Pyttedans - Babysim - Barnrytmik

Hösten är fullspäckad med aktiviteter!

Pyttedans för Fredrik Fredagar, med start 17 sept.

Medborgarskolan har till hösten "Pyttedans", dans för 2-3 åringar. Alvin, Fredrik och Maja kommer att gå.

Pyttedans 2-3 år med föräldrar, fredagHär läggs grunden för en framtida positiv kropps- och rörelseglädje! Under ledning av dans- och rytmikpedagog, får barnen uppleva hur roligt det är att röra sig tillsammans med andra, på barnets nivå. Genom danslekar upplevs musik av alla slag.

945 kr för 10 ggr, a 45 min.

Babysim med Henrik, start 31 aug.

I Rimbo badhus startar de upp babysim till hösten. Arrangör är friskframtid.se
Har bara pratat in på telsvararen, vet inte vilken tid. Men 8 tillfällen, a 30 minuter. Barnen är 3-12 månader. Riktigt skoj, jag kunde aldrig gå med Fredrik, då det inte ens fanns nånstans att gå. Kul att få göra nåt med bara Henrik dessutom!

Babysim

















Info från hemsidan:

Kursinformation
Såväl både nybörjare som vana babysimmare är välkomna.

Baby 1 är från 3-12 månaders ålder. Ingen förkunskap krävs. Vi jobbar med att ge barnet vattenvana. Målet är att barnet ska kunna hålla sig fast i föräldrarnas tummar och känna glädje i vattnet.

Baby 2 är steget efter baby 1. Förkunskaper från baby 1 eller liknande rekommenderas. Vi börjar dyka i kursen. Målet är att barnet ska lära sig att viljemässigt hålla andan och att hålla sig fast i kanten.

Baby 3 är sista steget där barnet jobbar vidare med sin egen vattenvana och blir mer självständigt i vattnet så som att klättra upp på kanten, dyka från kanten och vända runt i vattnet och simma tillbaka till kanten. Den här kursen kan ni gå flera gånger om ni vill fortsätta babysimma.

Kurserna är 8 ggr á 30 minuter och kostar 1500:-.

Frisk Framtid har mångårig branschvana med såväl babysim och simskolor från bl a Rimbo Leisure Center, sommarsimskolor i Norrtälje kommun, Beckomberga- och Stockholm stads simhallar.

Målet med babysim
Babysim är roligt. Det är en underbar familjeaktivitet där barnet är i fokus. Det ger vattensäkerhet och stimulerar barnets motoriska utveckling. Det ger även barnet respekt för vatten.

Dyket
Dyket är något som ingår i babysim. Vi arbetar inte med dykreflexen - vi lär barnen i stället att hålla andan viljemässigt. På grund av det kan man börja babysimma ända upp till barnet är drygt 12 månader. Det första dyket har vi först i 2 kursen. Detta för att vi ska ge barnet vattenvanan innan.

Finns det några risker med babysim?
Nej, det finns inga risker med babysim. Det passar alla barn, även de flesta barn som har något handikapp. Rådfråga er läkare innan. Vi följer socialstyrelsens rekommendationer om badtider och vattentemperaturer.


Barnrytmik
Startar upp igen i september, och vi kommer att gå på torsdagar. Med båda barnen. Efteråt är det ju dessutom som öppen förskola på Mariagården, men lite lek och fika.

150 kr, för en termin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0