och med bekymrad blick "N´dä, n´dä", och pekade mot djursjukhuset. Han tyckte att Atlas saknades i bilen! Han förstod att han var kvar därinne.

Här sitter Maja o Fredrik som ljus i soffa...

20100625382 (MMS)

Här sitter Maja o Fredrik som ljus i soffan, hos Maja. De tittar på "i drömmarnas trädgård", ett gulligt o fängslande barnprogram! Vi åt lunch hos dem idag, sill o potatis såklart! Gott o trevligt, o vi blev kvar ända till kl 16! Så d var bara hem snabbt; rasta hunden, plocka ihop extrakläder o annat, sen åkte vi vidare till svärföräldrarna för vidare midsommarfirande!


Grace 2 år! Igår, torsdag, var jag o killa...

20100624371 (MMS)

Grace 2 år! Igår, torsdag, var jag o killarna på kalas! D var fint väder så vi satt ute o kalasade. Elin hade bakat jättegoda bullar o d var flera sorters kakor, jordgubbstårta, paj o glass! Fredrik lirade fotboll m killarna, åkte på spark-mc, ritade o jagade Grace runt i föreningslokalen där kalaset ägde rum. Gick bra m båda grabbarna, henrik sov mest o fredrik var lugn, nyfiken o inte så blyg och lyssnade på vad man sa. Grace fick många fina presenter; playdoo, smycken, docka, kläder, kassapparat mm. Av oss fick hon, halsband, vattenpistol, dropstop för glasspinne, hatt/keps o väska som på bilden, vilket blev poppis! Mkt trevligt kalas! Henrik fick jättefina kläder av dem i "välkommen till världen" present, en star wars body och en bodysuit m bilar! Gulligt av dem!


Ett svårt beslut har fattats! Vår älskade ...

20100623354 (MMS)

Ett svårt beslut har fattats! Vår älskade Atlas ska få komma till hundhimlen! Jag har gråtit i flera dagar o det känns så oerhört tungt och jobbigt! Han har markerat mot Fredrik, o mer får absolut inte hända! Jag har pratat m en proffstränare som specialiserats på amstaff, o hon lät lugn o sa att d är stor skillnad att markera o bita. Vi skulle få träffa henne redan nästa vecka. Men ikväll har jag bestämt mig, vi måste ta farväl av Atlas o d känns så fruktansvärt hemskt o ofattbart! Ingen glad midsommar i år för vår del!


SMS-inlägg


Super-farfar snickrade ihop en gungställni...

20100624372 (MMS)

Super-farfar snickrade ihop en gungställning, på 15 min! D kom förbi en snabbis, o var på väg på kalas. Fredrik gav den lösa babygungan till farfar, som såg behovet, o fixade lite! O *vips* så fin!


Save-the-date! Kyrkan är bokad för dopet.....

Save-the-date! Kyrkan är bokad för dopet... D blir lördagen den 28 aug 14.30, estuna ka.


Idag var Fredrik hemma fr dagis, bara för ...

20100621334 (MMS)

Idag var Fredrik hemma fr dagis, bara för att vi skulle ta d lugnt o ha lite mysigt på förmiddagen! Ingela o jag bestämde att vi skulle till badhuset. Men det visade sig att d inte öppnade förrens kl 13. Så hon o alvin kom hit istället, o stannade ända till kl 16. D blev lek inne o ute. Lunch, promenad o när barnen sov köpte vi sallad till oss fr pizzerian. Gott! Pappa var här o målade upp en hink rödfärg idag. Tack, pappa! Ikväll "gymade" killarna i babygymmet. Henrik gillar det, o börjar nu greppa efter saker! Gulligt!


Det blev impuls till IKEA igår. Jag satt v...

20100620322 (MMS)

Det blev impuls till IKEA igår. Jag satt vid datorn som ni kanske förstår o kikade på barnrumsinredning m djungeltema. Jag blev så otroligt inspirerad o ringde till Per (som var i garaget o meckade folkracebil) vid 15 tiden. "Behöver du nåt fr BILTEMA?" frågade jag med len röst. Han blev lite förvånad o svarade "nja, vadå då". Han trodde väl att typ pappa var där o att det handlade om att skicka efter nåt m honom. Men sen kom den: "Jag e sugen på att åka till IKEA". Hans svar "nej, d e inget speciellt jag behöver o jag orkar inte åka". "nehä" sa jag, inte helt förvånad. "ring om du ångrar dig". En stund senare kommer han in och ger klartecken, vi packar ihop oss o åker. När jag inte ska ha m vagnen ser han förvånad ut. Men fredrik hade ju sovit o henrik kan sitta i bilstolen i kundvagn, så blir d plats till annat i bagageluckan! O ni seq vilket lass d blev! Kommer att bli så fint i barnrummet! Bilder kommer när d e klart förståss! Bra jobbat annars tycker jag, vi åkte hemifrån kl 16, hann in på biltema som stänger kl 17 o sen till ikea som stänger 18.


Kolla vilka fina barnfondtapeter!!!

Titta vad jag hittade:

http://amvina.se/walltastic/default.aspx


Exempel:



699 kr (www.abcleksaker.se)

2,40x3 m

http://www.muralsyourway.com/jungle-wall-murals.cfm

Synd att jag inte kan bestämma mig för tema i barnrummet bara!!! =)
Men djungelmotivet är väldigt fint, och känns roligt iochmed skansen och kolmårdenutflykterna! Samt mjuka fina färger!! I" drömmarnas trädgård" var oxå fin! Och bondgård! Bilarna var tyvärr lite för färgstarkt för min smak! Hade jag haft tjej, så självklart prinsessorna!!

Både Ingela och Rebecka har pratat om att de ska måla djungel, men det här verkar ju betydligt enklare (och kanske snyggare??), tjejer!

Dop

Henrik ska också döpas, och det är hög tid att börja planera! Jag ringde i torsdags för att boka kyrkan, men de skulle återkomma på måndag, då det var en vikarie som svarade! Så jag kan inte göra så mkt innan.

Jag har varit in på vistaprint och kollat på lite olika inbjudningskort. Vilken tid det tar, men det är ju viktigt att det blir snyggt!!

Nu kanske en del av er ska bli överraskade när det kommer i brevlådan, men jag vill visa ett utkast:



Fint va??


När det blir alldeles tyst...

...då kan man förvänta sig att Fredrik gör nr 2!

eller som nyss.... stod vid köksbänken med stora brödkniven!

Det gäller att kolla när man inte hör honom!! =)


Nu har vi börjat med "Bil-bordet"

Lördagskväll, och vad gör jag?

Inget särskilt! Dagarna innehåller samma sysslor, skillnad på helgen, är att det är en till att ta hand om! haha

Ingela och Alvin har varit här på förmiddagen,,. hämtat Fredriks sandlåda i plast som vi inte behöver. Alvin behöver den hemma, och det är med lock, praktiskt då de har grannar med katter!

För ett par veckor sen så fick jag se ett bord på öppna förskolan med en bilväg. SMART, tyckte jag.
Idag hämtade jag hem bordet från vår granne, Anita, som jag hade reserverat på hennes loppis. Det var prismärkt 25 kr, men jag fick det.  Jag skulle dessutom få allmogefärger av henne (!).

Ikväll iallafall så ville jag börja skissa på det... och Fredrik hjälpte mer än gärna till:



Kan bli bra va??

Här är lite inspirationsbilder:


Fredriks bilmatta (IKEA)


Plastlekmatta som tillhör bondgården. Tänkte kombinera lite. Så det kan lekas med både bil och djur...

Här är lite andra bilder, som är roliga lekmattor istället för den traditionella billmattan(www.abcleksaker.se):

Trädgård med pool!


Pirate bay!


Djungel och safarimatta!


Bondgård!

Fantasy!


Riddare!


Féer!



Stad!


Nu blev det desto svårare att välja hur jag ska måla! Men även om jag kan måla, så ska det vara enkelt, inget avancerat. För det har jag inte tid med =)


Nu är de gifta!!



Ni såg väl vigseln?

Så fint, att det nästan är overkligt....

Tips!! Fina barnkläder och mössor!

På kameleontdesign.se säljer de nu alla barnkläder och mössor till 30-50% rabatt.

Jättefina mössor med fordonstyg.

Även massa klänningar oxå... tur att man inte har tjejer, blir billigare så! =)


Zandra kom hit ikväll på en sen fika innan...

20100615248 (MMS)

Zandra kom hit ikväll på en sen fika innan hennes nattskift. Fredrik hade inte somnat, så han var m en stund. Han plockade m thepåsarna, sockerbitarna o fick en halv chokladboll o babyfestis! Vi bestämde att hon kommer hit på måndag kväll, så ska jag göra en ansiktsbehandling/djuprengöring på henne, m nya nuskin-maskinen jag fick av mamma. Bilden är på Zandra strax innan spinningen i tisdags, cigarett o coca cola! Haha. Efter att hon åkt gjorde jag mer välling till Fredrik så han skulle somna ordentligt, han lekte lite m sina saker i sängen, han la sig på mig för att gosa lite o då.. *rap* ... Kräktes han upp välling o chokladboll, rätt i örat på mig! Blä vad äckligt! Men vi skrattade åt d! Han var lite full i magen kan man säga!


Maja o Fredrik lekte massor idag! Maja pro...

20100617266 (MMS)

Maja o Fredrik lekte massor idag! Maja provåkte nya rutschkanan, många ggr! Den blev godkänd! D hade varsin vattenkanna o vattnade blommorna, åkte sparkbil, trehjuling m.m. Maja åkte tramptraktor o Fredrik drog allt han kunde, Maja sa "mer" flera ggr, Fredrik kämpade men slutade när uppförsbacken kom. Jag tog fram picknickfilten till smågrabbarna att ligga på.Pannkaka, sylt o grädde var poppis mellanmål. När d var dags för dem att gå hem följde vi med som sällskap. Atlas hade inte fått nån promenad, så vi gick med ända hem till dem o en liten runda till. Sen stannade vi hemma hos dem en stund.


Hos sjukgymnasten gick allt bra! Idag gick...

20100617264 (MMS)

Hos sjukgymnasten gick allt bra! Idag gick jag o henrik upp 6.45, fixade lite, åt frukost, kollade mail osv. Fredrik vaknade en lång stund senare o ropade på översta trappsteget, så jag hämtade ner honom. Han åt frukost, macka o mjölk i soffan och tittade på tv o vi hade en lugn morgon. Kl 9.20 packade vi ihop oss o åkte till stan. Henrik skulle vara hos sjukgymnasten kl 10. Vi satt i väntrummet en stund. Deras väntrum är verkligen trevligt o mysigt! (Jag tar kort nästa gång o visar!). Fredrik lekte med ALLA småbilar i korgen, henrik satt i bilstolen. Då var d vår tur, jag plockade i bilarna i korgen.. och Fredrik hjälpte till att städa (=gulligt!), sjukgymnasten berömde o frågade om han brukade städa upp leksakerna, men inte brukar han d inte. Fredrik lekte m bollar, bilar, klosslåda, böcker under tiden h behandlingsrummet, som ser ut som en liten liten gympahall eftersom d e sjukgymnastik för babys, barn o ungdomar. Henrik fick ligga i body o blöja på en hög säng, först på rygg. Han ligger rakt o fint, lite vingligt pga hans "långa" bakhuvud. Åt höger vred han huvudet felfritt Han ville inte gärna vrida huvvdet till vänster trots lockelser m leksaker o jollrande fr mig! Det är just därför han får gå till sjukgymnasten. Sen på mage, o d var inga problem, han låg rakt o fint. Det är inte så farligt m hans nacke, han behöver inte behandling, bara lite "uppsikt" så det går åt rätt håll! Efteråt hämtade jag Jimmy, min storebror, han fick passa barnen i bilen när jag sprang in på ICA när jag hämtade ut ett paket. Sen hjälpte han mig att handla, på Lidl. Jag åkte dit för att bunkra tårtor, frödinge bröllopstårta. God, lyxig o billig (29kr st). Tänkte ha till födelsedagen och/eller dopet. Men d fanns inga tårtor! Barnen somnade i bilen hem o sov vidare en stund i vagnen. Sen kom Rebecka, maja o edvin o hälsade på!


Barnsjukgymnasten

Idag ska Henrik till sjukgymnasten. Han är ju starkare åt höger och hon ska kolla så det inte förblir så.

Sen, runt lunchtid, kommer Rebecka, Maja och Edvin på besök! Maja ska provåka rutschkanan, och gillar dem den, kanske hon får en likadan!! Det var ju verkligen ett toppenpris för en bra rutschkana!


Titt ut! Det där med att sova är för bebis...

20100616262 (MMS)

Titt ut! Det där med att sova är för bebisar! Fredrik har just ätit välling, men bestämt sig för att leka med gardinerna istället för att sova!


Gräsmattan är snart inte längre en vildvux...

20100616257 (MMS)

Gräsmattan är snart inte längre en vildvuxen djungel. Per tog just över gräsklippningen (för att slippa laga middag förstås). Jag klippte halva när fredrik låg o sov, o henrik vaken o nöjd i vagnen (ja, vad gör man). Jag tittade till henrik då och då. Sen började jag klippa resten och fredrik klippte med sin lilla i plast bakom, hur gulligt som helst! Hörselkåpor på såklart! Han var med mig nästan en timma, och nu fortsätter han med Per. Gulligt va?


Premiäråket på nya rutschkanan! (ni trodde...

20100616254 (MMS)

Premiäråket på nya rutschkanan! (ni trodde väl inte att jag skulle spara den i kartongen i 3 veckor?). Blev många åk på raken! Roligt tyckte Fredrik! Hoppas d blir roligt m vatten, men d dröjer, måste bli varmt först!


Mera målarfärg inköpt!!

Jag ringde pappa igår och hörde om han kunde hjälpa mig att köpa mer färg idag. Det är svårt att handla stora färgburkar själv med två ungar. Det kunde han, så jag hämtade honom 10.30 idag, så följde han med in till Norrtälje.

Jag hade tagit med syréener och rabarber till mormor, så pappa sprang upp med dem till henne. Hon blev så glad!!

Sen gjorde vi en liten runda...

Först jysk. Där köpte jag en mörkläggande rullgardin till sovrummet, så det blir lättare för Fredrik och somna, plus att man kanske slipper vakna helt svettig då solen skiner rakt in. Det var ju 50% på dem just nu!!

Sen Intersport, där jag köpte spinningskorna och ett par vanliga promenadskor.

Sen gick pappa med barnvagnen till ÖoB, medans jag flyttade bilen dit.

Inne på ÖoB köpte vi "bara" 4 burkar med 10 l rödfärg, det blir 20 burkar totalt!!!!! Tur att de är billiga, 129 kr st.
En burk med 5-56, för att smörja barnvagnen oxå.

Sen gick jag med barnvagnen till Daisys, och pappa flyttade bilen. Där skulle vi ta varsin mjukglas och kaffe, Fredrik skulle få lite lunch (tänkte jag).

Mjukglassmaskinen höll på att rengöras. NEJ, sa jag... typistk! Det är därför vi är här (ledsen-min), förra gången var den på lagning. Jaja.. vi tog varsin kaffe, som han bjöd på, eftersom vi inte kunde köpa mjukglass. Och Fredrik fick nuggets och mos (specialbeställning). Sen lite majs till. Jag köpte en festis oxå, som jag gömde i fickan (annars blir det inget äta för Fredrik). Så... 40 kr blev det.

Vi gick ut och åt. Skitiga bord... men som småbarnsförälder har man ju alltid våtservetter, så jag städa lite innan vi satte oss. Fredrik ville INTE äta, ville INTE sitta still... tillslut lockade jag med festisen.... vilket gick hem. SÅ hans lunch bestod av en tesked majs och nästan en hel festis. Jag och pappa delade på maten.. dvs TRE Nuggets, mos och dressing. Jag försökte iallafall!

Pappa sa förresten att han skulle komma och måla torsdag eller fredag... toppen! Svårt som sagt att måla när jag har barnen. SÅ det kanske kan bli klart den här veckan. Det är inte mkt kvar nu!! Hoppas på bra målarväder bara!!!

Sen åkte vi hem, Fredrik somnade i bilen, så jag lyfte bara över honom i barnvagnen hemma.

Rutschkanan har kommit!

Idag fick jag sms-avi, och har redan hämtat paketet. Snabbt va?

Han får paketet lite tidigare.... idag när han vaknar, vill säga.
 
Anser att han ändå är så liten och inte förstår det där med "födelsedag"!!!


Spinningpasset avklarat (utan större problem)...

Igår kväll mötte jag upp Zandra utanför träningslokalen, för att gå på spinning. Det blev fel i kassan, så jag betalade bara 50 kr, kostar 80 annars.

Ombytt och klar, cykeln inställd. Det var några år sen jag gick på spinning, men det kändes lite hemtamt faktiskt. Jag fick fråga lite om hur inställningarna var, och jag fick svara "Ja just ja, så var det".

Sen började vi rulla lite lätt innan passets gång. Jag tänkte... ajajaajjajaaj vad ont det kommer göra i morgon, i både ben och rumpa!

Passet var 45 min bas.

Så var vi igång... vi började med 10 min uppvärming och första låten sittande... ja, men det här går ju bra tänkte jag, bara 44 minuter kvar (!).

I uppvärmingen när man börjar tänka på annat, börjar jag minnas varför jag inte kommit i gång med spining tidigare... det väcker starka minnen i mig, och jag kände att gråten var nära. Jag var faktiskt tvungen att tänka på annat, just för att inte börja gråta.

För lite drygt 4 år sen gick en av mina bästa vänner bort, Nina, och vi tränade mycket ihop. Därför fick jag flash-back på spinningcykeln. Vi träffades när jag jobbade på dagis, och Nina hade sina barn på dagis. Henrik, tvillingarna Elin och Kalle. Och började umgås först när jag hade butiken och hon kom in och pratade, minns att vi pratade om resor... och att hon berättade om hennes bästa resa, till samos/turkiet. Och hon var lyrisk när hon pratade om barstreet i kusadasi, Turkiet.

Men oj vad kul vi har haft ihop, Nina och jag. Vi gjorde iaf en resa ihop, till Cypern. Tränat ihop, tagit after work-öl. Hon var med den gången jag träffade Per. Då var det tänkt att vi bara skulle ta en öl på stan, men slutade att vi träffades hos henne, och delade på TRE flaskor vin!! SÅ vi hamnade på hotellet, och där träffade jag Per, lagom "kaxig"!! =)

Spinningpasset, för att återkomma till det. Så gick det bra. Jag impade lite på Zandra att en tjockis som jag orkade stå och cykla! Haha!

Idag... ingen träningsvärk! Lite stel och mör, men inget ont!!

Så jag har bokat in mig på nästa tisdag!! På vägen hem igår, ringde jag Bella och sa att hon skulle boka in sig innan det blir fullt.

Idag när jag var in till Norrtälje köpte jag spinningskor! Så nu blir det till att börja spinna!!!


Oj, har vi haft inbrott? Nej, men jag lyck...

20100615240 (MMS)

Oj, har vi haft inbrott? Nej, men jag lyckades låsa oss ute, och skrikande henrik var kvar inne! Hur då undrar ni säkert? Jo, d var så här... Jag skulle sätta ut atlas i snöret o gick ut i strumporna. Fredrik gick bakom i hallen m skorna i handen, och jag sa "nej stanna" till honom. Men snöret var inte vid dörren, utan jag fick gå runt huset, och så öppnade jag bakluckan till bilen för atlas gillar att ligga där. När jag kommer tillbaks är inte fredrik kvar i hallen, så jag kutar in snabbt o kollar runt o ropar på fredrik. Utan att tänka på nycklar slår jag igen dörren o letar efter fredrik. Han är vid bilen o springer bort, över vändplanen, skorna var slängda utanför förardörren. Pust! Nästa moment, den låsta dörren! Inga nycklar, ingen telefon Om henrik inte hade varit inne hade jag åkt till Per. Om han inte hade varit vaken o skrikit så hade jag tagit d lugnare. Men nu var ju min unge inlåst, så jag skulle bara in! Jag tittade på nåt att slå sönder med, hittade pers sko m stålhätta, så den fick det bli! Och in kom jag! Jag skickade sms till Per o frågade, "vad hade du gjort om du låst dig ute?". D var att krypa ner i grunden o upp i hålet där värmepumpen installerats el slå sönder fönster. Jag svarade; jag gjorde d sistnämnda. Har än så länge inte fått nån kommentar. Har jag lärt mig nåt? Ja, att ha extranyckel är bra, att huset inte är d minsta stöldsäkert, att barnen går före allt, att d e jobbigt att städa upp glas-splitter, att fredrik är snabb, att ska bli skönt när vi fixat klart staketet.


2-års presenten beställd...

Igår beställde jag en rutschkana!! Jag var ute efter nåt annat, och det slutade med att en rutschkana på 1,5m låg i varukorgen på lekmer.se...

Smoby, Rutschkana, 150 cm

Det går dessutom att koppla i vattenslangen, så det blir som en vattenrutschkana! Kul ju!
Smoby, Rutschkana, 150 cm
Den kostar ordinarie 899 kr, och nu var den nedsatt till 499 kr!!! Frakten var oxå billigare, 49 kr istället för 79 kr och faktura var gratis, ord.pris 39 kr.

Och dessutom hade jag en kampanjkod som ger ytterligare 100 kr rabatt!!! Här är den, om ni vill ha:

18de348029

(Gäller t.o.m. 30 juni)


Inget dagis idag!

Vi är klara för dagis, påklädda och klara, så ser jag... Att Fredriks öga rinner. Jaha, det var bara att gå in igen... och försöka locka med TV istället. Så troligen har han ögoninflamation.

I morse när han vaknade hade han torkat gegg i ögat, så jag tvättade och hoppades på att det inte var nåt särskilt. Men sen som sagt, så var det rinnigt.

Så det var bara att ringa till dagis och sjukanmäla!

Om man ställer sig på lek-garaget så komme...

20100614236 (MMS)

Om man ställer sig på lek-garaget så kommer man upp lite o då kan man se riktigt bra, peka och gestikulera ordentligt så alla hänger med! Smart va?


Igår efter sovningen åkte jag o killarna t...

20100613222 (MMS)

Igår efter sovningen åkte jag o killarna till Sofia o emil. D bjöd på lunch, grillad korv o mos m div tillbehör och kaffe o rabarberpaj. Emil och Fredrik lekte på som bara den. Emil var lite besvärad att Fredrik hade hans saker. Och faktiskt så gav fredrik sakerna till emil så fort han pep till efter sakerna. Kul att se. Emil åkte på sparkbilen och fredrik racade efter m docksulkyn. D spelade piano, lyssnade på musik o dansade till. Lekte m bollar o div leksaker. Emil hade ny rutschkana som d åkte i. Hade riktigt kul helt enkelt!! Efter ett par timmar åkte vi hem igen.


Det framtida barnrummet...

Så här vill jag ha det i barnrummet:













Bilderna är fr hemmakanalen.se och rummet gjordes om i "bygglov". Jättefint, men naturligtvis ska vi inte ha så rosa!

Det är ett stort rum med en tunn vägg i mitten, och två sängar i varsin vrå. Vi har två "kattvindar" på vardera sida, så det skulle bli perfekt att göra om till sovgluggar!! Killarna kommer att ha "samma" rum tills de blir tillräckligt stora och vill ha varsitt.

Vad tycks??


I torsdags när vi var på öppna förskolan såg jag detta:



Fiffigt!
Jag har reserverat ett bord hos grannen. Hon har loppis, och säljer ett lagom stort bord att måla vägar på!
Ska bara skaffa lite färg, och tid förståss! =)

Inspiration!!!

Så där ja! Nu finns det ingen återvändo!!

Nu har jag äntligen bokat in mig på ett spinningpass!! I morgon kl 19.00 blir det av!

Nån som vill med?? Det fanns platser kvar! (Zandra hänger på..)

Skogspromenaden!

Oj, nu är jag helt slut vill jag lova. Har precis kommit hem från en låååång och jobbigt promenad.

Två timmar var jag, hunden och barnen ute idag. Jag fick för mig att jag skulle pröva gå lite i skogen. Tänkte att i värsta fall får jag vända. Men ju längre in i skogen vi gick, desto mer ovillig var jag att gå samma väg tillbaka. Jag är helt slut i armar och kropp, eftersom jag har fått putta på och lyfta vagnen för varje trädrot och sten.

Det var två år sen jag gick i skogen, dvs när Fredrik var så pass liten att jag kunde bära honom i sele. Och nu kommer jag ihåg varför jag inte gått där med vagn! Och det dröjer två år tills nästa gång (!)

Det är stora traktorspår många delar av skogen, därför tänkte jag att jag kunde lirka mig runt. Men att baxa runt stora syskonvagnen var riktigt jobbigt. Men, sagt och gjort...

Jag hittar inte så bra i skogen, så jag virrade dessutom bort mig, vilket gjorde det ännu jobbigare, och när jag väl hittade ut, fick jag gå runt igen pga tjärr och diken! Pust och stånk! Dessutom började bakhjulen på vagnen trilla av hela vägen hem, som jag fick sätta dit.... då blev jag nästan gråtfärdig och tänkte, hur ska jag göra om vagnen pajjar? Hur kommer jag då hem med barnen? Men jag behövde aldrig lösa det som tur va!

Men sen när jag äntligen hittade ut ur skogen, där det inte var dike vill säga, gick jag i kanten av åkrarna tills jag kom ut på den vanliga traktorvägen. Lättsamt det kändes. Och vagnen blev så lätt så det kändes som vi svävade fram!

Nej, skogen får bli antingen utan barn, eller då Fredrik är på dagis, och jag kan ha Henrik i bärselen.

Men nu efteråt känns det ju skönt, och att gå i skogen är ju i vanliga fall mysigt och avkopplande.

Nu sitter jag och äter korv med bröd, medans båda barnen sover ute i vagnen. Gott!


Idag har vi provat på en skogspromenad, me...

20100614234 (MMS)

Idag har vi provat på en skogspromenad, med vagn!


Utflykt till Kolmården - Check!

Så var vi hemma igen! Trots regn så begav vi oss till Kolmården idag! Jag och Henrik gick upp 5.45 (!), fixade smörgåsar osv. 7.15 åkte vi hemifrån, och mötte upp Elin och Jocke i Norrtälje. 2 tim och 15 minuter tog det ner, och vi var där strax innan de öppnade! För två vuxna (barn under 3 gratis), kostade det 640 kr inkl safaripaketet.

Entrén


Våra karlar med varsin dubbelvagn (!)


Vi såg några djur, innan vi kom till "Bamses värld", där var en lite barnslinga med olika hus för de olika figurerna i bamse; farmors hus, lille skutts hem osv, rutschkana, shoppar, caféer osv...

Jag, Fredrik och Alice åkte kaffekopparna. Fredrik är lite liten för att sitta själv i karusellen, så det var bara att tränga sig ner i koppen med två ungar!

Därefter tog vi förmiddagsfika, jag och Per hade tagit med smörgåsar och kaffe, och kakor!

Sen började vi vår vandring kring djuren:


Visent (Per matade med mariekex, trots att man inte får göra så!!)


Spännande och titta på de små djuren, vad de nu hette... jo just ja; präriehund. Tyvärr ingen bra bild. En tjej med en tjusig guess-väska sa till sina kompisar: "åh, det är såna där uttrar.." (haha)

Sen kom vi till de "tama" djuren på "Barnens lantgård" dvs får, hästar osv. Minifåren fick man gå in till och klappa.


Små getter, de gillade oxå mariekex!

Nu minns jag inte ens alla djur vi tittade på, men strutsar och alla skandinaviska djur såg vi, samt hästar, minigrisar, får, kossor m.m.

Sen gick vi till "Tigerworld"



Tigrar i "Tigerworld"... tyvärr dålig bild! Men det ligger 3 st på taket! Här kan man se dem via webcam:
http://www.kolmarden.com/Attraktioner-och-djur/Webcam/Tigercam/

Sen var det dags för lite vattendjur i "Marine world"...




Pingviner och sälar som simmade runt i vattnet, de kunde man även se underifrån! Jättespännande!



Vi såg inte delfinshowen tyvärr, pga problem att ta med barnvagn, samt lååååååång kö redan långt innan showen började.

Men vi såg dem simma!



Efter den här delen av kolmården så gick vi vidare, uppför vad vi kallade för "mördarbacken". SJukt jobbigt, brant och lång.... gjorde inte saken bättre att skjuta på en syskonvagn! Men belöningen kom efter; aporna!



Efter ap-titten, vad det dags för lunch. Elin hade fixad skinksallad, gott! LIte titt i souvenirshoppen. Farmor hade gett Fredrik lite pengar, så han köpte en mjuk tigernalle.

Sen gick vi runt savannen. Såg Zebror, noshörningar, elefanter, gaseller m.m.










Kamelerna gillade oxå mariekex!

I den här låååååååånga rutschkanan åkte Per och Fredrik. Fredrik såg chockad ut när de kom ner, och skakade på huvet när vi frågade om han ville åka igen. Stackarn!

Sen var det inte mkt mer att se på Kolmården. Men vi hade ju två saker kvar! Tropikcentrum och safariparken.


Tropikcentrum. Småapor och fåglar!


Regnskogen med krokodil i vattnet...


En sorts ödla... fin var den!

Massor av ormar (inga kort, vill inte se dem en gång till). , och massor av fina fiskar:









Pirajjor!!!


I ett jättestort akvarium hade de även hajar!



Elins batteri i kameran tog slut, och mitt minneskort blev fullt, såå, jag tog hennes minneskort i min kamera, så det dröjer innan jag får de bilderna. Bilder från safariparken.

I safariparken åker man runt med egen bil och tittar. Jättemysigt! Och man kommer riktigt nära djuren. 


Bilder kommer inom kort!

Efter en härlig och lång dag på kolmården kändes det ganska mättat. Nu dröjer det ett tag innan vi åker dit igen. Det var med blandade känslor jag åkte därifrån. Visst är det faschinerande att se alla djur i verkligheten, men samtidigt tragiskt, då jag vet att de inte alls trivs i vårat klimat. Att de är urtrötta på deras lilla lilla hagar. De flesta djuren låg bara stilla och såg bara för uttrötta ut. Så det är ju riktigt synd att våra behov ska stimuleras på deras bekostnad.

Fredrik sov en timme i bilen på resan ner och hölls sig vaken hela tiden, dock lite kinkig emellanåt. När vi åkte ut från safariparken, ca 17.30 somnade han, och sov tills vi kom till Södertälje. Med Henrik har det gått utomordentligt bra. Han har sovit sig igenom hela Kolmården, inget grin alls, och åt när vi fikade/åt. Enda jobbiga med barnen var att Fredrik ville att Per skulle bära honom kolmården runt... men det blir ju så, de tittade och klappade massor av djur, och då går det inte alltid att sitta i vagnen.

Vi gick med Elin och Jocke hela tiden, de är mycket lättsamma, och ett mycket trevligt sällskap!

En härlig dag helt enkelt!

Regn, regn, regn! Trist o grått studentväd...

20100611209 (MMS)

Regn, regn, regn! Trist o grått studentväder. Planerna för brorsans studentmottagning ändrades o vi var i mammas lilla lilla lägenhet. Men finns d hjärterum... Allt gick bra, o d var mkt trevligt. På förmiddagen mötte vi upp honom m blommor. Sen åkte jag o killarna till mariagården. D stängde tidigare tidigare idag, men vi fick vara där en stund om vi ville. Så fredrik lekte o henrik käkade. Sen kom alla studentekipage förbi. Så vi kikade på dem genom fönstret. Alla vinka o tjoade, o fredrik vinkade tillbaks! I morrn åker vi till kolmården! Atlas får vara hos yngve o carina.


Idag har vi varit på öppna förskolan i mar...

20100610192 (MMS)

Idag har vi varit på öppna förskolan i markuskyrkan. Det var första gången som vi var där och sista gången d var öppet innan sommaruppehåll. D var lugnt o skönt, fina lokaler, samma trevliga personal som på mariagården. Efteråt gick vi hem till ingelas nya lägenhet o satt i deras lilla, men trivsamma uteplats. Hon bjöd på god lunch. Sen drack vi kaffe, åt glass m supergoda jordgubbar när barnen sov! Riktig kanondag! Vi två är riktigt duktiga på att få tiden att gå, vips ringde Zandra o sa att hon strax var hemma hos mig! Blev ändrade planer då vi inte var hemma förrens kl 16. Nu håller jag på o bakar blåbärsrutor till studenten imorrm!


I morse blev d frukost i bilen för Fredrik...

I morse blev d frukost i bilen för Fredriks del. Jag ville inte komma lika sent som igår. Dock hann han inte äta klart, så vi satt ändå kvar en stund i bilen. Idag hade han hål på knät på jeansen när jag hämtade honom, så jag insåg att d e så d kommer att bli nu när han inte kan anv. överdragsbyxor. Pappa o storebrorsan kom förbi en sväng idag, precis efter dagishämtning. Fredrik var lite blyg o reserverad, men han inte träffa d så längd eftersom han skulle sova. Vi fikade o pratade en stund. Mkt besök idag Zandra kom hit på em, vi drack thé i solen, Fredrik lekte i sandlådan o Henrik sov under tiden. Zandra gör smycken, o hade en ny vristlänk. Superfin, så jag beställde en likadan! Hon kommer m den redan imorrn! Idag började jag i god tid att laga mat, lasagne. Fredrik lekte ute under tiden, o jag höll koll genom fönstren. Per jobbade naturligtvis över idag, när maten för en gång skull var klar tidigt! Fredrik e ingen storätare, så bara några tuggor lasagne, majs, sockerärtor och gurka gick i. Mer åt han med Per senare på kvällen. På dagis hade han ätit lite pot.gratäng, ingen kyckling. Till mellis blev d melon, babydryck, o kex samt en halv chokladboll (d var ju när zandra var här, annars hade d inte blivit fikabröd, vilket han iofs tyckte var toppen!). Nu på lördag blir d kolmårdenutflykt, brorsan frågade om jag sysslade m släktforskning (han syftade på att jag nyligen var på skansen o titte på aporna)! Hundvakt är fixat! Vi åker tidigt på morgonen o hem igen på kvällen (21 mil är d dit). Imorrn ska vi till öppna förskolan/markuskyrkan, o efter d hem till Ingela o Tobbes nya lägenhet på lunch! Trevligt värre! Lite fix m brorsans student räknar jag oxå med att göra imorrn; sätta upp partytältet bl a.


Tågvagnarna har blivit poppis! Kanske för ...

20100609187 (MMS)

Tågvagnarna har blivit poppis! Kanske för att jag tagit ner det fr hyllan(!) Egentligen ett namntåg, där varje vagn har en bokstav, alltså F R E D R I K. D var dop-present fr Pers moster! Jättefint! Imorrn ska han även få bokstäverna att pyssla m!


Full koncentration! Fredrik klipper till m...

20100609188 (MMS)

Full koncentration! Fredrik klipper till med saxen! Jag klipper och klistrar m Jerrys studentskylt, och Fredrik "hjälper till"!


Sånt här bord m parasoll fr Rusta önskar s...

20100608185 (MMS)

Sånt här bord m parasoll fr Rusta önskar sig Fredrik o Henrik i sommarpresent, så ni vet! :) Fint va?!


Igår var d 4 år sen som Fredrik Stark gick...

20090608124 (MMS)

Igår var d 4 år sen som Fredrik Stark gick bort. Det var en av Pers bästa kompis. Vår Fredrik har fått namnet efter honom. Hans pappa, Rune, är gudfar åt Fredrik. Igår samlades vi vid graven för en minnesstund. Stenen har Rune gjort, i rostfritt. Efteråt åkte Rune till oss på kaffe o tårta.


Sen till dagis idag!

Jag själv vaknade 8.25 i morse, efter att ha vaknat/somnat om x antal gånger. OJ!! Var kl så mkt, och jag ångrade mig att jag inte gick upp tidigare. Men men... upp med Henrik, och göra oss i ordning. Ta fram kläder till Fredrik, fixade välling!

Så väcka Fredrik, göra honom i ordning,.. och så iväg!

9.05... samlingen hade precis börjat! Men han hade hunnit vakna till i bilen stackarn.. och gick in och var med på samlingen!

Snart 2 års kalas!

20090707178 (MMS)

Om exakt en månad blir Fredrik 2 år. Jag har inte funderat så mkt över kalaset, men d börjar bli hög tid! Förra året hade vi stort partytält och dukade upp långbord för att fira 1 års dagen. På bilden är han just fyllda 1 år. Lampan är fr Rebecka, tröjan fr Ingela och traktorn fr moster, grävskopan till höger fr morfar!


Idag har Ingela o Alvin varit o hälsat på....

20100607180 (MMS)

Idag har Ingela o Alvin varit o hälsat på. Fredrik gick på dagis idag, o när jag hämtade honom vid 11.30, så var Henrik hemma m Ingela. Lite smidigar att slippa ta ur o i honom i bilen när jag ska hämta stordbror på dagis. Jag fixade tacopaj innan, som fick stå i ugnen under tiden. Fredrik o alvin fick leka en stund innan sovning. Men sen när d sov bjöd jag Ingela på lunch. Tacopaj, sallad, vitlöksbröd o alkofritt mousserande vin (=vardagslyx). Gott o mysigt i solen! Tre vagnar var utspridda på tomten, o alla tre vaknade samtidigt! Sen var d lek... Cykel, freesbee, fånga såpbubblor m fjärilshåven. Sandlådan. M.m. Alvin fick speciella såpbubblor i sommarpresent av Fredrik. Det var uppskattat!


Fredrik börjar äntligen få upp snitsen på ...

20100607177 (MMS)

Fredrik börjar äntligen få upp snitsen på att äta fil o musli m sked! Inget spillt, o bara lite runt munnen! Skönt! Har varit en kladdig period, men hur annars lär d sig? O bara för att vi har god tid till dagis, verkar d bli långfrukost! Typiskt!


Det verkar som om det blir av med kålmår...

Det verkar som om det blir av med kålmården snart! Elin o Jocke frågade om vi ville åka dit m dem. O d låter ju trevligt. Har varit där en gång, o d var så länge sen att jag inte minns hur d var! Vi bestämde 19 juni, på Vickans stora dag! Hoppas bara skattpengarna hittar hem innan!


Fredrik smög ur sängen, o jag hittade hono...

20100606165 (MMS)

Fredrik smög ur sängen, o jag hittade honom i lektältet, spelandes på pianot! Busunge! Han får mer välling nu, så han somnar ordentligt! Han ska ju till dagis imorrn! Ingela o Alvin kommer på besök imorrn! D e länge sen sist, har bara varit förkylning o sjukdomar om varannat!


Brrrum, brum bruuum! Bilar bilar bilar, är...

20100606158 (MMS)

Brrrum, brum bruuum! Bilar bilar bilar, är riktigt roligt tycker Fredrik! Pappan oxå, han har ägnat söndageftermiddag åt sin folkracebil! Själv målade jag upp 10L rödfärg på staketet. Hittills har d gått åt 160L, o d behövs ytterligare ca 4x10L till! Jag målade när barnen sov, o precis när jag tog i penseln o skulle börja, så vaknade Henrik o grinade. Typiskt. Men fick han att somna om. Hattigt att måla utan "barnvakt". Men d blir inget gjort alls annars. När färgen var slut spikade jag stängsel, o kom väl 3 m innan Fredrik vaknade. Så d var bara att sluta o vänta in nästa sovperiod, dvs imorrn! På dan idag åkte vi och firade Jesper, 1 år. Stora killen!


Så, vad har vi att göra idag då?

Ja, inget planerat idag. Fredrik är snorig, och då vill jag inte åka till Mariagården/öppna förskolan och snora ner. Iofs är det inte så att det rinner. Men jag blir ju själv irriterad på föräldrar som inte håller förkylda barn hemma, så jag blir helt enkelt hemma.

Staketet står och skriker på målning. Men jag kan inte måla när jag har barnen. Inte så kul att ha händerna fulla med rödfärg, när/om barnen behöver vaggas om eller torka snorig näsa el liknande. Vi ska måla klart det i helgen.

Så vi ska väl bara vara hemma! Gå ut, ta med hunden på promenad, killarna ska sova, luncha osv. Skönt att ta dagen som den kommer! Vi har ju haft lite aktiviteter i veckan.

Nu ska jag läsa bok med Fredrik... han har valt "Svampbob fyrkant!"

Tjing!

Sovmorgon?

Idag kändes det som en rejäl sovmorgon! Jag trodde att kl över 10 när jag vaknade (sista gången), men när jag tittade på klockan var hon bara 8. Skönt!

Jag hade alltså förutom sovmorgon, tjänat in två timmar!!!

Här är Fredrik för exakt ett år sen! Han h...

20090604106 (MMS)

Här är Fredrik för exakt ett år sen! Han hade ganska nyligen lärt sig gå! Ett till tecken på att tiden går så otroligt snabbt!


Snorig igen!

Inte alltid roligt med dagis.... det är ett minus det där med all förkylning, som går i ett!
Nu är Fredrik förkyld igen, och snoren rinner. Idag var han dessutom lös i magen!! Usch!

Jag tog upp det med Berit, dagisfröken, och hon kan bara hålla med om att det är tråkigt. Så länge barnen orkar gå på dagis "får" man lämna dem. Men en del föräldrar borde förstå bättre...

Det kan ta ett år innan de gått igenom allt, sen håller de sig friska.

Suck!!

Hur går det på dagis då?

Idag på eftermiddagen hade vi utvecklingssamtal på dagis, för Fredrik.

Vi följde ett litet protokoll och vi pratade bl a om hur hämtning och lämning fungerade.
Numera fungerar det bra, han har varit lite ledsen emellanåt, men så fort han kommer in i barngruppen är det ingen fara. Och han har roligt på dagis.

Han leker med alla och är involverad i hela barngruppen. Han tyr sig till Maja, Emil och en kille som heter Tim. Och intresserad när barn från stora avdelningen hälsar på.

Han gillar att åka på Bobby car ute, och springer gärna runt med dockvagn inne (utan docka). Gilla alla lådor m bilar o klossar. Serverar gärna mat o kaffe!

Lunchen går bra, ibland äter han allt, och tar om, och ibland äter han ingenting. Älskar mjölk. Han är inte feg att prova alla saker, utan provar allt.

Pottan har han suttit på några gånger på dagis, men det har inte alltid kommit nåt. Då berättade jag att han går på toaletten hemma, på eget initiativ, sen några månader. De hade ingen barntoa sits tyvärr.

Sover gör han hemma, eftersom han har stort sömnbehov fortfarande, och de tycker att det fungerar bra som vi har det. Men vi får såklart ändra om vi vill att han ska sova på dagis istället.

Pratar gör han inte så mkt, men det är ingen fara än så länge.

Han puttas inte, vilket han gjorde ett tag.

Jag frågade om han ritar och lägger pussel på dagis, eftersom han gör det mkt hemma. Men det gör han inte, han har liksom inte tid/ro att sitta.

Sen var det inte så mkt mer, i det stora hela går det bra och han är en gullig kille.




Full planering av studentmottagning...

Min lillebror, 20 år, tar studenten, efter att ha gått 3 år i mediaprogrammet. Jag har sagt att jag ska hjälpa honom med hans studentmottagning...
Vilket kommer att äga rum hemma hos honom, i hans lilla etta!
Men det är markplan, och en stor gräsmatta att tillgå utanför, så vi hoppas verkligen på fint väder!

Jag gav honom en checklista med allt han behöver fixa, tänka på och köpa in. Vad glad han blev!
Sånt är självklart för en annan, men han har inte fixat nåt liknande förut, så han blev glad att få hjälp, och det kommer nog att bli bra när det är klart!!

Den 11 juni tar han studenten, så vi har lite drygt 1 v. kvar. Vi kommer bjuda på lättare mat (inte klart än, men smörgåstårta, pastasallad eller paj), kaffe, bullar, kakor och tårta!

När jag kom hem, och allt hade lugnat ner sig, så fixade jag inbjudningskort.

Jag skickade via posten.se (supersmidigt, och fina!) så de kommer fram i morgon, innan helgen. Detta kort skickade jag:


Gulligt va??

Han har inte haft nån direkt kontakt med hans gudmor under åren, men hon kommer oxå att få inbjudan, med detta kort:

Gudmor Ingrid med nyfödd Jerry

Sista besöket hos MVC

I Natt sov jag riktigt skönt! Jag städade igår kväll; dammsög, skurade golv, diskade och torkade alla ytor i köket, städade toaletten, plockade undan alla saker, vattnade blommor m.m. Så det var riktigt trevligt att se att det var fint när jag kom ner i morse!

Kl 11 idag hade jag ombokat tid för s.k. efterkoll. Per tog barnen på lunchen, och p<ssade dem i väntrummet. Fredrik sov, och Henrik var nymatat. Så jag kunde egentligen ha dem med mig, men hur kan man veta det innan??

Vi pratade om hur jag mådde, hur det hade gått, om det var några problem, gynkoll osv. Efter att konstatera att allt var bra, så sa hon "Då stänger vi den här graviditeten". Så skönt!

Och det kändes bra, Henrik är ju nu 3 månader och allt flyter på!


En helt vanlig stressig morgon!

Det är stressigt under de dagar Fredrik ska till dagis. Så är såg det ut idag:

Jag och Henrik gick upp 7.30. Ja duschade och gjorde mig i ordning medans Henrik låg på skötbordet. Sen gjorde jag ordning Henrik, tvättade och klädde på. Sen la jag honom i vagnen. Efter det fixade jag lite i köket samtidigt som jag plockade ihop allt som skulle med till dagis och under dagen till Henrik. Sen såg jag att Henrik höll på att somna, så jag satte honom i bilstolen istället. Klarvaken blev han då! Jaja... och han grinade och skrek om varannat, vilket han gör när han har svårt att somna. Så jag satte ner bilstolen på tvären i vagnen och gungade lite, samtidigt som jag stod vid köksbänken och käkade frukost. Och gjorde iordning en macka och lite mjölk till Fredrik, som han skulle få äta i bilen.
Och så hunden. Jaja... han fick gå ut på tomten så länge, fortfarande i snöre. Och så hämta Fredrik, byta blöja, tvätta, klä på. På med ytterkläderna, ta med båda barnen, väskan. In med dem i bilen. Pust!
Och en liten rastrunda med Atlas, och så in med han i huset. Sen iväg mot dagis.
Då ringde jag och avbokade "Efterkollen" i Norrtälje. Hann liksom inte in till kl. 9.

För en tid sedan:
- Jag har bokat tid för "Efterkoll", sa jag.
- Perfekt, men har du köpt nya styrleder? Sa Per
- VA? sa jag.

Per pratade om ombesiktning av bilen, jag pratade om eftergynkoll efter Henriks födelse!

HAHAHAHHA....

Hemma igen från skansen-utflykten!

Åh, vilken trevlig dag idag! Har gått väldigt bra måste jag säga.

Här väntar vi på att bussen ska komma. Förväntansfulla förståss!


När vi kom fram och hade packa ut allt gick vi ganska direkt och sökte upp djuren. Vi gick mot de nordiska djuren, och "mellanlandade" på lilla skansen, tittade bl a på kaniner:

Såååååå söta! Fredrik ville hoppa in i kaninhagen! Blev sur när han inte fick det!

Fredrik matade en get med sina smörgåsrån:


Efter det tittade vi på björnarna:


Fredrik tyckte det var spännande, och ville helst bli buren av pappa! När vi gått runt och tittat på de flesta av djuren, så letade vi efter nånstans att äta en bit mat. Rätt var det var så somnade Fredrik sittandes i vagnen! Så vi fick äta "i lugn och ro". Det blev en dagens lunch på restaurang solliden med utsikt över djurgården i strålande sol! Mysigt värre!! Henrik var vaken, men nöjd och tyst under tiden.

Efter det gick vi vidare, klurade ut hur man kom neråt med stor tunglastad syskonvagn. Det blev lite kringelikrok, men fungerade bra! Eftersom Fredrik sov var kändes det lite konstigt att titta på djuren, men skönt att bara gå runt. Det var lite barnkaruseller osv, men det blev inget åka även när han sen var vaken. Vi bestämde oss för att ta varsin mjukglass och kaffe... och såklart att Fredrik skulle vakna just då! Så glassen fick vänta. Fredrik fick äta lite matsäck först.

Efter det gick vi till skansenakvariet. Vagnen kunde vi inte ta in till lemurerna, då de skulle vara "för nyfikna på den" så Per tog Fredrik och gick runt bland småaporna. Det var populärt!


Schimpanserna hade fått små bebisar!


Sen var det dags! Att kliva in där de har ormar! USch.... men det gick bra! Jag var på väg att ta kort, men tyckte det kändes jobbigt (har ormfobi), så det blev inget! Svårt för Fredrik att förstå, eftersom ormarna var blixtstilla. Men jag tittade faktiskt på alla sorter!! Kändes tryggt när de var stilla och inglasade!

 


Bland krokodiler, fiskar och andra smådjur gick vi och kikade. "Barnens egna regnskog" fick ett besök av Fredrik:


När vi gått en stund kom vi in bland spindlarna... sen till utgången. Där fick man klappa och krama en orm och en spindel. Om man ville.

Jag tog kort med zoomen instället! Fredrik var fascinerad, men inget kel med ormen!

Sen kom den efterlängtade glassen innan avfärd hemåt. När vi åter satt på bussen kändes det så skönt! Det var en lagom dos av skansen!


Henrik somnade när vi nästan var i Norrtälje. Han satt och kikade länge och var väldigt lugn. Fredrik somnade när vi sen satt i bilen på vägen hem. Och sover nu ute i vagn. Han sov en stund på skansen, men det var inte tillräckligt tyckte han!

Ikväll är det dessutom Desperate houswives, så det är verkligen en toppendag!!

Nu bär d av till skansen! Sitter på buss...

Nu bär d av till skansen! Sitter på bussen o passerar just täby. Jag har verkligen sett fram emot idag, o hoppas allt fungerar! Fredrik somnade sent igår, så vi fick väcka honom i morse! Håller tummarna för att han håller humöret uppe! Per är med idag! Känns kul, o extra roligt för fredrik eftersom han är så pappig nu. Henrik sover i babyskyddet, super att vi fick ta m d, enkelt o säkert! Fredrik sitter m Per o spanar in fordon samt barnen i bussen. Henrik skrattade högt igår för första gången förresten, mysigt att höra! Försökte filma, men när jag äntligen fick igång kameran grät han! Typiskt!


RSS 2.0