Kommande barnmässor!

Underbara Barn, Stockholm Älvsjö 8-10 oktober
Barn & Baby, Stockholm, Kista 14-16 oktober


(Formex
, Stockholm Älvsjö, 12-15 augusti)

Herregud så gott!

Jag googlade lite på tårtor, inför dopet...

och spana in denna:

http://cutecakes.blogg.se/category/moussetartor.html


Blåbärmoussetårta med kladdkakebotten!! Mumsimums!

Christopher ringde just och tackade JA som...

Christopher ringde just och tackade JA som gudfar till Henrik. Så det känns roligt!


En till present till Henrik!

"Välkommen till världen" presenterna kommer i spridda skurar, i onsdags fick han två st jättefina tröjor från min moster Pia.



*Tack*


Nya pussel inköpta!

Fredrik lägger pussel då och då, och nu har han verkligen lyckats lägga 6-bitars pussel som han har. SÅ jag har faktiskt köpt fler pussel med fler bitar i! Sånt är ju inget onödigt köp!


Musse pigg, 12 bitar, de andra är 9 bitar.

Han har redan hunnit prova, och han klurar faktiskt tills bitarna hamnar på plats. Tålamod och intresse har han!

Höstprojekt?

När Elin var här diskuterade vi kakel bl a. Hon sa att hon skulle definitivt ha glasskiva vid diskbänken/spisen vid ev. flytt till hus. Hon var så trött på sitt kakel, som var svårt att göra rent.

Vi har ju så här nu:

Långt ifrån snyggt! För att inte tala om praktiskt... inget vattentätt, eller avtorkbar yta (gipsskiva).

Vid spisen ser det ut så här:

Vi har en ny spiskåpa i kartong, som väntat vääääldigt länge på att få komma upp. Spisen ska bytas vid nåt (penga-)tillfälle, till inbyggnadsspis och ugn förhoppningsvis. Men än så länge blir iallafall den kvar.

Den här bilden har jag haft läääänge:

Den har jag rivit ur en inredningstidning, och legat uppe på spisfläkten.

Vi har velat till och från när det gäller kakel, det jag vill ha kostar 2000 kr per kvm, och det är inget jag dessvärre vill betala. Det ska ju vara kakel ända upp till taket vid spisen, så det blir onödigt mkt pengar. Jag vill heller inte köpa nåt skit, bara för att det ska bli nåt.

Vad tycker ni, ska vi slå till på en glasskiva??

När Elin sa så där om rengöring, så lät det ju som enda alternativet!

Nya kärran!

Fredrik fick sin kärra igår, köpt för födelsedagspengar! Han ÄLSKADE den! Som jag trodde!


Han lastade genast i lite småbilar och annat, och körde iväg! Snyggt va?!?!

Grace hälsade på idag!

Elin, Christopher och Grace var här idag. De är verkligen jättetrevliga, och barnen har roligt ihop.


Elin och Grace




Elin och Henrik

Sen lite fika förståss!

Kaffe, Festis, glass och `favorit i repris`: jordgubbskaka m. vaniljsås.

Efteråt gick dem upp och lekte lite:


Grace på Hopp-zebran!


Christopher busar med Fredrik

Sen var det dags för dem att åka hem...

Hej-då kram!


Hej då puss!


Henrik. Dagens outfit: Bodysuit med bilar, som han tidigare fick av Elin o Chris. Och tuffa jeansen som han fick av Ingela och tobbe.


Så coola! Bra att de fortfarande passar!



Henriks blivande gudfar = Mattias!

20100729586 (MMS)

Henriks blivande gudfar = Mattias!


Leas (och Idas) present! Fin va? Mattias h...

20100729583 (MMS)

Leas (och Idas) present! Fin va? Mattias hade lite att göra när han satte ihop det. Emma blev överraskad och frågade: "Är de det som är på kartongen?". Då kan ni kanske förstå att jag svarade: "Nej, det är bara ett gosedjur", haha. Presenten blev uppskattad!


Ida-Marie klär i bodyn som hon fick av oss...

20100729582 (MMS)

Ida-Marie klär i bodyn som hon fick av oss! Sötnosen!


Idag var vi hos Alvin hela dagen, kl 12-16...

20100729577 (MMS)

Idag var vi hos Alvin hela dagen, kl 12-16.30. Han hade frågat efter att få leka med Fredrik, så vi åkte dit. Fredrik sov när vi kom dit. Alvin åt lunch, och sen somnade han! Till slut träffades dem o lekte. Det gick inte så bra i början, Alvin var "morgontrött" o de skulle såklart kivas om samma saker! Men efter en stund lossnade det, och de hade hur kul som helst! Trehjulingen o bobbycar åkte de runt på, lekte i sandlådan, lekte m bilar, tåg o alla leksaker. Riktigt trevligt! Efter det hämtade jag ut paket på posten. Det var Leas present som hade kommit. Jag hade beställt enkom presentinslagning, så det var färdigt att ge bort! (Det kostade 30kr extra, och var värt d så vi kunde åka o lämna det direkt, samt hade jag ändå inget papper hemma.) När jag hade hämtat det, så ringde jag Emma o sa att jag skulle komma förbi med presenten. Jag hade bara tänkt stanna en snabbis, men jag hade plättar med som ungarna åt, o sen fyllde Mattias upp poolen, och då kan ni kanske förstå att vi blev kvar en stund!


Bordskicket hos en 2 åring...

...kan variera! Förra veckan visade jag att Fredrik hade utomordentligt bordsskick, då han tog maten på gaffeln, doppade i såsen, och stoppade in i munnen. Denna vecka var jag tvungen att ta fram kameran igen:



Herregud, vad har hänt?!??

Fredrik är för rolig...

Han la sig på filten, låtsades tugga på Henriks leksaker och härmade brorsan!










Henrik blev mållös!


Tips till småbarnsföräldrar...

Lägg en genomskillning "vaxduk" överst, så är det lätt att torka av! Lite roligare än bara bordet, och nödvändigt med allt kladd som blir. Mkt lättavtorkat.



Här har jag en grön textilvaxduk under och vita bordstabletter.

Syrran som tipsade mig, nu tipsar jag vidare!

Städhjälpen!



När vattnet rinner och jag står och diskar.. ja då kan jag räkna med att Fredrik kommer för att "hjälpa till". Blir nog kanske en "svärmorsdröm" av honom... jag gör mitt bästa =)

Henrik tittar intresserat på TV

Henrik ligger blickstilla och tittar på TV, så fort han är i närheten. Han är mkt intresserad av de tecknade figurerna! Roligt, precis som brorsan! Nyss låg stilla på sin filt i köket, och jag såg att han tittade i spegeln på skåpdörren som reflekterade TVn!


Ingela ringde idag, hon ville ha receptet ...

Ingela ringde idag, hon ville ha receptet på jordgubbskakan jag bjöd på sist! Det är bra betyg! (Jag har lagt upp receptet på bloggen)


Inbjudningskorten postade!

Så, nu är det klart! Skönt!

Har jag glömt nån? Hmm...

Hemma igen!

Vi var hos mormor ett par timmar, fikade, lekte, tittade på barnkanalen, bytte ett par blöjor, matade Henrik, pratade med mormor, ja det är inte svårt att få tiden att gå.






Fredrik åt plättar och sylt som jag hade tagit med till honom.

Vi stannade tills Henrik började skrika av trötthet, och han kunde inte somna i babyskyddet/bilbarnstolen. Mormor bor två trappor upp, utan hiss, så det går inte att ta med vagnen upp tyvärr. Så vi tackade för oss, och satte oss i bilen. Henrik somnade en kort stund efter.

Jag ringde mamma, som var på stan. Jag bad henne köpa frimärken, så jag bara kunde åka runt henne och hämta upp dem. Istället för att knäppa loss ungarna, ta fram vagnen, lägga/sätta dem i vagnen, och sen omvänd ordning när ärendet är klart. Då var det här lättare. Eftersom jag inte lämnar dem i bilen, ens för kortare ärende.

När jag mötte upp henne så ville hon ta med Fredrik på stan. Jag sa ifrån först, eftersom jag hade fel vagn, dvs emmaljungan med syskonsitsen. Och så var det sovtajm för Fredrik, och den vagnen kan han inte sova i. Men äh, han fick hålla sig vaken.

Jag åkte och letade parkering... smockfullt... men fick ganska snart tag på en, då en bil åkte ut från parkeringen. Så mötte jag och en sovande Henrik upp dem vid lekplaneten. Där var vi läääänge.

Mamma ville promt köpa nåt till killarna, och Fredrik blev överförtjust i en lite större bil som blinkar och säger "tut-tut-tut tuuut", en akutbil. Jättefin.



Hon handlade även en liten bandyklubba och bandyboll till Fredrik, och Henrik fick en jättefin BRIO filt som en kanin, mjuk och go. Huvudet har hål för handen, så den kan "prata". Och en bitring med olika frukter, blir perfekt till honom, det är ju mkt leksaksgnag som gäller nu.





Sen föreslog jag lunch på kinarestaurang! Och så blev det. Blev lite missförstånd, och väntetid... så innan vi hann få mat, äta upp osv. Hade Fredrik spelat innebandy i restaurangen, flera hjälpte till och sparkade bollen tillbaka, den fastnade in mellan bord och stolar, nångång fick jag hjälpa till och hämta den!



Men det gick bra. Det var på slutet, då Fredrik hade ledsnat, och var trött som det inte var så trevligt längre. Och Henrik vaknade givetvis med ett hungervråååååål. Svettig är man redan innan, nu när det är kvavt ute. Men sen stressade vi till bilarna då parkeringen gick ut. Och nu hemma! Fredrik somnade i bilen, och fortsätter i vagnen. Henrik försöker äta upp kaninfilten!





Nu ska jag till Mormor!

Jag ringde till mormor igår och frågade när det passade att vi kom och hälsade på.

"Ikväll?" svarade hon.
Hon har långtråkigt... de som brukar komma och hälsa på regelbundet är nämligen på semester! Så vi kommer idag istället.

Jag sa, vi kommer "halv nio"

"Nej, inte så tidigt" Sa hon, och jag skrattade.

"Skojar bara, vi kommer kl 10!"

Så, det är dags att plocka ihop alla barn (!) med tillbehör! Det kan ta tid det!

Inbjudningskorten till dopet!

Nu har jag tagit mig tid att fylla i alla adresser! Har sökt en och en på hitta.se.

Jag har haft inbjudningskorten, tryckta och klara, sedan 6/7. Men har inte fått iväg dem. Det var ju bl a barnkalas och semester emellan, och sen har de bara varit liggandes. Typiskt!

Hur som helst så läggs dem på lådan idag!

MÅNGA bjudna blir det!

Igår tillfrågades tilltänkta gudfar oxå, och han svarade ja. Men jag har en till jag vill fråga, för visst kan man ha två??

Gröt-premiär!

Nu har Henrik fått smaka lite gröt!


Här har vi riggat upp med en packe servetter i ryggen och handduk vid sidan! "Man tager det man haver". (Jag har en jättefin stolskudde uppe, så den ska tas ner nu)


"Vad är detta?"


Lite till...


Nu är jag mätt!

Spana in denna bild:

Gullig! Ser lite vilsen ut!



Kalas igår!

Egentligen skulle vi på kalas i lördags, men åkte till Skansen istället. På såvis fick vi både och, för igår var vi och firade Lea, 3 år. Men vi kom tomhänta... hennes present som jag beställt har inte kommit. Så vi ska dit igen snart!
Iallafall var det vi och en eftersläntande familj till. Väldigt gott, de bjöd på tre olika pastasallader. De har precis flyttat in i deras nya hus. Jättefint, verkligen. Och perfekt planlösning! l


Födesedagsbarnet!


Isak, lillebrorsan i familjen! Född 1/1.


Ida, Storasyster.


Fredrik!


Henrik gillar att titta på TV, precis som brorsan!


Den här hade dem roligt i! Hoppborg.


Barn på G!

Jimmy och Bella ska ha barn! Beräknat i början av januari. Nu är det "officiellt", så nu får jag berätta! =)


De gifte sig 4 juli förra året!

Henke!








Glad! Sitter upp i soffan!

Besök hos oss idag!

Ingela och Ida-Marie tittade förbi idag. Rebecka, Maja och Edvin kom oxå hit. Vi började att vara ute en stund, jag gick in och kokade kaffe och bakade jordgubbskakan jag nämnde igår.


Jag fick lite hjälp, som vanligt!

Efter en stund gick vi in, Maja och Fredrik fick lunch. De åt nästan lika. Maja hade köttfärssås och makaroner med sig, och Fredrik fick köttfärssås m. vita bönor och till det nudlar.




Efter drack vi kaffe och åt kakan. Nästan hela kakan gick åt, så det får jag se som gott betyg! =)

Ida-Marie fick sin "välkommen till världen" present av oss:


Slitna jeansleggings, strl 56 och en tröja strl 68.

Jag köpte den här för en månad sen, men gav den till Ingela direkt, då jag inte kunde hålla mig:

Gullig va? Det är några strass-stenar på oxå. Passar nog perfekt till leggingsen!


Här sitter Fredrik och Maja och dricker varsin festis.




Våra killar blev helt plötsligt jättestora! =) Här är en nyvaken Edvin! Henrik sov vidare en stund...


Maja hoppade upp och sa "aka aktor", så det var bara att dra!! Kom väl en sisådär en cm. Så jag drog iväg med Maja istället... efter en stund jagade Fredrik efter, han ville också åka traktor. Jag frågade Maja om Fredrik fick, men hon sa nej, skakade på huvudet och gestikulera att hon ville åka mer! Så det fick hon.

Jag gick och hämtade bobbycaren, och kopplade ihop dem:

Det blev några varv runt huset och runt på gården. Måste säga att 2 åringar är helt värdelösa på att svänga!! Hjulen var åt fel håll mest hela tiden!




Bobbycaren stegrade lite, och Fredrik skrattade och höll i sig! Det var kul att bli dragna! Värst med tramporna på traktorn bara, lätt att fötterna kommer ikläm om det går för fort!

Idag släpade Fredrik upp sin bobbycar för slänten, hoppade på, rullade fram till kanten, och åkte ner! Upp med benen! tjohoooo..



Bebis-titt idag!

Idag kom Ingela förbi med lilltjejen Ida-Marie! Så gullig! Det är bara 5 månader sen Henrik var nyfödd, men det har jag nästan glömt bort. Jag fick nästan tårar i ögonen när jag fick hålla den 3 dagars bebisen! Gullig!!

Det här fick jag se idag:






Här är min vy, när jag håller henne i famnen


Här sitter hon hos mamma och är så nöjd!


Här blir hon matad i sömnen, men några droppar gick i! Hon hade inte ögonen öppna många sekunder.



Verkligen en liten sötnos!!




Det blev ett kort firande...

Per kom ner, en stund efter jag skrev inlägget. Han ville att jag skulle natta Fredrik, då han var grinig och inte somnade på stört, och Per skulle gå upp kl 6 (jobbet).
Så.. jag fick avbryta betapetmatchen, vilket är det absolut sämsta om man jagar ranking. Det blir -50 på det. Men det var bara att göra, och gå och lägga sig! Fredrik fick mer välling, sen somnade han ganska omgående!

Nu ska jag fira tystnaden med betapet...

Henrik har somnat i vagnen (nere), och Per nattar Fredrik (uppe). Så nu sitter jag här, själv vid datorn, och det är för en gång skull helt "vindstilla"...

då blir jag minnsan sugen på lite betapet! Jag började spela (igen, sen låååångt uppehåll) när syrran bodde hos oss, och efter det har jag spelat några matcher! Riktigt kul! Men det tar tid, och det går inte att göra nåt vid en match, då det går på tid! =)

Testa själv: www.betapet.se

Rebecka kommer oxå imorrn!

Rebecka, Maja och Edvin kommer imorrn! (Ingela, Tobbe, Alvin och Ida-Marie kommer på förmiddagen!)

Kladdkaka, en favorit!

Den här har jag kopierat från Carolas blogg (marling.blogg.se):

125g smör
1 dl strösocker
2 ägggulor
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 dl mjölk (jag hade i 1,5)

MARÄNG:
2 äggvitor
1,5 dl strösocker

ugnen 175 grader

GÖR SÅ HÄR:
1.
Rör smör och socker poröst.
Rör ner äggen

blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, mjöl och kakao
häll sedan ner blandningen i smeten.

2. Blanda i mjölken och häll smeten i en form

3. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under omrörning, vispa till maräng

4. Bred eller spritsa marängen över kakan och grädda i 20 min.


Låter gott!!

Jag har lärt mig att man ska RÖRA inte vispa kladdkaka. Och att ha i bakpulver var nåt nytt, då blir det mer chokladkaka.

Ett hett tips är att ha i en nypa salt, det lyfter chokladsmaken! MUMS!

Får bjuda in mig på en fika hos dem inom kort!! =)

Imorrn kommer Ida-Marie på besök!

Jag ska få snusa på Ingelas färsking imorrn!! Nån som blir avis??
Ska bli så spännande och se! Ingela mår väldigt bra, och är pigg som en mört!

*Paketet måste jag slå in och kortet måste skrivas på!*

Gullig!

Idag tog Henrik en tupplur i babysittern:


Lite lull-lull

Idag har jag klippt till filtduken med rosor (Rusta, 69 kr) och lagt på bordet. Och ställt dit ljus/ljusstakar fr ikea. Brickan rusta.



Vi får se om de får stå kvar!! Inga dekorationsstenar runt ljusen tyvärr, de hamnar nog bara överallt!!

Vattenbanan testad och godkänd!

Idag har Fredrik fått leka med sin vattenbana... jag tog ut den, och fyllde med vatten! Riktigt populärt vill jag lova!!


Här kan man snurra på hjulet, så driver vattnet fram båtarna! Kul!


Här lyfter han av lilla korgen med lyftkranen!


Han fick testa vanliga gungan idag, men efter en stund så hoppade han av och pekade på babygungan, den kändes säkrare, och så fick han gunga högre med den så han tjöt av skratt!

Jag har städat på tomten (igen), leksakerna blir utspridda hela tiden!! Jag tjatar om dynboxen, och en sån skulle ju verkligen vara perfekt!!! Får nog köpa en sån... kostar inte jättemkt, 250 kr på jysk.

Idag var det bara en fika inplanerad...

Jag sa för läääänge länge sen till Anita, vår granne, att jag skulle bjuda på tårta när staketet är klart!
Men det hinner inte bli klart, innan hon flyttar. Så... vi fikade idag istället.

Jag tog med tårta och jordgubbskaka till henne och vi, hela familjen, gick dit till kl. 14.


Tårtan är Frödinge prinsesstårta (skulle ha victoria och danieltårtan, för den är lyxigare, och god! Men den fanns inte när jag handlade)

Jordgubbskakan blev verkligen god!

Så här är receptet:

2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100g smält smör
2 dl mjöl
1/2 L Färska jordgubbar (Eller annan frukt om så önskas)
Pärlsocker

175 grader, mitten av ugnen i ca 35 minuter.

Imorrn kommer Ingela med familj på besök, så jag ska nog göra en sån till dem!

Fredrik förstår allt man säger och är ...

Fredrik förstår allt man säger och är mycket smart. Men ibland blir det fel. Som nu t ex. Jag sa till Fredrik att man kan fylla nya leksaken med vatten, så båten kan åka på den. Men lillebror måste äta klart först. Jag funderade själv hur jag skulle förklara allt, och visade bilden. Vad hände? Jag kunde se på honom att han började tänka. Han letade efter den tillhörande båten, tar den och går iväg. Jaha tänkte jag, han ska leka med båten i handfatet. Nej, han fyller upp båten med vatten och ser lycklig ut när han kommer tillbaka. Balanserandes med vatten i båten, sätter han ner den i aquaplaybanan! Haha. Som sagt, ibland blir det fel.


På caféet vi var på...

... stod en sån här vid kassan:



Gulligt!

Och roligare än "Dricks"-märkt skål!

Kista Cenrum idag!

Efter Skansen, så åkte vi till Kista Centrum, bara för att umgås lite till med Tom och Carina. Det regnade, så vi tyckte det var det bästa alternativet.

Mkt trevligt och det blev några butiker.

Stockhome, en prylbutik med modern inredning. Jag köpte en superliten kylväska, tänkte ha den till barnmat eller nåt i skötväskan!

Indiska mkt fint, de hade en del rea oxå. Jag köpte 6 st vita runda bordstabletter (Nu 15 kr st, förut 29).
- Ja, vita.... de är väl praktiskt?!?!?! Kanske inte, men jag har faktiskt genomskillnig plastduk på (!), så de ska ligga under för att det ska bli lite finare! Syrran som tipsade mig om det förut, plastduk alltså! Mkt praktiskt med småbarn!

Next Barnklädesbutik, med faktiskt hyffsade priser. En del dyrt oxå såklart. Mkt rea. Det blev inget inköp. Behöver inget särskilt, och hittade heller inget "måste-ha-fynd"!

I kids corner fanns bl a lekplaneten, och denna fick nu flytta hem till oss:

Den har jag ju tjatat om ganska länge ju, och idag slog jag till!! Per monterade ihop den när vi kom hem, och jag klistrade på "vägbitarna".

Och gissa om den blev populär!!!

Fredrik lekte med den hela kvällen! Tänk då när vi fyller den med vatten! Ojoj!



Jag rekommenderar den verkligen! (Nu kostar den 299 kr, ord.pris 449 kr.)

Inget "skit" trots mkt plast, det är dessutom 3 års garanti, och det går att bygga ihop med andra "aaquaplay banor" för att få den större m.m.

Mkt tillbehör. En helikopter (tummen upp), en båt, en bil. En lyftkran, bro m.m.

När det är färdiglekt går den att vika ihop till en väska. Den är alltså lätt att ta med till stranden, folkracebanan m.m.

När Fredrik lekte med den, låg Henrik på golvet och tittade på!





I en barnbutik som sålde kläder och inredning blev jag kär i denna:



En sacco-säcks fotölj fr. "sit&joy"! Men prislappen var inte lika rolig: 695 kr.
http://www.sitandjoy.com/index.php?pro=32894#

Sen fick jag ytterligare en överraskning! En barnvagnsaffär som säljer vagnarna "iCandy".
Min drömvagn, som jag hittills bara läst om och sett på internet... en supersmidig syskonvagn som är bara 60 cm bred, och kan göras om till enkelvagn. Snygg som skjuttsingen! iCandy = motsvarigheten till Emmaljunga i England.


Finns i brun/grå oxå!

Men priset... 12 000 kr! Iofs var det med alla tillbehör, och nu behöver ju Henrik inte liggkorg... hmm.. får kolla upp igen! För jag trodde den skulle vara liten i sitsen, men jag satte ner Fredrik och den var rymlig! Smidig, lättkörd!! Nu är jag såååå kääääär i den (igen)!




Skansen idag!

Idag bar det av till Skansen! Vi var där 10.15, och mötte upp Tom och Carina, med barnbarnet Noah vid bergbanan. Gott om parkeringar fanns det utanför som tur var! 200 kr i parkeringsavgift dock!!!

Vi tog bergbanan upp till Skansen:

 


När vi kom upp fick killarna springa själva!

Noah och Fredrik

En soldyrkande gris! Den såg ut att ha så rart! 


Vi hade så himla tur med vädret, det var inte gassande sol, men helt ok! Först när vi gick från Skansen började det regna. Vi åt sen lunch på ett cafe/restaurang på Djurgården innan vi åkte till Kista centrum.

Här ville de att Noah skulle gå fram till påfågeln, för att få ett fint kort på barnbarnet:




 =)

Det gick sådär, han ville inte.

Men han var modig... här kikar han på geten, och tar sen tag i hornen!


Efter en kort runda på lill-skansen, så tog vi ett fika-stopp. Jag hade tagit med kaffe, festis och bullar.



Sen går vi vidare och tittar på djuren!


Här hänger Fredrik ut över sälbassängen!


Här kollar dem in uttrarna som simmar! Söta!

Vi kollade på mink, hästar, visent, viltsvin, lodjur m.m.

1 juni när vi var där sist, var björnungarna bara så här stora:


Små bebisar som snuttar på mamman!

Så här stora har björnungarna blivit nu: 








Lekfulla!


Mamma björn är sig lik!


Henrik vid björngropen!

Förra gången missade vi att vi kunde gå in till ugglorna, och man fick se dem på nära håll!!


Djur-rundan var klar! Då var det dags att åka lite bil!




Noah och Tom


Fredrik och Per Tuuuut-Tuuut!


Mycket uppskattad åktur, men killarna ville åka mer!

Vi ville äta mjukglass, vilket vi oxå gjorde:

Gott!

Fredrik fick fiska fiskdamm...

Han fick en mjukis-fisk, som han kastade ner på marken! HAHA, otacksamma barn.

Per: "Ska vi ge den till brorsan?"
Fredrik: "Mmm" och nickar, tar fisken igen, och kastar in den till lillebror!

Skitunge! :)

Sen går vi ner till:

Jag går faktiskt inte med in. Kändes inte så spännande, eftersom jag var där förra gången, så jag (Henrik sover i vagnen) går lite i souvenirshoppen istället. Köper faktiskt några smågrejjer till Fredrik:


Två miniflygplan i metall och snurrande propeller, en folkabuss med dra-o-släpp funktion, och en liten vattenpistol, som är lätt för honom att hantera. INGET i skansen-anda!

Dem blev poppis:





Här får de gå in bland lemurerna, som just fått mat. Per klappar aporna, och en i personalen säger till och hänvisar till skylten. Per säger "Ursäkta jag är dyslektiker" "ok" får han tillbaka. Han är inte det, men han fann sig fort! Lite kul svarat, men inte bra att han klappade dem såklart.


Skansenöversikt i 3D.

Vid kl 14 var vi klara på Skansen. Vi gick ut och åt lite mat innan vi åkte vidare. Vi bestämde att vi skulle till Kista centrum, för att ta en fika och umgås lite mer. Carina och Tom bor i Söderhamn, så vi träffas inte så ofta. Senast var i september förra året.



Här kan ni se Ingela på nyheterna!

Ingela var med i ett långt repotage med sin lilla bebis. Det handlade o, fullbeläggning på danderyds sjukhus, och att en del hänvisas till andra sjukhus vid förlossning.

http://svtplay.se/v/2086100/abc/23_7_19_20 

Kepsen var för liten!

Typiskt!

Att min lillkille har blivit så stor redan!

Jag provade den inte i butik, dels för att han som och dels för att den var begagnad!


Ida-Marie på TV!!

Nu ska jag titta på ABC, för hon ska tydligen vara med på TV 19.15!!!

Ses!

Ny keps!!

Jag har ju letat efter en bättre keps/solhatt till Henrik. Den han har är alldeles för stor. Men det är omöjligt att hitta! Finns bara rosa med Hello Kitty om man hittar rätt storlek!

Men idag hittade jag en begagnad på "Lajk it"!



Gav 30 kr, o h det kanske inte är billigt för en begagnad keps inköpt på HM, men det är vad som fanns!! Ligger i tvättmaskinen, så det blir kort senare när den sitter på!



Nya nappar inköpta!!

Köpte nappar och nappband (så man håller koll på dem, samt att de inte åker i backen) idag, en blå med apor på och en grön med bilar!! Kul nu när jag vet att Henrik tar napp (ibland). Har gjort ett nappkok ikväll!



Fredrik fick en ny nappflaska (finns ju aldrig nån ren när man ska ha!!)





Bilder på kläderna från småvi.se

Såklart jag måste fota och visa er!

Här är en vintermössa jag köpte till Henrik (5-9 m), med öron, märke kik kid:




Gullig va?? Mössan alltså... =)


Lätt fodrad overall.


Bodysuit och mössa. Mössan var väldigt lång, men det ska ju vara så nuförtiden!


T-shirt till Fredrik.




Bilder från idag i socitetsparken!


Det var kallt, så Fredrik fick byta om till långbyxor och sätta på sig långtröja!!



Fredrik har börjat trixa och åker baklänges ner i rutschkanan!
Dock inte full koll på invänta att Gustaf och de andra barnen ska flytta på sig! Han åkte på de några ggr, men ingen skada skedd!




Gustaf!


Det blåste kallt, så vi sökte vindskydd bakom en stor buske. Henrik inväntar lite picknick!


Rebecka bjöd på pannkakor och hemlagad hallonsylt. Och hade med sig morötter, avokado, frukt och juice. Jag hade med mig smörgåsar, kaffe och bullar!! Hon är så nyttig och hurtig. Nästa vecka ska familjen utanför örebro, för de ska vara med i en orienteringstävling, även hon som är gravid i 7 månaden. De ska dessutom tälta! Så häftigt!




Lek med nya sandsetet! Kan bli roligt att använda tillsammans med vatten oxå!



När vi kände oss klara med lekparken, cyklade Rebecka och Gustav hem, och vi gick till bilen. I hamnen såg jag det här:



HAHAHHAHA, vad är detta?!!?!? Vem köper såna väskor?!?! Jag var bara TVUNGEN att smussla upp kameran och ta kort!!

Och så kikade jag vidare på marknadsståndet... och tog upp kameran igen;


VEM sätter på sitt barn såna runda glasögon?!?!?! Helt otroligt!

Furuvik 14 augusti!

Mycket utflykter till skansen, kolmården m.m. har det varit sista tiden! Men ytterligare en nöjesparkutflykt blir det inom kort, till Furuvik!

Busslink, som pappa jobbar på, anordnar bussresa dit! Och jag har bokat in oss på den resan! 145 kr/vuxen, barn gratis. Blir billigare med buss+inträde genom busslink, än att åka själva! 

SKOJ!

Imorrn = SKANSEN!

Blev väldigt hastiga planer för morgondagen... vi har bekanta som bor i Söderhamn, och de ska till Skansen imorrn, så vi åker dit för att träffa dem! Ska verkligen bli trevligt! 3 års kalaset som var inbokat kommer tyvärr i kläm, men vi åker dit på tisdag istället!

Paketet från småvi.se låg i brevlådan ...

Paketet från småvi.se låg i brevlådan när jag kom hem! Snacka om snabb service. Jag beställde igår 15:50! Jag är mkt nöjd m beställningen, mkt fina kläder och billiga! Dem ska nog killarna ha på kalaset imorrn, när deras kusin Lea fyller 3 år!


Idag var vi i lekparken! Vi träffade Rebec...

20100723559 (MMS)

Idag var vi i lekparken! Vi träffade Rebecka och Gustaf. Vi picknickade, barnen lekte i skeppet, m rutschkanor, krypin o massa skoj! Gungade på hästen, lekte i sandlådan och givetvis sprang runt o jagade varandra. Kallt var det idag, så vi sökte vindskydd bakom buskarna, men senare tittade solen fram lite. Gustaf fick sand-set av oss, i förskott, 2 års present! Ett sånt där m tratt o hjul som snurrar när man häller i sanden, spade, kanna, sil och lastbil. Fredrik fick ett likadant, och d hade jätteskoj i sandlådan. Efter parkbesöket handlade jag på rusta, bl a en ny barnpool. Rea, 39.50, så jag köpte 2 st! Tänkte att d var lika bra! Tog en snabb sväng på Willys, jag skulle ha frödinge prinsesstårta (till söndagsfika hos anita, grannen) Utanför träffade jag Tove o vi pratade en stund. Sen åkte vi hem igen till lugna landet. Fredrik somnade omgående i bilen och sover nu ute i vagnen!


Ingela: "Allt har gått jättebra. En drö...

Ingela: "Allt har gått jättebra. En dröm förlossning. Men ont förstås. Allt som allt tog det 3 timmar från vattnet gick. Var här inne 04.35 och hon föddes 05.40. Var helt öppen när jag kom in. Hon är 48 cm lång och väger 3170 gram. Har mycket hår och mörkt."


Ida-Marie Louise har kommit till världen! ...

dsc00386 (MMS)

Ida-Marie Louise har kommit till världen! Idag 5.40. Stort grattis till er, Ingela o Tobbe!


Vattnet har gått! Fick sms av Ingela för e...

Vattnet har gått! Fick sms av Ingela för en liten stund sen. Vattnet har gått, men värkarna har inte kommit igång än, jo lite. Så spännande!


Plastblommor!

Det är väl ok att ha i t ex sommarstugan! Men jag har faktiskt det vardagsrummet! Hittade fina Plastblommor på IKEA (59 kr st). Solen ligger på hela tiden där, så det finns inga blommor som klara sig bra där! Jag köpte dem egentligen till övervåningen, men de passar bra i vardagsrummet, så de får bo kvar där. Dock är det inte några krukor än! Vill ha höga, vita. Får bli nån annan månad =)



OK va?

Rebecka tyckte det såg mer ombonat ut än förut, och tyckte att de var fina för att vara plastblommor! =) Floristen Ingela skrattade när jag sa att jag hade köpt plastblommor! Men vad gör man...

Sås!

Har testat Felix såser...


Soltorkad tomatsås och Grill & Kebasås

Helt ok!

Den sistnämna är stark! Vilket jag fick veta när Fredrik sätter upp handen för munnen!!! Stackarn!

Idag åt vi den till pannbiffar, makaroner, och frysgrönsaker!

Den här vill oxå tipsa om:

En klar favorit bland frysgrönsaker! Och billig! Går att ha i allt, eller som dem är. Morötter, broccoli, sockerärtor, majs m.m.

Funkar utmärkt i pasta oxå:


Fredriks fina bordsskick!

Han tar makaronen på gaffeln, doppar i såsen, och in i munnen! Finmotoriskt utvecklad! Mamma impad, och måste ta kort! Han smakar på allt, men spottar ut (på golvet oftast!!!) det han inte gillar. Idag åt han makaronerna, lämnade pannbiffen.

Fotosession!

Lättare sagt än gjort!!




Nåt sånt här syskonkort blir det nästa gång när barnfotografen kommer till norrtälje nästa gång i oktober(siluettfoto.com).


Inget barn tittar, både jag och Rebecka försöker locka till sig uppmärksamhet!


Fredrik ute ur bild... vad hände? Haha.. superbra på att fotografera!


En crossbana på Edvins huvud???



Den här va bäst:



Full koncentration! Masken på filten är spännande minnsan!


Den här är fin! Den tog jag i morse! 1 på 1000 bilder blir bra! =) Tur att det är digitalt!


Den här är oxå bra, synd att Edvin inte tittar i kameran bara!


Våra fina småkillar!!! Kivas om masken...



Skönt på nya mattan i barnrumet!!

Maja o Edvin hälsade på idag!

En riktigt bra bild, måste bara visa! HAHA


Ryggtavlan på Maja!

Det blev sista doppet i den poolen idag! Den har gått sönder, tyvärr. Måste köpa en ny när jag är i Norrtälje imorrn, om det ens går att hitta en barnpool nu, allt är väl utsålt!

Men oj, vad de kivades idag igen! Lekte en stund, skulle ha varandras leksaker m.m. De hällde vatten på varandras huvuden, och sprutade med vattenslangen, varav att jag knöt fast den i poolen! Men roligt hade dem! Jag såg att de tog ett skutt och gled ner i poolen! Ingen av den är rädda för vatten, de var tokiga!! Roligt!


Verkligen bra kort idag! Men de är svåra att fotografera nuförtiden!

Barnen fick vindruvor, nektarin och vatten. Vi fick det här till kaffet:


Som jag kamoflerade i en kaffekopp. Inte snyggt, men smart!!! Mumsigt!

Sen var det inomhuslek och lunch! Rebecka hade m sig hamburgare och pommes till barnen.

Pyttedans - Babysim - Barnrytmik

Hösten är fullspäckad med aktiviteter!

Pyttedans för Fredrik Fredagar, med start 17 sept.

Medborgarskolan har till hösten "Pyttedans", dans för 2-3 åringar. Alvin, Fredrik och Maja kommer att gå.

Pyttedans 2-3 år med föräldrar, fredagHär läggs grunden för en framtida positiv kropps- och rörelseglädje! Under ledning av dans- och rytmikpedagog, får barnen uppleva hur roligt det är att röra sig tillsammans med andra, på barnets nivå. Genom danslekar upplevs musik av alla slag.

945 kr för 10 ggr, a 45 min.

Babysim med Henrik, start 31 aug.

I Rimbo badhus startar de upp babysim till hösten. Arrangör är friskframtid.se
Har bara pratat in på telsvararen, vet inte vilken tid. Men 8 tillfällen, a 30 minuter. Barnen är 3-12 månader. Riktigt skoj, jag kunde aldrig gå med Fredrik, då det inte ens fanns nånstans att gå. Kul att få göra nåt med bara Henrik dessutom!

Babysim

















Info från hemsidan:

Kursinformation
Såväl både nybörjare som vana babysimmare är välkomna.

Baby 1 är från 3-12 månaders ålder. Ingen förkunskap krävs. Vi jobbar med att ge barnet vattenvana. Målet är att barnet ska kunna hålla sig fast i föräldrarnas tummar och känna glädje i vattnet.

Baby 2 är steget efter baby 1. Förkunskaper från baby 1 eller liknande rekommenderas. Vi börjar dyka i kursen. Målet är att barnet ska lära sig att viljemässigt hålla andan och att hålla sig fast i kanten.

Baby 3 är sista steget där barnet jobbar vidare med sin egen vattenvana och blir mer självständigt i vattnet så som att klättra upp på kanten, dyka från kanten och vända runt i vattnet och simma tillbaka till kanten. Den här kursen kan ni gå flera gånger om ni vill fortsätta babysimma.

Kurserna är 8 ggr á 30 minuter och kostar 1500:-.

Frisk Framtid har mångårig branschvana med såväl babysim och simskolor från bl a Rimbo Leisure Center, sommarsimskolor i Norrtälje kommun, Beckomberga- och Stockholm stads simhallar.

Målet med babysim
Babysim är roligt. Det är en underbar familjeaktivitet där barnet är i fokus. Det ger vattensäkerhet och stimulerar barnets motoriska utveckling. Det ger även barnet respekt för vatten.

Dyket
Dyket är något som ingår i babysim. Vi arbetar inte med dykreflexen - vi lär barnen i stället att hålla andan viljemässigt. På grund av det kan man börja babysimma ända upp till barnet är drygt 12 månader. Det första dyket har vi först i 2 kursen. Detta för att vi ska ge barnet vattenvanan innan.

Finns det några risker med babysim?
Nej, det finns inga risker med babysim. Det passar alla barn, även de flesta barn som har något handikapp. Rådfråga er läkare innan. Vi följer socialstyrelsens rekommendationer om badtider och vattentemperaturer.


Barnrytmik
Startar upp igen i september, och vi kommer att gå på torsdagar. Med båda barnen. Efteråt är det ju dessutom som öppen förskola på Mariagården, men lite lek och fika.

150 kr, för en termin.


Alvins tavlor till barnrummet!

Ingelas mamma är konstnär och har gjort tavlor till Alvins rum! Titta så otroligt fina tavlor:


Djungel! Kommer att bli jättefina i hans rum!


Dessa är till rummet oxå! Väldig fin med alla färger!!

Denna är till Alvins kusin, Alfred:



Kika mer på hennes tavlor på bloggen:
http://www.annmarienyman.se/



Själv tänker jag häfta fast ett tyg på stora pannåer! Armyinspirerat. Med helikoptrar och flygplan som Fredrik gillar (just nu). Kommer bli likadana gardiner. Jag har inte riktigt fått till det där med temat än... så barnrummet är fortfarande inte klart =) Men det blir väl kamo/safari stil.


Barnklädestips (igen!)

Jag skulle beställa en kärra till bobby caren, för Fredriks födelsedagspengar. Jag gick in på rabatt.se för att kolla om det var nån rabatt... jo minsann... 10% rabatt på lekmer.se (rabattkod: rabatt.se10%, och gäller även rea!). Och så av en slump kom jag in på småvi.se då de har 70% rabatt på all rea...

Och då kan ju inte jag hålla mig!

Blev dessa plagg:

Grå Overall av Trikå
Tunn dress/overall med sol på fickorna, till Henrik. 119 kr ordpris 325 kr.

Mössa med Glassar
Mössa till Henrik, 45 kr

Tröja med Glassar
T-shirt till Fredrik, Bodysuit till Henrik, 68 kr st. Ord.pris 225 kr st.

Gulliga va?!?!?!?


(Frakt endast 25 kr, fraktfritt över 499 kr.)


Hade jag haft tjej (hade klädkontot varit 10ggr större), hade dessa legat i varukorgen:
 - Klänning med Glassar
89 kr st. Ordpris 295 kr.

När jag va på lindex idag o skulle gå till...

20100721552 (MMS)

När jag va på lindex idag o skulle gå till kassan såg jag det här! Senaste mode, vita FÄRGSTÄNK, på jeansen. Herregud! Svärfar som är målare är värsta trendsnobben idag alltså! Haha


Här är kissen som jag skrev om i tidigare ...

20100721551 (MMS)

Här är kissen som jag skrev om i tidigare inlägg. Jag tog kort m mobilen, så jag kunde inte visa sist. Häftig (o galen), men vilket pris! 899kr. D säljer en spelande o sjungande iggelpiggel (figur fr i drömmarnas trädgård) på coop nu för 199kr, leksaksaffären tar 699kr såg jag idag! En kärra till bobbycar, den svarta, tar lekbutiken 499kr för, på nätet 379 kr. Så d kan bli stor priskillnad att handla i "riktig" butik! Fredrik älskar att ha kärra på alla småbilar, sandtraktorer etc, så han skulle troligen älska släp till bobbycaren. Jag ska nog köpa en sån för pengarna han fick i 2 års present.


Fiffig sak för resande barn!

En sån här ser så fiffig ut...

Lekväska Bilbana
Väska till leksakerna med bilbana på samma gång! Funderar på om man kanske kan fixa till nåt liknande själv... kanske inte, den är inte så dyr, så skulle lika gärna kunna köpa den.

Här finns flera, för prinsessor m.m.

http://www.barnparadiset.se/category.php?id_category=97

Fredrik lägger nya pusslet...

Pusslet från dagens inköp är provat.

Så här gick det:

Lite rätt, lite fel


Klurigt 6 bitars...

 
Det börjar ordna till sig... men jag får nog vägleda lite...

Jag tar bort de tre understa, och lägger fram nosbiten, då blir det lättare. Vingen lägger han rätt till höger, den sista hade han vänt upp och ner, så jag säger "vänd", då vänder han ett halvt varv, "vänd igen", då får han dit den.

Taaaadaaaaa:



Nästa blir 9 bitars, finns oxå från "Kärnan"

Duktig kille va?!?!?

Gick inte så bra för mig idag...

Idag hade jag bokat träff med Rebecca, Gustafs mamma, i parken. Vi skulle picknicka lite och sen titta på barnteater. Som bl a Sophia, som håller i barnsången som vi har gått tre terminer hos, håller i!

Jag ringde pappa 9.45 i förmiddags, och frågade om han bjöd på kaffe och smörgås. Vi hade tomt på frukostförrådet, då ingen hade handlat sen innan semesterutflykten till Vimmerby. Ja, sa han, kaffet är på.

Jag packade ihop oss, vilket var lättare sagt än gjort... allt gick fel, hittade inget, vaken betalkort eller kläder till mig. Henrik var trött och skrek oavbrutet, jag försökte vagga honom i vagnen, han tystnade, skrek osv...

Till slut fick jag *psykbryt* och skrek högt rakt ut!
'
Så, lugn igen. Packade ihop ungarna, och ut. Henrik tystnade. Skönt med fiskluft. Vi åkte till pappa/morfar. Gott kaffe, god smörgås och juice!

11.30 åkte vi till Norrtälje, sprang in på lekplaneten (det var ju barnbidrag igår!!). Såg "Aquaplay" som jag visade bild på för länge sen på bloggen. Riktigt schysst faktiskt. SOm en väska! OCh det bästa är att det går att fylla med vatten... vilket är en klar favorit! Jag tänker mig att den är ypperlig att ta med till nästa folkracetävling!!

Här var den visst:


Tror den de hade i butik var lite annorlunda, har för mig att jag såg en helikopterplatta. Jag går vidare in i butiken, letade inte efter nån särskilt. Fredrik utropar "Mjauuu...", jag vänder mig och och tittar... där ligger en fullstor hårig låtsaskatt i genomskillning kartong och jamar, blinkar på ögonen och rör huvudet. Häftig! Och så hårar den inte... tittade till på prislappen... 899 kr!!!!!!!! Jisses!!!

Sen kommer jag på vad jag letade efter, pussel, vanligt pussel med få bitar. Fanns från "kärnan" 6 bitars tre olika, jag köpte det billigaste, ett flygplan (dubbelplus):



Så, till kassan!

"59,50, tack" sa expediten

"Shit, jag har inte rätt kort med mig" sa jag

Hmm... "testa det här, annars får jag komma tillbaka". Det gick!

Så... nu hade jag blivit medveten om att jag inte har en spänn i fickan, inte en spänn på nåt kort! Kul! Och jag som behövde handla mat på vägen hem. Jag hade inte tagit med nån lunch till Fredrik, utan hade räknat med att köpa nåt i Norrtälje.

Jag ringde mamma, som var i närheten...

"Jag ska på lindex, sen HM, måste ha en bättre keps till Henrik"
"OK, jag ska bara... så kan vi ses efter"

"OK, då ses vi på HM, barnavdelningen"

Jag hittade två plagg (säger inte vad än) till Ingelas bebbe, som kommer när som helst.... beräknad den 23 juli!! Tydligen så är det rekordmånga som går över tiden=blir igångsatta nu, pga värmen. Men det är 30 dagars öppet köp, ifall det blir en pojk!! =)
Men kunde inte låta bli att köpa nu, det är så gulligt med flick-kläder!!

Just ja, kortet... ah, testar företagskortet igen.... det gick! Har ju inte haft nån ruljans senaste tiden pga mammaledigheten, men nån krona verkade finnas på kortet!

Så till HM... där hittade (!) jag tre saker som jag bara "måste" ha! Så jag frågade mamma om jag fick låna pengar, och föra över via internet när jag kom hem! OK, var svaret, och hem flyttade dessa:


Tofflor till Henrik strl 16/17. Huuuur söta som helst. Och de passade ju så bra! 79,50.

Sen denna t-shirt till Fredrik, 79,50:

86/92 från "stora" avdelningen, numera behöver jag inte begränsa mig till babyavdelningen (upp till 86).

Och så halsband till Fredrik, så tuffa! Dels det blåa som ligger på t-shirten, och det här:

2-pack 29,50.

Efter den lilla shoppingrundan gick vi till parken. Jag försökte få tag på Rebecka... inget svar... VA? jaja... men hon kanske är i lekparken... VA? nehe... hon kanske kommer... nehe! Men vad nu då...

Jaja.. teatern börjar snart... Henrik somnade, bra. Han låg i skuggan och vi satt på bänken 2 meter ifrån. Fredrik förstod självklart inte, ville inte sitta på bänken, han ville springa iväg. Han gick upp på scenen.. helt ovetandes att folket tittade på honom. Och så var det kul att mamma ville att han skulle gå ner. Teatern hade inte börjat, så det var ingen fara. Jag lockade med "Godis".. bra, då gick vi och satte oss. Sen drog de igång, Fredrik satt som ett ljus och lyssnade. De spelade och sjöng, Fredrik gungade med, klappade händerna och tittade. Sen gick han fram mot scenen och tittade, gick tillbaks till oss.

Fortfarande ingen Rebecka. Efter 35 minuter tyckte jag att det räckte, och började gå tillbaka. Då ropar Karin, en mamma från barnsången fr de våra barn (Fredrik alltså) var 2-3 månader gamla.

Bild från barnsången hösten 2008:

Fredrik, och Leona (Karins dotter). Bilden är från Mariagårdens hemsida. Gulliga va?!!

Karin frågade om vi ville ha en kopp kaffe, dricka och muffins. Gärna det. Så jag tog fram picknickfilten jag hade under vagnen och vi satt där i parken en stund och fikade. Det fick bli Fredriks lunch, pga strul med pengar/kort. Barnen lekte och jagade varandra. Sen åkte vi hem!

Jag smsade Rebecka när vi var hemma. "Hej, vart tog du vägen?". Hon ringde tillbaka, frågade det samma. Hon hade glömt sin telefon hemma, och satt tydligen på andra sidan. Tråkigt, men vi bestämde ny träff i parken, på fredag. Hoppas på bättre lycka då!

Nu har de sovit en stund. Fredrik serverades korv, färskpotatis och majs. Han åt en halv burk med majs, thats it! Jäkla unge... (!)

Jag SMSade Per och sa att han behövde handla mat hem... brukar inte vara så poppis! Vi får se om han gör det, eller om jag måste åka till Norrtälje igen. För nu har jag fört över pengar till annat kort, och betalat mamma.

Fick svar just,.. han tänkte inte handla, så jag får åka tillbaka när han kommer hem! Typiskt!!

Åh vad gulligt.. Fredrik tittar på "små...

Åh vad gulligt.. Fredrik tittar på "små einsteins" på playhouse disney. Det är ett pedagogiskt barnprogram som barnen själva får vara delaktiga i. De ställer frågor som barnen kan svara på... Och Fredrik svarar "Mmm.." på en del av frågorna! Gulligt att han hänger med ju! Sen kanske det inte alltid blir rätt svar!


Blommorna vattnade - Check!

Passar på medans Fredrik fortfarande sover.

Väcka eller inte väcka? Det är frågan...


Nya nagellacken:


Jag köpte på Cubus, det var 2 småflaskor (Depend) för 39 kr. Har inte varit så mkt smink och nagellacksinköp på senaste tiden, så vet inte ens var de är, och så är de säkert ihoptorkade.

Iallafall, nu har jag pedikyrerat (!) fötterna, filat och målat med det mörka lacket. Jag gjorde det samtidigt som Fredrik badade i baljan,


och då såg han vad jag gjorde... och ville ha lika. "När du har badat klart!" sa jag.
Då hoppade han ur baljan, han var klar!

Så det var bara att måla hans tånaglar oxå, men han fick det ljusa lacket! Det har jag själv på naglarna, jättefint!
Jag målade naglarna, samtidigt som jag hade Fredrik i knät, hade burken i handen, och målade med handen i luften, ja det är väl så man får gära om det ska bli nåt! =)

Idag har han iallafall faschinerats av nagellacket på mina tånaglar, pekat på det flera gånger när han sett det! =)

Igår sol och bad, idag; blåsigt, inte så soligt och somrigt!

Idag blev det ingen strand-dag! Det är just nu mulet,..


Så, på förmiddagen har det blivit inomhuslek med garage och bilmatta, samt TV tittande.


Så spännande att han satte sig ner mitt på golvet! =)

Gräsmattan skriker efter regn, den ser ut som en torkad savann... så det skulle behövas regnas på lite, trots att jag vill ha gassande sol!

Men så här mysigt hade vi det igår:


Soldräkt, badring på! 25 grader i vattnet!


Maja har fått in snitsen med armpuffar och badring, hon glider runt i vattnet!


Sen var det lunch på stranden. Vaniljyoghurt och smörgås! Saft och skorpor! Kexchokladen var också omtyckt!




Flera dopp blev det! Jag badade två gånger, så skönt!


Gullig litet fotavtryck i sanden!!



Efter 3 timmar på stranden, var jag och Rebecka helt slut. Inte så avkopplande med tvååringar! Vi packade ihop oss, jag klädde på Fredrik, och han går ner till vattnet, jag ropar,
han hör inte (!), jag plockar ihop filten, och han SÄTTER SIG i vattnet med kläderna på.... åh vad jobbigt det kändes! Men jaja...

Jag hade smutskassen från Vimmerby kvar i bilen, så Fredrik fick ta på sig sina smutsiga jeansshort (syntes inget, och de var rätt fräscha!).

Vi åkte hem till Rebecka, drack kaffe, hennes granne med barn kom oxå förbi, så det var fullt i sandlådan! =)

Sen hem, Fredrik somnade i vagnen, och sov, sov, sov... vi väkte honom 18.15!! Extra trött efter resan troligen.

En uppdatering...

Lite fler bilder inlagda från i söndags under "Vimmerby - semesterracet"

Livet är hårt, livet är verkligen hårt!

Jag gick en kort promenad med barnvagnen för barenen skulle sova. Så stannade jag till hos Anita, för att prata lite, för att kika om hon fått in nåt mer på loppis.

Hennes man gick bort i slutet av januari, ute, hemma på altan, helt oförberett. En fruktansvärd chock för alla, Anita, barn och barnbarn och alla runtomkring. Och för oss. Det är så otroligt tråkigt, för det var verkligen världens bästa grannar. Urgulliga, ställde alltid upp, alltid snälla, bjöd dessutom på gott fika och gott grillat emellanåt!

Nu är Anitas liv helt raserat... inte nog med att hon har en stor sorg att bearbeta. Hon måste sälja huset, med allt vad det innebär, som de byggt upp ett liv tillsammans i, och flytta. Från ett avskillt fint hus på landet med fint tomt, till en tvåa med uteplats i Norrtälje. Usch vad jag lider med henne.

Allt har gått relativt fort, om allt går i lås, flyttar hon redan nu 1 augusti. Jag förstår henne, om jag hade varit i samma sits, hade det varit likadant för mig. Jag hoppas hon kan hitta lite ro, men givetvis kommer det inte vara som förut, men jag vet att hon kommer att hitta ett nytt sätt att leva vidare på.

Jag har sagt länge att jag ska bjuda på tårta när staketet blir klart, men hon hinner flytta innan vi får det klart. Så jag sa att jag tar med tårta i helgen, så fikar vi hos henne.

Livet är verkligen hårt!

Jag försöker att påminna mig själv att ta till vara på det, och försöka leva i nuet!

Yipeeee!

Lite egentid, för båda barnen sover en stund!! Inte så jätteavslappnande iofs, eftersom jag är på "pass" så fort de vaknar. Bara vara en stund, och slippa fixa och dona kanske?

Det är lite för varmt för att dammsuga tycker jag, och tvätt nr två snurrar fortfarande i maskin, så behöver inte hänga än.


Det blir lite surf, för jag har ingen lust att dra igång nåt "projekt"!

Jag skulle behöva...
Sy gardinerna till pojkrummet... de är tillklippta iallafall.
Måla de sista plankorna (inte mkt alls) på staketet... sen måla planket en gång till, samt sätta upp resten av stängslet.
Piffa i vardagsrummet... köpte ju lite ljus bl a på ikea, och det är bara uppackat.
Putsa fönstrena i köket...

Och mkt mkt mer... orkar inte tänka på det just nu.


Dagens planer

Inga planer idag! Tråkigt!



Detta står dock på att-göra-listan (som vanligt):

* Handla mat (och kanske en tvättvinda...)
* Tvätta (2 maskiner tvättade jag igår, men tvättkorgen är full sen resan).
* Dammsuga och skura golv (leksaker och annat plockade jag upp i går kväll, så det är fritt fram)

Disk, inte idag! Fixade jag i går kväll, så skönt!! Nog för att det fylls på hela tiden...

Så det är inte så storslagna planer idag!

Jag hade tänkt gå på spinning ikväll.... nu var det sagt, så nu blir det mer allvar! =)




Nej, nu ska jag göra iordning Fredrik (Henrik är tvättat, påklädd och klar), han har fortfarande nattblöja på sig! (Han sov tills fram till en stund sen).

Frukost

Idag hoppar vi oxå över dagis. Fredrik har tid i veckan, 8.30-13.30 (Jag hämtar tidigare, så sover han hemma). Nu sitter vi och äter frukost, jag gjorde varm choklad, då vi inte har handlat sen innan vimmerby, så finns det inte så mkt att välja på. En mjölkskvätt fanns, och socker och kakao var påfyllt i skafferiet.

Fredrik är känslig för varm mat/dryck, så hans fick jag kyla ner i kylskåpet innan han drack. Han blåste på det och visade att det var varmt. När jag gav "klartecken" så smakade han, och tyckte om det!

Nu ska jag ta Henrik... han har ledsnat att ligga på golvet! Och storebror håller för öronen!! =)

Bilder från "Smultronbyn"

Jag berättade tidigare att jag var på leksaksparty... och riktiga leksaker för barn denna gång. Superfina träleksaker bl a och tre saker blev jag helt kär i och bara kunde inte gå därifrån utan dem:



Jumper - Nyckelpiga som numera hänger ovanför skötbordet. 69 kr.


Mobil med grodor! Kunde bara inte låta bli! Passar ju så bra i "nya" barnrummet! 125 kr.


Handdocka i form av spindel. Skräckblandad förtjusning och kul när vi sjunger "Imse vimse". 89 kr.

Fina va??


Fanns mkt annat kul med! Skulle vilja ha pussel oxå, de var byggda i 3 nivåer. Nu när Fredrik börjar lägga vanliga pussel!
http://smultronbyn.noxshop.se/?category_id=5&item_id=361

http://smultronbyn.noxshop.se/?category_id=5&item_id=357



Vimmerby - Semesterracet

Kl 9 i torsdags morgon åkte vi hemifrån, första stoppet på Pers jobb. Han behövde de sista smådelarna till bilen. Sen bar det av igen, nästa stopp Södertälje. Vi behövde köpa stolar, så in på JYSK.

Vi köpte enkla ihopfällbara campingstolar för 79 kr st. Och ett litet parasoll, nu 75 kr. Perfekt över sandlådan sen när vi kommer hem, men skyddar barnen nu i folkracedepån.

Och när vi gick mot kassan, såg jag mitt drömparasoll, till nedsatt pris!!



http://www.jysk.se/165/415/3712500/a/catalog

Fint va??

Jag har tittat på det tidigare, men det känns som mkt pengar (Nu 2000 kr, tidigare 2999 kr). Och Per tycker inte att vi ska köpa ett sånt.
Hmm... 

Vi behöver ett kraftigt, eftersom det blåser mkt hos oss. Och ett som har stolpen utanför. Sen är det ett plus med den lilla tygkanten som hänger ner, för det gör det lite mer ombonat tycker jag. Det är gassande sol vid uteplatsen, och vi har inget solskydd alls. Har haft ett litet parasoll, men det har blåst sönder bl a.

Sen åkte vi iallafall vidare,.. det blev två snabba stopp till.

Vi hämtade nyckeln på turistbyrån, och sen kom vi "hem" till vår lilla lilla stuga.



!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barack utan toa! Det ni!

Toalett och dusch i separat stuga som delas med två andra stugor(!). Dessutom kostade det 10 kr (för 8 min) att duscha. Det var inget lyxhotell inte! Men helt ok ändå!

Det gick inte att ta bilderna från hemsidan, men kolla in här:
https://turbowebb.com/default.aspx?tb=vtb_web&pageID=7&bookable=0&objektNr=104

Sovrum 1, med kombinerat "matrum".


Litet, men Fredrik sov bra iallafall, med "kissen" under armen!


Köket, jag menar pentryt, som var i hallen eller nåt sånt!

Och ett litet rum till med en garderob, våningsäng och en liten liten träsoffa. Där sov jag och Henrik, inte i soffan, men i rummet, i underslafen. Hårda madrasser var det... men för 3 nätter fungerade det alldeles utmärkt.

Vi kom till stugan ca kl 17, och då packade jag upp våra saker mm. Per och hans kompis "Svarten" åkte direkt till folkracebanan för att se det sista av dagens lopp. De handlade sedan lite mat/frukost på väg hem. Det blev lite lagad mat i stugan, typ tacos. Annars hämtmat som pizza.

På fredagen åkte Per och Svarten tidigt till banan för att ladda upp. Jag och killarna kom strax efter 10, tävlingen började 11.

TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA......

Här är pärlan!!!!




Fredrik i vagnen när vi precis hade kommit dit. Självklart leksaker med sig! Och vad gör Henrik?

JO;

SOver! Med hörselkåpor minnsan! Mkt motorljud i depån!!


En stund senare var det dags! På med skyddskrage och hjälm!


Uppställning på startplattan! Sex stycken bilar i ett lopp. Fullt med publik i backen. (På söndagen var det 12 000 pers).

 
Och så iväg! Fredrik visste vilken bil som var pappas, och ropade "Pappa" och pekade!

Hur gick det för honom då?

Första heatet så fick han svartflagg, och fick åka av banan innan varv ett var kört. Han körde på en annan bil. OCh trots att de flesta tror att "det är färgglada bilar som krockar med varandra" så får man inte just köra på varandra, dvs krocka. Per körde på två st, och därav fick han avbryta loppet.

Omgång 2 gick bättre, han kom tvåa. Och det räknas i poäng, så då hade han 5 poäng.

Då fick han köra en tredje omgång, och då gick det riktigt bra... han vann. 7 poäng.

Med totalt 12 poäng blev det ingen final. Det behövdes 14 poäng för det. Så det var färdigåkt för honom.

Ingen la bud på bilen (man måste sälja den om nån lägger bud), så den kom med hem, lite bullig och "repig".

Vi var i folkracedepån fr kl 10 till kl 18. Det hade gått jättebra med Fredrik och Henrik. Henrik var nöjd av att äta och sova, och vara vaken korta stunder emellanåt. Fredrik var nöjd att leka med sina leksaker, titta på när pappa meckade, bytte däck m.m.


Det gick jättebra att ha med båda barnen hela dagen på en sån icke barnvänlig plats.


Här var det godisregn för barnen... det rasslade till på marken och barnen var som tokiga.


Fredrik fick vara i Pers famn istället, så plockade jag några bitar åt honom! Säkrast så, så de inte trampade ner honom!


Hellloooo!


Så häääääääääääääääär skitig blir man efter en dag i folkracedepån!

På lördagen var det spöregn och åska! Vi var i stugan hela förmiddagen. Henrik hade sovit dåligt på natten, så jag var trött, så jag passade på och vilade lite. Och det blev inte uppehåll förrens på eftermiddagen, och strax innan kl 14 begav jag och killarna till vimmerby stad ihopp om lite shopping. Och ja, på en timme så hade jag satt sprätt på 700 kr!!!

Det blev 4 st baslinnen fr Cubus. Var 2 st för 149 kr. Samt nagellack och hårsnoddar (jag hade glömt hårsnoddar hemma, så på fredagen var jag desperat och plockade upp en från marken!!!!!!!!!!!!!! Som jag sen sköljde i vatten).
2 st t-shirts till Per, ett linne till mig fr en klädbutik (såklart). 200 kr tot.
Och två leksaker, en lastbil med släp och en brandbil med släp, 49.50 kr st.

Sen köpte jag lite mat och åkte till stugan, för att sen stanna hela dagen. Hade med andra ord rätt tråkigt. Inget badväder heller.

På söndagen skulle inte Per köra, men vi var där hela dagen för att titta på finalerna. Så vi plockade ur stugan och åkte till folkracebanan, kl 10.30-19.00 var vi där.

Coola killen, som ligger med fötterna uppe på bygeln!


Fredrik hittade en kompis! De lekte med Fredriks bilar och leksaker, och samsades rätt bra!


Inga finbyxor på när man går på folkrace, det blir väldans skitigt! Fredrik åkte rutschkana ner för slänten dessutom!




Det är svårt att ta kort på Fredrik nuförtiden, för han är inte så intresserad av att titta in i kameran, rättare sagt, så är han medveten, och ignorerar!



Tittut!


Nyvaken kille!


Tittut igen!!

Sen åkte vi hemmåt, gjorde ett matstopp i Linköping, sen raka spåret hem Och först kl 01 på natten kom vi hem.

Bad-djuret Fredrik!

Fredrik älskar vatten, han älskar att bada! Syrran med barn bodde hos oss efter kalaset och stannade några nätter. Hela dagarna var vi och badade och solade. Vi var vid Svanbergabadet och våran insjö inte långt härifrån!
På kvällarna spelade jag och syrran Alfapet, fast på datorn, betapet.com. Roligt!





Fredriks 2 års kalas nr2, en uppdatering.

Nu är det läääänge sen jag satt vid datorn, och jag har inte hunnit med att lägga in bilder från släktkalaset som ägde rum den 10 juli. Kl 14.30 var familj och släkt bjudna, lagom efter Fredriks eftermiddagsvila.

Dessa var här och uppvaktade Fredrik:

Moster Jessica med hennes barn (Fredriks kusiner), Malin och Sofia
Mormor Charina
Farmor och farfar, Carina och Yngve
Gammelmormor Aina
Gammelmormor och morfar Inger och Yngve
Pers kusin, Jimmy och frugan Bella
Pers Kusins sambo, Mattias och barnen Ida, Lea och Isak
Pers Moster och Farbror, Yvonne och Ove
Pers kusin Frida





Det blev inte så mkt bilder tyvärr!

Poolen, slidebanan och rutschkanan var poppis, "Sebende sommarland"




Slidebanan gillade ungarna!

Många fina presenter fick han! Tyvärr hann jag inte riktigt fota dem.



Av moster fick han ljudkuber, t-shirt m. stålmannen, böcker, sandlådelastbil, och pussel.

Mormor Charina, jättefina barnbestick med fordon. Jeans, skjorta och skor.
Farmor och farfar, Carina och Yngve, massa såpbubblor och en slant på kontot
Gammelmormor Aina, en slant
Gammelmormor och morfar Inger och Yngve, fjärilshov och en slant.

Pers kusin, Jimmy och frugan Bella, tuffa jeansshorts, bok och såpbubblor.
Pers Kusins sambo, Mattias och barnen Ida, Lea och Isak, hoppborg:



Pers Moster och Farbror, Yvonne och Ove, sandlåde-grävmaskin och lastbil:


Pers kusin Frida, sandlådeset och jordgubbar.

Här är födelsedagstårtan:


Som Fredrik blåste ut ljuset på:


Tack alla som var med och Firade Fredrik, och tack för alla fina presenter!








Vimmerby - here we come! Nu bär det av til...

20100715527 (MMS)

Vimmerby - here we come! Nu bär det av till vimmerby. Per ska åka folkrace på "semesterracet" som är till på söndag. Syrran med barn har bott hos oss i några dagar, så jag har varit "avskärmad fr omvärlden" för vi har bara solat, badat o varit hemma=skönt o jätte trevligt! Henrik somnade direkt, o Fredrik kommer nog somna snart!


Vanliga knoppussel förstår sig Fredrik på,...

20100712481 (MMS)

Vanliga knoppussel förstår sig Fredrik på, och började lägga det när han var ca 18 mån, men vanliga pussel har han inte lagt så mkt. Men nu börjar han få in snitsen på 6 bitars som han fick av Grace i onsdags. Så kul att se! Såklart d blir lite fel ibland, katten jansson får igelkottskropp! Haha


Jag frågade Fredrik om vi skulle lägga bam...

20100712489 (MMS)

Jag frågade Fredrik om vi skulle lägga bamsepusslet. Då nickade han, sa "mmm", han hämtade broschyren fr kolmården fr bokhyllan och pekade på bamse, i bamses värld!


Skönt m sol o bad! Båda barnen har tagit e...

20100711476 (MMS)

Skönt m sol o bad! Båda barnen har tagit en tupplur vid stranden!


Hade det inte varit så att jag kan sms-bl...

Hade det inte varit så att jag kan sms-blogga, så hade d varit långt mellan inläggen! Har inte så mkt data-tid nu när vi mest är ute! O numera kan jag även läsa mail i mobilen! Toppen, verkligen frihet!


Shit, redan fredag! Snart lördag för den...

Shit, redan fredag! Snart lördag för den delen! Jag bara stressar o hattar hit o dit, så jag hinner inte tänka efter vilken dag d är! I och för sig spelar d väl ingen roll, för vardag o helg är ingen större skillnad. O nu när Per har semester så går ordet "rutin" att ifrågasättas! Huvudsaken att barnen får mat när d ska!


Idag var vi bjudna på lunch hos pappa halv...

20100709460 (MMS)

Idag var vi bjudna på lunch hos pappa halv ett. Egentligen mitt i fredriks sovtid, men han håller oftast humöret uppe nu för tiden, så d är inte lika noga, han fick vara vaken. Vi kom i tid o pappa höll på att duka, på framsidan! Vilket innebär fallrisk för nyfikna barn då d är kryss-staket o 3 m till marken. Jag påpekade men fick till svar: d är för varmt att sitta på baksidan, så ni får hålla reda på ungarna! Phu! D var fredrik o en 1,5 åring att hålla koll på. Men d gick bra. God mat, grillad kycklingfile o egenodlad färskpotatis m tillbehör. Många barn där, så d var paradiset för fredrik Syrrans 2 o hennes väninnas 3. Fredrik hade massa småbilar m sig, o d sparkade boll, jagade varandra. Sen åkte tvättbaljan ut, så d fick lite vattenlek, dvs ösa vatten m koppar o kasta runt. Sen åkte vi hem 2,5 tim senare. Svärfar var hos oss o hade just satt upp d andra två grindarna. Så fina! Ska ta kort o visa! Fredrik somnade i bilen halvvägs hem, o fick sova vidare i vagnen. Efter en stund ringer Emma, Pers kusin o frågar om d får stanna på en kopp kaffe. D har 3 barn, tjejer på 3 o 5 år o en pojk 7 mån De kommer vid fyratiden, d är varmt ute, så vi fikar inne! Barnen börjar m att leka inne, mest vid lekspisen. Efter ett tag fyller vi upp poolen, tar fram nya slide-banan. Barnen hade verkligen kul, å återigen kan jag konstatera att Fredrik inte är nån fegis utan följde efter o gled nerför kanan, på mage, på rygg osv! D åkte rutschkana ner i poolen. De cyklade, gungade (henrik oxå som på bild), "klippte" gräs. D är verkligen toppen nu m staketet runt tomten, verkligen ett paradis för barn! De blev kvar en stund, så d blev hämtmat fr pizzerian till middag! Gott o smidigt! D åkte hem närmare åtta på kvällen. Sen var d bara att börja röja inför kalas nr 2 som är imorrn för släkten. D jag behöver fixa (förutom städ o piffning) är tårta! Bottnarna bakade jag sent ikväll så d är bara att montera tårtan imorrn! Blir lika sen sist! Jag har verkligen bakat mkt till kalasen, så d var på håret att ingredienserna skulle räcka. Jag lånade med mig lite socker o mjöl fr pappa, o d var tur det.


Idag var vi till uppsala igen! Per behövde...

20100708454 (MMS)

Idag var vi till uppsala igen! Per behövde delar till folkracebilen, så biltema ville han åka till. I mitt huvud sa han att han ville åka till ikea m familjen. Haha. Sagt o gjort, istället för att ligga på stranden! Sen var vi hemma en stund när vi kom hem därifr, o så åkte jag till norrtälje m Bella. Jag behöver köpa shorts till Fredrik. Han har inte ett enda par! Inte heller sandaler! Och svårt var d att hitta. Fick tag på ett par jeansshorts i strl 92, sen ett set m tshirt o mjukis shorts m mc queen. Sen gick vi till lilla torget o åt sushi. Fredrik fick våffla m sylt o grädde. Gott! Blev ingen långsittning då Fredrik fick "myror i brallan" när han var mätt. Så vidare till bilen. Jag tänkte åka o hälsa på syrran som e på besök här, men jag åkte hem. Fredrik har bara fått suttit i vagn, bil el kundvagn idag. Så när vi kom hem fyllde vi poolen! O d såg så rart ut, så jag tog på mig bikinin o hoppa i barnpoolen! Riktigt skönt!


Fredriks 2 års kalas!

Kl. 10.00 var alla Fredriks kompisar bjudna på kalas idag! Alldeles perfekt tid för små 2 åringar! Här är födelsedagsbarnet i morse, som skrattade när Henrik försökte äta upp "blomman":




Fredrik hamrade på bult-brädan som Zandra överlämnade i 2 års present igår.


Hon kom även med såpbubblor och en liten bok!

De flesta kom till kalaset, och det var 10 vuxna och 8 barn, plus oss då förståss! Nu i efterhand kan jag bara känna mig nöjd och jag tycker verkligen att kalaset var lyckat!

Det mesta var förberett, men det är såklart en del att fixa precis innan gästerna kom... koka kaffe, vispa grädde till tårtan, ta fram bullar, mockarutor och blåbärsrutor ur frysen. Samt bil-muffinsarna skulle dekoreras:


De går att dekorera hur roligt som helst med godis osv, idag blev det pyntgele, strössel och florsocker. En del blev "Folkracebilar", dvs lite skadade! Hah! Jag delade dem, för att de skulle räcka, samt att de är rätt stora.

Tårtan gjorde jag igår, och Fredrik såg två tårtljus på bänken, som han viste precis vad han skulle göra med:

Dock var det första lagret fyllning (jordgubbssylt) som han satte i ljusen i (!). Andra lagret var vanlig vaniljkräm.

Han tyckte det var konstigt att jag tog bort dem, så han satte dit dem igen:

Och blåste på dem!! HAha...

Idag kom chokladgrädde på, och här är färdiga resultatet:

Ingela köpte med sig färska jordgubbar! Gott!!


Trädgården fylldes av barn och föräldrar!



Maja var här:


Och hon hade med sig en fin present:

Man trycker ner gubben så åker den iväg! De hade även köpt låtsastatueringar.


Grace var här! Och hade present med:


Träpussel, 6 bitar! Perfekt då Fredrik "vuxit ur" knopp-pussel!

Alvin var här (blev ingen bild på han idag, de var för snabba hemmåt...),
visar ett annat fr juni:


Han hade STORT paket med (det stora blå, och det lilla med samma papper):


Och i det stora paketet låg:



En lastbil! Från Alvin fick han även en vattenslide bana som man lägger i en slänt, och kopplar på vattenslangen!


Gustav var här, och hade oxå paket med sig:


En helikopter!!! Tyvärr lektes propellen bort! Och sen en vespa! Båda med "Drag och släpp" funktion. När Fredrik öppnade, så pekade han på tröjan, han hade ju både helikopter OCH vespa på tröjan idag:



Alice och Jesper kom oxå på kalas!


Jag hade ingen bra bild på Jesper, så jag visar förra årets bild när han var 1 månad!!!

Gullig!

De hade kalasets koolaste present med sig:


Nämligen:

En talande gräsklippare! Barnen "slogs" om att få testa den. Och vi föräldrar kommenterade att det var tråkigt att den inte fungerade på riktigt. Haha...

Alice hjälper Fredrik att öppna paket från Elvira:


Elvira var här:


Mamma Tove till vänster med en hjälpande hand i rutschkanan. Elvira ska få en lillasyster i augusti!!


Paket från Elvira: Tottebok, tatueringar och helikoptersnurra!

Det var full lek ute i trädgården; de körde trehjuling, bobbycar, trampbil, badade, lekte i sandlådan, åkte rutschkana, gungade, "klippte" gräs (finns 3 gräsklippare här numera) m.m.


Här försökte Fredrik skjutsa Maja. Gick väl sådär bra!


Gung gung!


Fredrik tar i och försöker dra Gustav på tramptraktorn! Kommer en liiiiten bit framåt iallafall!


Sandlådan är kul, alla dagar i veckan!



Förberedelserna är full igång! Fredrik bli...

20100707450 (MMS)

Förberedelserna är full igång! Fredrik blir 2 idag! Snart kommer en hel liga vilda 2 åringar! Poolen ska fyllas, bord o stolar ställas ut, ballonger sättas upp i trädgårn, stian ska skuras och locket ska läggas på brunnen! Återkommer! *torkar svett fr pannan*


Fredrik vaknade för en stund sen o var li...

Fredrik vaknade för en stund sen o var lite ledsen. Han hade dessutom ett litet litet sår i handen som man knappt såg. Han grinade, jag blåste o sa: schyyy, tyst, grina inte, då vaknar lillebror. Och vad hände då tror ni? Jo: VRÅÅÅÅL, BUUUHUUU, BÄÄÄ, GRIIIINNN! Ja, så högt att lillebror vaknade! Såklart! Sen somnade fredrik om o henrik e vaken! Så, godmorgon!


Barnarbete minnsan! När jag kom hem fr mat...

20100705447 (MMS)

Barnarbete minnsan! När jag kom hem fr mathandlingen ser jag Fredrik hjälpa Per att röja på tomten! Spillbitar fr staket tar d bort fr gräsmattan. Duktig kille!


Efter träffen m leksaker o annat (fr www.s...

20100705445 (MMS)

Efter träffen m leksaker o annat (fr www.smultronbyn.se) bestämde jag träff m storebror utanför Coop. Han skulle hjälpa mig handla, mest för att ja hade henrik med mig, så svårt annars m barnvagn OCH kundvagn, för att in inte tala om osmidigt, haha. O bara kundvagn m barn=ingen plats för mat. Extra trevligt m sällskap dessutom. D var verkligen slut på d mesta hemma, så d blev en rejäl storhandling! Tack för hjälpen, brorsan! Imorrn ska jag vara hemma o baka d sista inför kalasen! Ett på onsdag fm för Fredriks kompisar o ett för fam./släkt på lö em. Det är dock bara 2 st som har osa:t för d sistnämnda kalaset, så d verkar bli ett lugnt kalas! Idag när vi handlade var jag bara tvungen att ta fram kameran när jag kikade ner i frysdisken, jag dök nämligen på: FRYST POTATISMOS! haha, helt otroligt! Igår var vi på grillning hos ett par kompisar o d hade dock felix fryst färskpotatis (!), men d var helt ok. Tog typ lika lång tid att koka så jag förstår inte riktigt grejen. Ingen jord dock o sen bättre hållbarhet förståss. Men i kundkorgen hamnade riktig färskpotatis, o en kruka dill! Vore intressant att veta priset på moset.. Tänkte inte på att titta, blev så förvånad av "nyheten"!


Grattis Maja 2 år idag! Det är många 2 års...

20100705442 (MMS)

Grattis Maja 2 år idag! Det är många 2 års kalas just nu. Idag 3:e på kort tid! Vi var några min sena till kalaset, trots d var vi först av 5 sällskap! D är väl så m småbarn, svårt att komma i tid, trots planering o start i god tid. Men lugnt o skönt till en början! D var fint väder o vi kunde vara ute hela tiden. Hoppas verkligen att vädret håller i sig till Fredriks kalas! Till en början lekte Fredrik m vattenkanan i barnpoolen, men efter ett tag blev han såklart dyngsur, så han kunde lika gärna bada, vilket han älskar! D sparkades även en hel del fotboll, tittades på d 3 söta, dock illaluktande kalvarna, cyklandes runt o en del vältande omkull oxå förståss! Maja o Fredrik turades om att skjutsa varandra på 3hjulingen, dvs ena hoppade upp på flaket o den andra på sadeln o hoppades på att nån vuxen skulle se dem bedjande ögonen (både jag o robban puttade på i omgångar). Än så länge är d svårt för dem att nå ner till tramporna, men nått varv, el att ta i m tårna i backen kan gå! Som vanligt när man hälsar på hos Rebecka blir man bortskämd m gott fika, lite extra lyxigt idag m jordgubbstårta, kakor o bullar... För att inte tala om hennes brownies m kokostäcke! Mums! Fredrik är förtjust i vanlig hederlig kanelbulle! O saft i stooora lass! Mindre förtjust i tårta o kakor. O glasspinne gick inte hem idag heller, den gav han bort till maja! Fina presenter hör kalas till, o Maja fick bl a en soldräkt, o fiskespö m plastfiskar. Finaste var nog lektältet fr Ingela; rosa prinsesstält m tunnel. Av oss fick hon en dockstol i trä, som "Mimmi" ska få sitta i! Henrik sov igenom hela kalaset, o d var skönt så jag bara hade en att passa på. Per var hemma o svetsade folkracebil, den ska stå färdig till nästa v då vi åker till Vimmerby på den årliga turen! Vi kom hem ca 16.30, henrik sov vidare (14.30-17.30) o jag fixade enkel middag; stekt falukorv o pasta o grönsaker. Kl 18 var jag bjuden på homeparty m leksaker. Jag tänkte strunta i d men fick höra att d var dåligt m folk, så d var bara att kasta sig vidare till nästa jippo! Fredrik lämnade jag hemma m Per, han var både skitig, fula kläder o trött så d var lika bra att han stannade hemma tyckte jag. Jag tänkte såklart att jag inte skulle köpa nåt, men precis när jag skulle gå såg jag en låda m handdjur, o köpte en "läskig" spindel! Kul ju, o tänkte att den kan va kul när "imse vimse" sjungs (den blev poppis!). Och en liten mobil till sängen m grodor på, blir fin nu när vi gjort ordning barnrummet. O en ursöt hoppande nyckelpiga i fjäder att ha ovanför skötbordet! Kompakt dag helt enkelt!


Carola!

Titta vad snygg Carola har blivit!!

Regelbundna mattider och powerwalks!

Vi var på alvins 2 års kalas idag! Trevlig...

20100703433 (MMS)

Vi var på alvins 2 års kalas idag! Trevligt, och fint ordnat på deras uteplats! Gott fika o alvin fick många fina presenter, favoriten var en blå bil. Av oss fick han ett trädgårdset m spade, borste, kratta o räfsa samt bondgårdsdjur.


Lill-konstnären har målat tavlor idag!

Jag köpte akrylfärg och panåer (stavas??) på rusta härom dan. De hade lite rea, så jag kunde inte motstå. Och det var tur det... för det var faktiskt riktigt lyckat! Fredrik fattade galoppen direkt, och satt länge och målade....

Här börjar det växa fram konstverk:














Taaaa daaaaa... Fin va?!

Här är tavla nr 2:


Han börjar med en ring, som han sen fyller i...


Sen måste det undersökas, och vända på den.. ah, måla på baksidan går ju oxå bra!


... sen målar han mer rött, trots att paletten är fylld av massa färger...


Och mera rött!! Helt röd tavla! Och ni ser att det heller inte är så mkt kladd!!




Nu var han klar! Två tavlor senare, lite kladd,... här håller han på och torkar färg med papper. Och så säger jag "vad bra att du torkar" eller liknande... och så tar han pappret med rödfärgen, och torkar munnen! haha
Bra med plastduk!


Här är de färdiga alstren:



Sååååå fina!!! *Stolt mamma*

Så nu blir det till att köpa fler panåer från Rusta...

Grattis i förskott!

Pappa ringde idag och frågade om de kunde få gratta Fredrik ikväll på 2 årsdagen. Eh, javisst går det,... men jag har ingenting hemma.... men jag fixade till en vaniljkaka med glasyr och strössel. Och så blev det korv med bröd innan. Så det blev kalas idag!!


Pappa, Monika, Fredrik och Per


Morfar och Henrik

Present: En jättefin barnpool.


Årets första dopp!

Kanske låter glamoröst, men vi åkte till lommarbadet, och jag var själv, med 2 barn! Svettigt värre.

Elin, Christopher och Grace var där (det var därför vi åkte dit), så de var gulliga och hjälpte med mig antingen Henrik när han var vaken, eller Fredrik som skulle kasta sig i vattnet hela tiden.

Jag hann inte ens ta av mig mina sandaler förrens Fredrik springer ut i vattnet så långt att han ramlar. Shit! Elin var ute i vattnet och fiskade upp han. Jag blev helt förvånad!

Det var ju ett år sen vi var vid badet, och då var han bara 1 år. Så jag visste inte att han var så där vild!! Men oj vad det var uppskattat! Så även om det var kämpigt med båda, så var det värt det!






Christopher var gullig och lekte med Fredrik i vattnet. På bryggan springer Grace med mamma strax bakom!





Fredrik hade så roligt i vattnet, så han kunde inte äta lunch! Jag fick locka med
allt möjligt. Till sist satte jag honom i vagnen, och gav han pannkaksrulle m. sylt.
Då blev han tyst och åt. Sen gick vi till kiosken, köpte kaffe, dricka och mjukglass!
Där åt han upp resten av pannkakorna och halva glassen! Gott!
Sen åkte vi hem, det fick räcka. Det blev nästan två timmar, kändes som 10!!

Det var så sjukt mkt folk på badplatsen:



Så det ska bli betydligt mkt skönare på våran "bystrand" istället!

BVC besök!

I fredags, 11.30 hade vi tid för vägning och mätning för Henrik på BVC. Jag såg till att åka lite tidigare för att smita in på Kappahl innan. Fredrik har inga shorts, och jag tänkte kika om de hade nåt passande! Men, jag glömde rabattkupongen hemma, och då kändes det inte lika kul. Samt fastnade jag utanför hos en tre-försäljare, då jag tecknade ett mobilt bredband med dem.

Så, jag gick in på kappahl, och väl där inne konstaterade jag att hon redan var 11.12, så det var bara att gå ut igen och vidare till BVC.

Fredrik kände igen sig, och lekte i väntrummet. Vi var själva där, så det var lugnt och skönt.


Stort plåster i pannan, från kvällen innan då han hoppade i sängen och hamnade med pannan i sängstolpen. Stackars!



Henrik:
4 månader, 66 cm och 6095g. Såg bra ut på kurvan. Har planat ut lite på vikten, och ligger en prick över på längden.

Fredrik:
2 år, 88,5 cm och 13,7 kg. Låg perfekt på kurvan på både längd och vikt.

Efter bvc besöket, så åkte vi till stranden!


Bil-bordet...

Jag fick en liten korg med olika färger av Anita till bil-bordet jag har pratat om. De ställde jag sen i hallen. SÅ, en liten kille hittade på dem, och tyckte de var jättekul att leka med!!!



Och appropå bordet... jag är nästan klar faktiskt!! Så här har det växt fram:


Han förstår principen redan nu iallafall!! =)



Och så här blir det! Det är inte riktigt klart, men nästan! Stallet och staden är inte klart, och lite småpill. Sen ska det lackas. Jag fick till en liten djungel längst upp till vänster oxå! Jag köpte en leksakshydda på Rusta (39kr), s.k. djungel in the pocket-serie. Som jag har satt på med kardborrband:



Fredrik har redan lekt på det och förstår! Det kommer passa perfekt i barnrummet, eftersom det inte kommer att vara nån bilmatta där!

Visst blev det bra?!?!?

Jag gick ner till Anita igår för att visa bilder på hennes gamla bord!! Och så kom vi hem med en hel kasse leksaker från hennes loppis!!


Det var t.o.m. ett flygplan och helikopter i högen, till Fredriks stora förtjusning! Han nya intresse nämligen!

Att gå på gym...

Babygym är kul...

Här visar storebror hur det går till!!






Bilmatta är roligt! Eller ok att ligga på!


Så, tillräckligt stort för båda!! =)

Titta, han kan sitta!

Ja, men med lite hjälp!! =)



Och vad händer om man släpper tro??





Oj då! Han får nog ligga några veckor till! =)



Henrik har börjat gripa, så här har han äntligen fått tag på nyckelknippan Fredrik gav honom! Tog väl ett tag, men ändå!! =)


Present till Henrik från Grace med familj!

Dem här jättefina kläderna fick han av Grace med fam! Tusen tack!

Som "Välkommen till världen" present!



Bodysuit med bilar. Och en Star wars-body. Superfina! Tack så mkt, Elin och Christopher!!

Lillamyran.se - webshop med Ullaredskänsla!

Jag beställde barnkläder på nätet, och här är fynden:


3-pack bodys, 79 kr.


Bodys 29-39 kr st. Byxa 65 kr. Brun byxa 69 kr.


Alfonsbody 59 kr. 2-p byxa 49 kr. Hundbody 29 kr. Långärmad 39 kr.


2 delad pyjamas 49 kr. 3-p pojkstrumpa 25 kr, boxertrosa dam 29 kr, herrstrumpa 3-p, 25 kr


Tunna mjukisbyxor 69 kr st. spindel t-shirt 49 kr, Långärmad 69 kr.

Jo, jag har redan kläder från Fredrik till Henrik, men just kortärmat har jag inte i den storleken. Och sen är det ju kul med nytt såklart. Till Fredrik är det bra att hitta billigt, då det blir fläckar och hål emellanåt!!

Bad-tokig!!

Det går inte längre att säga ordet "bada" i närheten av Fredrik! Då ska han bara BADA!!! Han älskar att bada, i balja, pool eller sjö!

Här har han själv dragit fram badbaljan, och sen lagt i alla badleksaker!!



MEn han fick inte bada denna gång! Han hade gjort det på morgonen, och jag hade inte tid/lust/ork att sitta o passa honom.

Skulle vara najs med badkar till killarna... men vet inte hur/var det skulle få plats! Baljan blir snart för liten!

Fiffig sommargrej!

På babyproffsen hittade jag en smart pryl, dropstop för glasspinnar! Och här prövas det;



Fredrik tog min glass oxå! Typiskt! Och ville inte äta med plastgrejen på till en början!



Men sen märkte han att den andra glassen rann ner för händerna... och då, när han förstod, ville han ha med plastgrejen på!

Och det här samlades upp:



Fiffigt va?!?!?

Midsommar!

På kvällen åkte vi ut till farmor och farfar. Där åts det god mat, lekte en hel del, mest i sandhögen:



Kusin Linus 3 år var skojig att leka med. Trots att han sa "Min, min, min..." om alla fordon! Haha... men det gick bättre efter ett tag. Han hittade en grön traktor som det var ok att Fredrik lekte med!


Jordgubbar och grädde, gott! Farmor Carina och Farfar Yngve på bild!


Att hälla fram och tillbaka är kul!!!

Fredrik älskar att hälla, både mjölk och vatten, vattna blommor, och spilla på golvet! Att fylla vattenkannan och tro att blommorna blir vattnade när Fredrik är vaken... är bara att glömma! Jag har just vattnat dem... kl 23 på kvällen, för Fredrik sover!!

Men han lär sig! Och ute får han vattna blommorna!



Titt ut!



Och nånting som är väääääääääldans poppis, det är att köra bil!!!



Och att ratta på stereon måste man ju!!

Nu ska jag försöka uppdatera lite...

Efter en lång sorgetid, så ska jag skriva lite på bloggen. Mkt har ju hänt sen sist!

"The Show Must Go On...."

... av Queen är den låten som nynnas i mitt huvud sen Atlas bortgång. De tre första dagarna var absolut värst, idag känns det lite bättre.

RSS 2.0