Henrik

Henrik föddes 2010-03-06, kl 01.34 på BB, danderyd. Vattnet gick hemma några dagar innan, och vi fick en återbsökstid den 5 mars kl 18.00 för igångsättning. Det tog lång tid innan värkarna satte igång. Det tog 24 minuter efter första krystvärken, och denna gång fick jag endast lustgas. Jag hade önskat epidural, men precis när det var dags för mig, behövdes narkosläkaren under akut kejsarsnitt, så jag blev utan. Men ut kom en blå och livlös kille som hade navelsträngen två varv runt halsen. Barnmorskan, Maria Thompson (Åland), skakade liv i honom och skriket kom sedan efter några sekunder. Själv var jag ganska tagen, men Per uppfattade honom som livlös. Allt gick bra med oss, och vi fick bo på BB Hotellet denna gång. På kvällen samma dag fick Rebecca sin son, helt otroligt att vi fick samma dag. Våra äldsta skiljer det två dagar på dessutom.


Henrik inne på förlossningsrummet en stund efter. Tyvärr så tog Per bara med sin mobil, vilken han tappade dagen efter. Riktigt tråkigt!


Här kom STORA storebror på besök. Kändes som min lilla Fredrik blev en stor 3 åring när han kom in genom dörren. Men han var 20 månader när han blev storebror.

Första läkarbesöket. Och allt visade sig bra.


Här sitter Rebecka och jag på BB med våra nyfödda!

Här är en nöjd Edvin, som ville komma ut samma dag som Henrik!

Henrik

"Gammelmormor" Aina var den första som fick hålla i Henrik.

Fredrik

Fredrik föddes 2008-07-07, en måndag på BB, Danderyd, kl 13.17. Han vägde 4270g och var 52 cm lång. Vi fick ligga på avdelning 16 eftersom jag förlorade nästan 1,8 l blod, samt att vattnet hade gått tidigare (infektionsrisk). Vi stannade 2 dagar, och blev uppassade med måde frukost, lunch, fika och middag. Allt var bra, hörseltestet utan anmärkning, läkarkoll godkänd!

På fredagen samma vecka åkte vi till Danderyd för återbesök. Då hade han gått ner för mycket, och vi fick hjälp med amningen, och han fick inte i sig tillräckligt. Så vi fick variera med semper ersättning och amning. Efter det blev han väldigt lugn, mätt och trygg gosse.

Efter ett tag upptäcktes att hans tungband var för kort, så han fick remiss till öronmottagningen i Norrtälje. Jag fick hålla honom i knät och en sköterska höll i hans huvud så läkaren kunde klippa. Två gånger behövdes. Efter det upplevde jag att amningen fungerade bra.

Han hade dessutom sned nacke, så vi fick träffa barnsjukgymnast vid flera tillfällen. Det var inte så allvarligt att han behövde behandling, utan vi fick träna hemma.

Inlägget uppdateras kontinueligt....


Bad-dags!

I morse var Fredrik som sagt lite piggare, så han fick hoppa i badbaljan och tvätta upp sig. Näsan var full av snor, och igår när han kräktes upp vällingen, hamnade det på kroppen. Givetvis torkade jag honom ren, men det satte sig i håret m.m. Och det var inte så viktigt att bada honom igår, när han var så sjuk och inte klarade av att sitta i baljan. Men nu är han ren och fin, och nytvättade öron!


Lillebror Henrik fick bada tillsammans med storebror idag... var väl sådär uppskattat av båda. Fredrik tyckte det blev trångt, och blev besvärad av att lillebror nästan låg på honom. Jag använde babyschampoot som jag fick av mamma, luktar hibiskus. Det är ett skum, och ska tydligen vara väldigt milt!! Så det känns ju bra!

Som tur är vill Fredrik bada lite längre än Henrik, så jag kunde göra iordning en i taget. Jag hade plockat fram kläder till dem innan, vilket underlättar en hel del. Fredrik fick dock bara strumpor och blöja på sig, eftersom det var gröt till frukost. Så han fick på sig kläderna först efter frukost, annars får han byta kläder snart igen då det blir kladdigt med gröt, mjölk och sylt.

Nu medans jag "datar" lite sitter/ligger killarna i vagnen. Fredrik tittar på TV en stund, så skönt att han kan slappna av och titta på barnprogram! Henrik sover bredvid, men vaknar till emellanåt, så då får jag vara snabb och "skaka" på den. Fredrik älskar sin nya vagn, och det märks att han tycker det är kul med vagn på bredden. Emellanåt tittar han till på lillebror och är så stolt!!

Det som står på schemat idag är som vanligt; städa (dammsuga, skura och damma, plocka undan saker, toaletten), tvätta, vika tvätt.


Febern ger sig...

Igår var Fredrik riktigt dålig, han hade över 39 grader och fick flera alvedon som hjälpte till. Han sov mestadels, yrade och var allmänt gnällig. Han hade ingen aptit, och hade heller inte ätit på ett dygn. Han fick en flaska välling, som han fick i sig.. men det kom upp lika snabbt. Stackarn. Han var väldigt mammig, och ville ligga på mig och sova. Så jag satt i fotöljen med Henrik Och Fredrik sovandes på mig, och jag själv slumrade till... inte så skön position, men annars ganska mysigt.

På kvällen kvicknade Fredrik till lite, och jagade hunden med gå-vagnen (friskhetstecken? Alvedonkick?). Han höll humöret upp och fick i sig lite mat och vatten. På kvällen fick han en flaska välling, och det gick i alltihopa. Men i natt var han jättevarm och han fick ytterligare alvedon.

Nu på morgonen är han piggare, är varm, men inte jättevarm. Så det känns skönt. Vi blir hemma hela dagen, och det blir inget firande av valborgsmässoafton. Han har fått i sig lite havregrynsgröt, men redan efter en stund så slängde han ut gröten så det far i hela köket; hans senaste intresse! Usch!


Tyst och lugnt i huset

Jag har just gjort ordning middag, det blev kyckling med grönsaker i franska örter-creme fraise och ris. Gott. Men det blev till att äta själv framför datorn. Fredrik somnade nämligen framför tvn i babyskyddet (!). Och Henrik sover i vagnen. Per jobbar över idag. Så de som säger att det är jäktigt med två småbarn... hmm, jag håller inte med (för stunden).

Idag har vi provat åkpåsen som jag köpte, och jag är verkligen nöjd. Den är dessutom otroligt lång, så den kan användas länge. Det värsta är att jag måste köpa en till, till lillebror =)

Här kan ni se sen: http://www.thebuppabrand.se/softshell.html

Fin va?? Men som sagt, det är mest för funktionen skull jag har köpt den, eftersom mina barn (inte Henrik än så länge) sover utomhus året runt. Det var en dag i vintras som Fredrik fick sova inne, den kallaste när det var -21 grader ute. Då tog det 1 timma att få honom att sova, trots en flaska välling, och så sov han 50 minuter!

Jag har sett en så otroligt fin vårmössa till mina pojkar: http://smultronbyn.noxshop.se/?category_id=31&item_id=425 men funderar på om jag kanske ska köpa tyget och sy själv. Hur svårt kan det vara?! =)

Mössor är roligt, en enkel och relativt billig accessoar som gör mkt. Jag har ropat in en kul mössa från tradera till Henrik: http://www.tradera.com/tittut-mossa-1-6-manader-auktion_302977_110125360 och när jar ändå avslöjar hur mkt jag handlat denna vecka kan jag avslöja att denna mössa låg i brevlådan idag, till Fredrik: http://www.tradera.com/NYTT-LASSIE-reima-gr-VARMOSSA-m-WINDBLOCKERS-stl-50-NY--auktion_302977_111052364 


Feber

Idag när jag skulle hämta Fredrik på dagis, möttes jag av en rödblommig och varm gosse. Han hade inte ätit nånting på dagis, och var gnällig. På väg till bilen blev det ingen omväg till sandlådan, vilket det är i vanliga fall. Utan han gick snällt med till bilen och höll mamma i handen. Stackars liten. Förra veckan hade han ögoninflamation, och veckan innan det var han hostig och snorig... så det är verkligen inte kul att han går på dagis av den anledningen. Men men... det blir ljusare tider...

Han sov över 3 timmar idag, ute i vagn förståss. När han vaknade var väldigt varm och inte sugen på vatten eller juice. Jag provade med kaka (!) och det gick i, så så farligt sjuk kan han inte vara. Jag har ännu inte tagit tempen än, för att se om han behöver alvedon.

Nu har han precis fått en flaska välling, till hans förtjustning, och tittar samtidigt på disney channel. Han och lillebror (sover), sitter i syskonvagnen framför TVn. Det får bli lite soft när storebror är sjuk!



Barnförsäkring, Shopping och Skansen

Som jag anade från början, är det svårt att få till de där små stunderna att få blogga lite.

Men nu måste jag berätta att jag har precis haft en försäkringsmäklare här ang barnförsäkring. Jag fick beröm för att jag hade en bra försäkring på Fredrik i Skandia. Men dock endast gravidförsäkring på Henrik. Den gäller iofs tills barnet är 6 månader, men det är urusel försäkring. Så nu har jag upprättat en likadan försäkring som Fredrik har. Såklart det ska vara lika, och ingen tvekan om när det är den bästa försäkringen.

Igår var jag på en inköpsrunda, och idag ska jag testa det jag inhandlade: Nämligen barnsaker såklart. En åkbräda, som jag tänker använda när Henrik sitter i babyskyddet på chassit. Vid snabba ärenden osv.

Sen köpte jag en snygg åkpåse, men den köpte jag mest för den suveräna användningen. Det är en helt ny produkt (som de flesta vet, gillar jag nyheter), gjord i ett s.k. softshellmaterial, som andas men även vattentätt och vindtätt. Så perfekt nu när vinteråkpåsen är för varm. Den nya kan användas från mars-oktober. Toppen.

Jag har bokat in mig till en gruppresa till Skansen, via Mariagården, den 1 juni. Ser verkligen framemot det. Då får man åka buss drr till dörr och dessutom är det otroligt billigt, 100 kr per vuxen, och 50 kr för barn över 1 år. Så det blir 250 kr för min familj. Ska bli riktigt kul att få ta Fredrik till Skansen, det är nog riktigt uppskattat eftersom han älskar djur!

Nu ska jag hämta Fredrik på dagis, så han får sova hemma en stund. Igår sov han 4 timmar!! Riktigt tröttis!


Första bloggdagen!

Åh, mitt första blogg-inlägg... vad ska det handla om? Jag gillar att blicka framåt, och leva i nuet så gott det går, så jag börjar med att sammafatta dagen.

Jag, Fredrik och Henrik tog det lugnt i morse, åt lite frukost och fixade lite. Vid nio tiden kom pappa/morfar på en snabbfika. Efter det så tänkte jag att vi skulle bege oss till Norrtälje, för att bl a köpa dop-present till i morgon. Men jag hoppade över det och bjöd in mig till Rebecka, en mammakompis med jämnåriga barn. Jag visste att Ingela, en annan mammakompis skulle vara där, så när jag ringde var kaffet redan klart. Så vi åkte dit, och Fredrik fick leka av sig lite ett par timmar. Sen var det dags för honom att sova, och Henrik tog en lång tupplur han oxå. Så jag själv fick lite s.k. egentid.


Maja, Alvin och Fredrik

Kollade lite mail, och läste posten. Idag kom leverans på mina beställda "barnvagnsgardiner", dvs tygstycke som passar på suffletten och skyddar mod sol, vind men framförallt skydd när de sover i vagnen. De sitter fast med ringar, så de blåser inte bort som annars en filt kan göra. Blev riktigt nöjd. Jag ska lägga in bild på det, när jag lärt mig hur jag gör. Här är länken: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.14423542
Fredrik (och Henrik) fick en ny bok idag från sin bokklubb "Prinssessan och grodan". Den bläddrade han lite i, och pekade på bilderna och det verkade som han tyckte om den.

Jag registrerade mig som distrubitör hos Nu Skin idag, så numera är jag återförsäljare för hudvårdsprodukter som är specialiserade på åldersmotverkande. Företaget säger sig själva ha nyckeln till ungdomens källa, och har värlspatent på en helt unik anti age produkt. Vem vill inte ha det?? Det är alldeles nytt för mig, och jag kommer att göra ett eget inlägg om detta om ett tag. Det är något som jag tror fungerar att jobba med, trots att jag två småttingar hemma.

Jag är även återförsäljare för exklusiva underkläder, men de har jag gjort ett uppehåll med, eftersom jag måste ha "visningar" dvs träffa kunder ute och vara borta några timmar. Det är ingenting jag kan jobba med nu när Henrik är så liten. Han behöver ju sin mamma! =)

Ikväll har en väninna varit här, och hon har bl a klippt mig. Så nu har jag samma frisyr som innan, men lite kortare och uppklippt. Det blir ingen dramatisk förändring, mest klippa topparna! Luggen är lite kortare och sneklippt.

Fredrik håller humöret uppe, så än så länge behöver han inte hoppa i säng. Henrik har slumrat till och sover gott. SÅ det blir en TV kväll med "Så ska det låta!"


Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg! Jag har länge funderat på att göra en, men det är först i dag som tankarna blir till verklighet!

Jag är alldeles ny på det här med bloggande, och har endast skumläst lite olika bloggar. Men jag är sån att jag lär mig under tiden!

Varför har jag då startat en egen blogg? Jo, för att jag tycker att det händer saker runt omkring mig som jag gärna delar med mig av. Bloggen kommer att handla om min familj, som min nära och kära kan följa, för att se vad som händer oss. Min familj består av min sambo, Per, och mina två söner, Fredrik (21 mån) och Henrik (7 veckor). Och så Atlas förståss, vår amstaffhane.

Bloggen kommer även innehålla sånt jag finner intressant och som jag gärna vill förmedla vidare. T ex olika bra-att-ha-saker och andra ting, det kan vara alltifrån inköp av baby och barnartiklar (som är mitt senaste intresse), men även mode, skönhet och företagsrelaterade inlägg. Så bloggen kommer att få en ordentlig vidd.

Väl mött!


RSS 2.0