Barnrytmik idag! Måste få säga att jag ...

Barnrytmik idag! Måste få säga att jag är så stolt över mina barn! D har skött sig så exemplariskt idag! På rytmiken var d inget gnäll på Fredrik, han gick in och satte sig. Det var tredje gången idag, så han har nu vant sig! Och han var med o dansade runt, satt i knät, spelade på triangeln, och marackas m.m. När d var dags att plocka ihop instrumenten, tog Fredrik hela famnen full m marackas och la i lådan! Så gulligt! En annan mamma la märke till att han städade o kommenterade hur duktig han var! Han får emellanåt hjälpa till att städa upp leksaker hemma, så kul att se att han gör det! Vi är noga med att han får plocka ihop pussel innan han börjar med nästa. Men han är såklart duktigare på att röra till! Henrik satt i mitt knä och tittade på alla barnen! Efter var d lunch/fika och lek i lekrummet. Ingela kom dit för att umgås lite, och hade en sovande Ida-marie med! Fredrik var i rummet bredvid och lekte med alla leksaker, så kul att han är självgående nu och fixar det mesta. Han ropade "mamma" högt flera ggr, och höll koll på mig! Trots att d var glasdörr i mellan, o vi satt kvar på samma ställe! Hihi. En lyckad dag helt enkelt!


Handtvålen går åt fortare numera... Fredri...

20100930759 (MMS)

Handtvålen går åt fortare numera... Fredriks senaste favoritlek är att pumpa ut tvålen o göra skum i handfatet!


Ingen bra bild, men kul! Jag har tagit fra...

20100928742 (MMS)

Ingen bra bild, men kul! Jag har tagit fram gåstolen, och FREDRIK hoppade i den och körde runt! Haha


Yippeee! ÄNTLIGEN börjar Desperate housewi...

Yippeee! ÄNTLIGEN börjar Desperate housewives! Yes, på tisdag kl 21. Därefter Cougar Town! Blir en heldag på tisdagar, m babysim, spinning o tv-kväll!


Henrik ratade maten idag! Rödspätta o po...

Henrik ratade maten idag! Rödspätta o potatis har han ätit m god aptit förut. Nu var han bestämd, skulle inte ha o grinade när jag gav honom! Fruktpuré gick bra. Jag försökte lura o ta varannan, men d gick inte! O han provsmakade frukten först, så han var säker på vad han fick!


Det här är min vy just nu! Ligger på en fi...

20100929757 (MMS)

Det här är min vy just nu! Ligger på en filt på gräsmattan i det underbara vädret! Fredrik äter mellis, o Henrik sover! Jag tog ut en kudde också, inte helt fel!


Idag blir det en klapp på axeln! Först b...

Idag blir det en klapp på axeln! Först badhuset, babysim! Hur mysigt som helst! Sen lunch o fika hos Rebecka. Vid halv två hämtade jag Fredrik, o när vi var hemma var det dags för Henrik att sova igen. DÅ passade jag på att klippa gräset minnsan! Fredrik var med en stund med sin lilla klippare i plast, hämtade vatten i hink o "målade" på trappen, lekte i sandlådan mm. Rätt som d var såg jag inte till honom, så jag stängde av klipparen och gick in och tittade. Han stod framför TVn o hade knäppt på den! Han ville vara inne. Ok tyckte jag o klädde av honom ytterkläderna. Jag gick ut o fortsatte, babyvakten hade jag i fickan så jag skulle höra/känna när Henrik vaknade. Efter en liten stund igen kom Fredrik ut på trappen, han ville ha nått... O visade mig in i köket, öppnade kylskåpet, o pekade på filen: mellis. Fil o flingor, fick han framför TVn! O jag fortsatte klippa. Svettigt! Efter 1,5h vaknade Henrik. Då gick vi in, han fick mat, o efter en stund kom Per hem. Då klippte jag klart resten! Så fint det blev! På kvällen gick jag på spinning! Och tog i ordentligt, stod upp mestadels! Så nyttigt d känns! Muffinsen o kladdkakan som Rebecka bjöd på är bortmotionerade!


Titta vilka fina tofflor!

www.toffelhjalten.se finns massor av fina tofflor! Perfekt till pyttedans, men framför allt dagis nu när det börjar bli slaskigt i hallen! Och lite roligare än mockasiner!


Detektivhunden Patch Innetofflor
Dinosaurie Innetofflor Grävmaskin Innetofflor

Vad tycker ni? 


Vinterutrustning!

Senaste tiden har ni fått följa in i overallernas värld och allt runt omkring! NU, är det dags att införskaffa åkpåse!!

Fick bidrag av mamma till åkpåse i Henriks dop-present. Den behöver jag inte införskaffa förrens vintern/kylan är här, men det tar ju tid att bestämma sig.

Jag har lite förslag, så hjälp mig välja!!! Eller kom med tips!

ELODIE DETAILS:
Fleecefodrad, 110 cm lång så den kan användas läääääänge! Vattentät, andas och varm.














THE BUPPA BRAND:
Samma märke som jag har i vår-sommar-höst åkpåsarna. 100 cm. Vattentät, andas och är varm.





Kylan är här, o jackan har åkt på! Idag va...

20100925740 (MMS)

Kylan är här, o jackan har åkt på! Idag var vi hos Ingela o Tobbe, han fyllde år. Fredrik sov mestadels, sen stannade vi extra så han o Alvin kunde leka. Gud så kul de hade!


Titta! En segerpokal! Jovisst hörni! Per v...

20100925739 (MMS)

Titta! En segerpokal! Jovisst hörni! Per visade stolt upp sin pokal, för 6 platsen i C final! Haha. "Om bara soppapumpen hade hållit, hade jag tagit hem segern" sa Per.


Utelunch! Köttbullar i tortilla m bostongu...

20100924734 (MMS)

Utelunch! Köttbullar i tortilla m bostongurka o keso! Gott tycker Fredrik o skönt med fint väder! På eftermiddagen är d första gången på Pyttedans. Ska bli spännande att se vad det är!


I går från POMP DE LUX!

Mycket fina barnkläder fanns det, och som vanligt är de betydligt finare i verkligheten!! Och överraskande billigt!

Jag köpte ett par vantar, thats it! Och dessutom sambeställde jag med Ingela.


Vantarna är nog riktigt bra, mjuka och lätta för små knubbiga händer att leka i!

Men jag ska beställa mer, när jag får pengar... nångång!

Titta vad fint:


230 kr. Tjock och go!!


Riktigt snygga jeans! Och urläcker farfarströja! 230 kr/130 kr


Snygg tröja! 110 kr


Fin tröja! 100 kr



Fina bodys i brra kvalitet. 3 st 200 kr.

Såklart fanns det mycket flera tjejkläder, och riktigt tjusiga sådana!

T ex:

'






325 kr

Såååååå fina tjejkläder! Tur att jag inte har tjej.... hade blivit dyrt =)

Brorsans tröja i stor 86 åkte på idag, den...

20100923731 (MMS)

Brorsans tröja i stor 86 åkte på idag, den var nära till hands när d var dags att sova!! Stor men fyllde sitt syfte!


I kväll ska vi mammor samlats för gå på ba...

I kväll ska vi mammor samlats för gå på barnklädesvisning, hemma hos Ingela! (www.pompdelux.se).


Koka ris i påse! Ja, riset va slut, så jag...

20100922729 (MMS)

Koka ris i påse! Ja, riset va slut, så jag tog mitt tidigare felköp... Dvs boil in bag ris! Vilket påhitt!


RENT! Nu har jag storstädat vardagsrummet,...

20100918713 (MMS)

RENT! Nu har jag storstädat vardagsrummet, varje liten vrå! Det var senast i slutet av juni (urstädning efter Atlas bortgång) jag körde en ordentlig städkörare! Alla leksaker o annat åkte ut i köket o möblerna flyttade jag bort! Sååå najs! Hålls nog snyggt en liten liten stund iaf! Fredrik o Henrik fick vara ute m Per under tiden, o nu när han kom in sprang han in o kollade runt! Nu ska vardagsrummet få "vila" från alla leksaker, d får nu vara i köket ett tag. Men i framtiden i d tänkta lekrummet intill köket! Mössen är här nu förresten, så vidrigt! Fullt m råttskit hittade jag under soffan! Så strax ska jag lägga in alla torrvaror, som inte är i förslutna burkar, i kylskåpet!


Hittade bilder på "vill ha overallen"

Didrikson, finns på småglin, Norrtälje!! Snygg va??










Lindex club-medlem??

Då är kupongen för utskrift här, om ni vill handla i butik. Annars nämnde jag koden i tidigare inlägg. (Kan användas i butik flera ggr...)

http://www.lindex.com/Archive/PDF_Club/1037-stjeovsrp-SE.pdf


(100 kr rabatt vid köp för 400 kr osv...)

Kvällsgröt för liten och stor!

Fredrik ville också ha lite kvällsgröt samtidigt som lillebror! Först gav jag Henrik lite hemlagas palsternackspuré... och vad är det för påhitt egentligen?! VEM äter palsternacka?! Och varför ska man då äta det som förstamat? Hmm.. Nej, det var första och sista gången! Idag till lunch åt han kalops, så det blir lite mer mat numera!!


Det var gott med 4 månaders gröt!! =)


Det var gott med 4 månaders gröt!! =)



Fotavtryck modell liten!

Jag lånade svart fingerfärg av Ingela... så jag och Henrik kladdade lite!




Henrik tyckte det var lite märkligt! =)



Och det blev några tryck:

Det längst till vänster blev bäst! Och ska ramas in intill storebrors tryck!

Emma hade gjort så med sina barn i en sån där ram plats för fler bilder. Jättefint! Så jag härmar!


Höstblomning!

Sista versen för uteblommorna... men de är röda och fina! Och murgrönan och den andra jag inte minns namnet på växer för fullt!!!



Snart blir det ljung och "sån där kålblomma" som gäller!!

Lunch hos Ingela!

Idag var vi bjudna till Ingela på Lunch! Rebecka oxå! Så det var liv och rörelse med tre tvååringar! Och tre småttingar!

Tagliatelle och skinksås blev vi bjudna på... jättegott! Och efteråt kaffe och äppelkaka! Mums!  



Barnen fick eget bord, helt perfekt! Och alla åt med god aptit!

Babyrytmik idag!

Idag kl 10.00 åkte vi till kyrkans lokaler, för att gå på tredje gången med barnrytmik. Väldigt trevlig, och vi sjunger ju så bra alla föräldrar!! Lite nya ansikten idag, och säkert 5 pappor!

Idag gick det väldigt bra med Fredrik. Han blev ledsen först när vi gick förbi lekrummet. Men under halvtimmen med sång, så satt han exemplarisk bredvid mig. Gungade lite, spelade maraccas osv!

Efter åkte vi till Ingela, vi blev bjudna på lunch och lek! MEr om det kommer!

Snigeljakt!

Igår efter middagen så gick jag och killarna ut på "snigeljakt". Jag hade tänkt att vi skulle gå ut i skogen och plocka kottar och löv, men jag orkade inte byta vagn. Så vi tog traktorvägen, och då blev det helt enkelt att leta sniglar! Oj, så spännande tyckte Fredrik! Henrik somnade omgående i vagnen! Det var verkligen toppenväder igår, solen sken och det var inte särskilt kallt.

Lite läskigt att ta i dem tyckte Fredrik (och det har han fått från mig, men jag ansträngde mig, och tog fint i skalet!!).

Han försökte, men sen blev det "NEj, mamma..."

Det blev lite dramatik också...
 
Han tog ett för långt kliv åt sidan, så han ramlade ner i diket! Och såklart tog jag kort, istället för att hjälpa honom upp direkt! Hinken höll han upp och släppte inte! =)



Såååå stolt över snigelsamlingen! Visade pappa när vi gick tillbaka! Efteråt så lämnade vi dem i ett buskage... "Där kan de bo..."


Förstå vad spännande det här var för en tvååring:

Snigeln hade BAJSAT!!!


Efteråt blev det hopp i vattenpölarna!!!!


Lindexrabatt!

Här är ytterligare en rabattkod för kläder på Lindex!! Aldrig fel om man ska handla lite till småttingarna! För till en själv blir det ju aldrig =)

SELC1037

100:- rabatt vid köp för 400:-, 150:- rabatt vid köp för 600:- osv

Jag har inte testat själv, men ni ser ju själva om ni beställer =)


Jakt efter babyoverall...

Det är ju dags att införskaffa vinterkläder innan de tar slut... =)
De bästa brukar gå åt lika snabbt de kommer in i butik! Jag har varit i kontakt med vår lokala barnklädesbutik, småglin, för att få expertråd... =)

Verkligen trevlig service, jag var in idag med Henrik för att prova Didriksons babyoverall. Och hon hjälpte till med storleksprovning. Deras blogg: smaglin.blogspot.com

Den overallen som jag tycker verkar lovande för en rörlig Henrik i vinter är DIDRIKSON strl 80. Småglin firar 5 år och har en drive på didrikson, nämligen 100 kr rabatt på just didriksons kläder. Det är bra andrahandsvärde, så trots att overallen kostar 550 kr, så kan man åtminstone få tillbaka en del av pengarna när den säljs nästa vinter!

Didrikson har lite tunnare overall så den är lätt att röra sig i även för en liten baby! Det är flera lager som håller varmt, och olika membran som håller vindtätt, vattentätt samt att overallen andas. Sömmarna är dessutom tejpade, så det läcker inte in i sömmarna, om de är ute i snön och kryper, åker pulka, eller utforskar vattenpölen =)

Fredriks overall som han hade sitter prefekt nu, i september, men kommer att bli för liten i vinter. Tyvärr. För den sitter perfekt, lite smalare modell, och tuff!




Kolla här...

Vad rolig min nyfikna kille är...



...han har krypit in i leksakskorgen!

Barnklädesvisning om en vecka!

En säljere från Pomp De Lux kommer hem till Ingela på onsdag kväll 22 sept. Kort inpå, men hon hade precis fått en avbokning den dagen, annars hade hon inga tider förrens november.

Vill ni vara med?
Säg till!

Kolla in kläderna här:

www.pompdelux.se


BVC idag!

Idag var vi på BVC och fick godkänt! =)

Han är en liten kille, men följer sin kurva väl. Och ligger nästan lika som Fredrik i den åldern.

Han väger nu 6980g och är 68,5 cm.


Kameleont Design har öppnat igen...

De har jättefina mössor, och mkt fina kläder!

Nu fram till den 19 sept ger de alla nya kunder 10% rabatt.

Så, ni som vill ha en fin höstmössa... passa på =)

www.kamelontdesign.se

Idag: spinning!

Skönt! Men är inte helt förkylningsfri, men vi kör ändå!! Elin hakar på!

Familjeklubben...

Tidigare nämnde jag att det fanns en barnklädesklubb (www.djf.se), som bokklubb, men med barnkläder alltså. Jag testade välkomstpaketet, och är nöjd. Det är lätt att hoppa över osv, och man måste inte handla nåt.

Vill bara visa vad man får i välkomspaketet. Här om man har tjej:


Klicka för att stänga bilden

Och här om man har kille:
Klicka för att stänga bilden

Jag är nöjd med kläderna hittills. Jag mailade dock och klagade på ett syfel. Hon ringde mig idag och erbjöd mig att få ny byxa, eller en del pengar tillbaka. Men jag vill inte ha byxor med syfel, så jag ska skicka tillbaka dem, och få nya, samt ersättning för porto. God service!

Imorrn "väg- och mätning"

Imorrn ska vi till BVC, för att kolla hur stor Henrik har blivit! Jag ringde idag, och fick tid i morgon! Perfekt! Vi skulle ju egentligen ha gått den 6:e sept, men då var vi ju förkylda, och ville inte smitta småttingarna på BVC. Då skulle han vara på läkarkoll, men det blir inte förrens den 20 okt, därför tar vi bara en enkel BVC koll imorrn!

Vi ska möta upp Ingela imorrn, får passa på när vi ändå ska in! Blir väl en kaffe på stan och umgås lite med småttingarna! Sånt var det mkt av när Alvin och Fredrik var små! Blir väl lite "flash-back!" imorrn! =)


Babysim idag!!

Idag var det tredje av åtta gånger på babysimmet! Så skönt att hoppa i den varma bassängen, och det märks att barnen gillar det!

Idag fick vi hälla vatten över barnet med en hink med hål. För att de sen ska kunna stänga igen munnen om de ska vara under vattnet (det är i först kust nr två).

De fick också hålla i våra tummar och simma "fritt".

Lite sång, bubbel och lek i vattnet, med och utan leksaker.

Henrik var uthållig i vattnet, och trött när allt var klart! Han somnade i bilen hem, hem till Rebecka. För vi tog en lunch med fika hemma hos henne. Efter det var det dags att hämta Maja och Fredrik på dagis.

En helt perfekt och trevlig dag idag helt enkelt!


Knytte idag!

Idag var Fredrik på Knytte... utflykt till skogen med dagis! Hade gått så bra! Men jag glömde fråga om de hade gjort nåt särskilt =)

Babyhäng hos Rebecka efter simmet...

Här är lite fiiiiiiina bilder på killarna!


Här äter Henrik gröt!

 
Här äter Henrik och Edvin majskrok för första gången! Det var spännande! Både för oss och för dem!

 
Henrik lånade gåstolen! Första gången han testar, och han kom säkert en hel cm framåt, eller i sidled =)



Dagis idag!

Vi gick ner kl 8! Jag låg i sängen länge idag, för jag trånade efter sovmorgon, men nån sån blev det inte av, så jag blev inte särskilt piggare av att ligga kvar i sängen med en lekandes Fredrik och en pigg och hungrig Henrik. Men när vi väl gick upp så flöt morgonen på bra...

Först gjorde jag i ordning Henrik, tvättade av honom, händer och ansikte under kranen, ny blöja, och nya kläder. Sen fick han leka lite på golvet.

Jag gjorde i ordning välling till Fredrik, och under tiden gjorde jag i ordning honom. Tvättade honom, händer och ansikte. Det gör jag varje dag! Sen fick han ett par av sina nya jeans (!) och en tröja, och nya strumporna! Sen fick han äta välling i fotöljen!

Jag själv tog ingen dusch innan dagis, vilket jag alltid brukar göra. Idag duschade när jag hade lämnat Fredrik. På så sätt gick allt mycket fortare. Men usch vad ofräsch jag känner mig när morgonduschen uteblir!

Jag plockade ihop extrakläder, eftersom jag tog hem allt i onsdags (för att stryka på namnlapparna).

Sen var det dags att klä på oss ytterkläder. Och gå ut till bilen. Så det flöt på bra...

Fredrik fick ta med sig sin scooter, som han åkte på från bilen till dagis. På asfalten gick det väldigt fort!! Den tog han med sin ända in i hallen! Så när vi gick därifrån, tog jag med den till bilen igen.

Fredrik grinade lite som han oftast gör när jag lämnar honom, men sen går det bra när han väl är inne.


H&M, 20% rabatt på HELA köpet (barn)!

H&M är lite snåla på rabatter, men här är en användbar om det är nån som är sugen på lite höstkläder:

8843

Dessutom kompensation 50 kr (som troligen funkar):

1304


Varför ska ALLT ta slut när man inga pen...

Varför ska ALLT ta slut när man inga pengar har?! En vecka kvar till lön, och tvättmedel, disktabletter, diskmedel, handtvål, blöjor till Henrik, duschkreme, hushållspapper (o mat förståss!)... e slut! Det blir till att bygga diskberg, tvättberg, snyta ungarna med servetter, Henrik får Fredriks blöjor, o tvätta sig i schampo! Haha.


Tradera...

Jag har lagt ut tre overaller på tradera, och hoppas på tur!

Snygg Nike overall som inte passar i storlek. Jag köpte den åt Fredrik, men kom aldrig till användning. Den var alldeles för stor först, och sen var den alldeles för liten säsongen efter!



Henrik hinner inte växa i den till vintern, och nästa vinter är den för liten:




Urgullig och tuff Name it overall i denim jag köpte till Henrik när han var nyfödd, men den var så stor, så den kom inte till användning. Och nu är den för kort i benen!


En hm overall 86 som är för kort i armarna på Fredrik, och kanske passar Henrik nästa vinter.






Bollhavet är roligt!

Det tycker även lillebror! SÅåååå mkt bollar att slicka på!




Babyjeans!

Give Mini Baggy Den. Pant SEK 199, Name It - NELLY.COM

Ursnygga!! (Name it)

Till er som inte köpt overall än...

Titta vilken snygg!!!!

Match Snowsuit SEK 929, Minymo - NELLY.COM


från linuslotta.se

MINYMO

Ångrar nu att jag var så snabb och beställa FIX overallen...

Rabatt på internethandel!


www.rabatterat.se
och
www.rabatt.se

hittar ni rabattkoder på massor av företag som säljer på internet!
Så om ni ska handla på internet, kika upp en bra rabatt/erbjudande först!
Bäst är att man slipper hålla reda på alla lappar, mail och sms!


Alla vill ha KAVAT...

... men de är ju så dyra!!!!

SÅ här är mitt tips:

Beställ på Ellos, när de lockar med en vara till 30-50% rabatt! Det gör jag!

Jag har just beställt höstskor:


Ordinarie pris: 649 kr, mitt pris inklusive frakt: 369 kr. Dessutom Adidasväska plus vattenflaska på köpet!

Och jag har beställt vinterskor:


Ordinarie pris: 649 kr, mitt pris inklusive frakt: 369 kr.Dessutom Adidasväska plus vattenflaska på köpet!

Dyra skor, men de ska hålla för att ärvas till lillebror. Och sen är det HÖGT andrahandsvärde. Ca 250 kr på tradera för Kavatisar! Men bäst är att de sitter bra på foten, och håller foten torr och VARM!!

Det är svårt att beställa just skor på internet, MEN just kavat visar alltid sina skor med millimeter! Perfekt!


HÄR KOMMER RABATTKODEN (50% rabatt + adidas set):

4156


Gäller t.om. 6/11, så ni har tid på er... men skynda er... fler storlekar av Kavat vinterskor har redan tagit slut!

Gäller en vara, och gäller en person, så jag har beställt två ordrar, en i Pers namn också!


Ingela har startat blogg...

... alvinoidamarie.blogg.se

Så nu kan vi följa varandra lite mer! =)


Såg ni "Dansfeber"?

Så sjukt bra dansat av Bolibompas programledare, Nassim al Fakir!

Se honom som Beyoncé här:

http://www.tv4.se/1.1807870/2010/09/11/nassim_al_fakir_vann_kvallens_dansfeber_som_beyonce


Premiär för Mango-puré idag!

Efter en måltid med palsternacka och potatispuré fick Henrik smaka Manogpuré... det var grejer de! Fredrik åt upp resten i burken! Haha.. han fick smaka lite först, och kom och hämtade lite till!!

Syskonmys!

Fredrik la sig på filten bredvid brorsan, och tittade på "Händige Manny"...


Igår blev det filmjölk till kvällsmål...

... och det gick inte jättebra för Fredrik! HAHA


Bollhavet!

Jag köpte Carolas bollhav (på kredit...haha), och idag tog jag mig i kragen och satte upp det nya tältet, och tvättade bollarna!

När jag precis hade plockat upp alla bollar och hält i det nya tältet, så gick jag för att hämta de nya från duschen. När jag kom tillbaka var det nån som hade gjort ett bollhav i HELA köket! PUST!!!

De blev rejält utspridda...





Det är sååååååå roligt med bollhav! Jag förstår att alla familjer inte har ett bollhav! Men det är ju så roligt, så det är än så länge värt att ha lite extra plockning!!! Och faktiskt så är det otroligt lätt att plocka upp bollarna med fjärilshoven!

Så här lite bollar hade vi innan:


Så här blev det:




Och jag vet att Maja kommer att älska nya bollhavet nästa gång hon kommer!!

Ingela och Ida-Marie kom förbi på eftermiddagen!

Vi har ju varit sjuka, så jag har inte träffat Ida-Marie på länge, och det var riktigt härligt att äntligen få träffa henne!


Henrik tyckte det var spännande! Den kitchiga äppeldressen har hon fått från oss! =)


Sötis! Snart två månader! Tiden går fort!!


Familjeejympa idag!

Kl 10.00 var det familjejympa på Friskis & Svettis. Jag hade tänkt mig att det var mer kordination och rörelser för barnen, men när jag kom dit fattade jag... det är ju såklart träningspass för föräldrarna! Tur att jag hade träningsbyxorna på! =)

Fredrik var kinkig första kvarten och ville inte vara med, han ville gå ut igen! Men jag försökte få med han utan att tvinga... Henrik vaknade precis när passet skulle börja, men satt snäll och tittade på. Det var först mot slutet som han blev kinkig... han var hungrig, så Fredrik fick skutta med Alvin och Ingela!

Roligt var det, och svettigt blev det! Och det blir säkert riktigt bra träning ocm man tar i ordentligt!

Det blev inte så många kort. Det mesta blev suddigt, eftersom alla rörde sig.



Fredrik är stolt över brorsan, och klappar på huvudet!


Alvin var med! Och han älskade att skutta runt!


Rasmus och Carola var med!

Och Elin och Alice... men de kom inte med på kort! De skuttade runt, så jag hann inte =)

På slutet gjordes det en hinderbana med olika R

Henriks första tand har tittat fram! Inget...

20100911701 (MMS)

Henriks första tand har tittat fram! Inget som syns utan förstoringsglas dock!


Sådär ja, då var man gräsänka till lördag ...

Sådär ja, då var man gräsänka till lördag kväll... Per ska till Åland o ta revansch i folkrace.


"Har du kissat på golvet?" frågade jag jus...

"Har du kissat på golvet?" frågade jag just Fredrik när jag satte foten på ryamattan! Han pekar på mattan, o visar att han har det.,. mysigt värre!


I tisdags, 7 sept, kom Gustavs lillebror t...

I tisdags, 7 sept, kom Gustavs lillebror till världen! 4050g och 53cm lång, Henrik var nästan lika stor när han föddes(4010g/53cm! Namnförslag är Aaron! Han var beräknad 12 sept, så några dagar tidigare tittade han fram, lagom mitt upp i flytten! Som vanligt ska man flytta eller renovera när det är dags! Stort grattis Rebecka o Tommy till er lilla kille!


Prenumerera på barnkläder?

Jo, det finns faktiskt. Jag fick faktiskt förfrågan redan när Fredrik var bebis, och nu igen när Henrik kom. Så jag tänkte att jag skulle testa, så registrerade mig på internet. www.djf.se

Paketet låg i brevlådan häromdagen, och jag är faktiskt nöjd...
Fick två mjukisbyxor (ställbar midja), en body och en tröja, allt för 269 kr.
Strl 86/92 satt perfekt. De är stora i storleken. Allt matchar med varann, även om man vill ha kommande paket (enkelt). Lätt att ändra storlek, och lätt att hoppa över paket, eller lägga till erbjudanden! Perfekt till dagis, mjukt och skönt! Kul att testa!






Billiga väskor!

Och en del riktigt tjusiga!!

Spana in:

www.50krhome.com

Barnrytmik idag!

Idag begav vi oss till barnrytmiken! Det var terminens första träff förra veckan, men då var vi sjuka.. så idag var det första gången för oss. Det var ett tag sen vi var där, och Fredrik kände igen sig, men tyckte det var lite jobbigt. Han är kinkig när det gäller nya miljöer, så han ville inte gå in först och han grinade emellanåt. Men det lossnade sen och han var med o gungade, stampade med fötterna, klappade händerna, spela på både trummor och marackas! Det är 30 minuter långt, vilket är alldeles lagom!
Det gick utmärkt att ha båda barnen med sig! Henrik sov när vi kom dit, så han satt i sin bilstol första halvlek! Sen var han med på mattan och tittade på alla barnen!!






Efteråt var det kaffe och smörgås, och lek i öppna förskolans lokaler!

Henrik hittade en kompis! En annan ålandes kille fångade Henriks uppmärksamhet, de ålade emot varandra och såg så glada ut!


Sen efter det åkte vi hem! Båda somnade i bilen och fortsatte ute i vagn. Jag passade på att stryka på de sista namnlapparna! Skönt att få det gjort! Vad glada fröknarna på dagis ska bli, det borde underlätta lite!
Fredrik hjälpte till att skriva lite:
+´+öhåghåö¨hgåöhågp¨åplhgohlj  hj,ljhjh jhl hjlominsaHPhphpphhphpphhppphphphphphphphphphhpppp++ ,,,,'

Fort Knox!

Susanna var hem till oss i måndags, dels för att träffas, och dels för att klippa mig.

Hon kom skrattandes in i huset, och frågade om det var "Fort knox" i och med det höga staketet, monstergrindarna OCH extra kedja på grinden.,,


Men det är en extra säkerhet i och med smarta barn!!!

Susanna involverades att fånga en fjäril, som var inomhus. Varav den blå nätkorgen, den är perfekt för observation av fjärilar!


Strump-inköp idag!

Idag var jag på stan, för att dels hämta gåvopaketet på lindex, och dels hämta en reserdel på lekplaneten. Jag skulle dessutom handla strumpor till Fredrik.

Jag köpte 5-pack enfärgade strumpor på Lindex. 25/27
Och på Kappahl hittade jag strumpor med fordon i 27/30 med halkpluppar! Dessutom tag 3 betala för 2.

Jag köper stora storlekar i strumpor (han har 24-25 i skostrl), just för att de krymper i tvätten, och det gör inget om de är lite lite stora.

Förvirrad småbarnsmorsa handlar!

Kolla här vad jag handlade:






HERREGUD!!!

Jag skulle ha BASMATIRIS, och stoppar i jasminris - BOIL IN BAG i kundvagnen! Helt otroligt!!!
(Och vad är det för påhitt med ris i påse?!?!?!)


Pussel-bit!

Japp, här bits det på pussel!


Meandi träff ikväll!

Jag var på meandi (barnklädesvisning) ikväll... och fick tag på riktigt fina kläder till pojkarna! Två tröjor och matchande strumpor, med mopsar på. Samt en tunika till mig själv.

tunic with kurbits mom

Gåvopaket från Libero!

Idag var jag på Lindex och hämtade ut gratis gåvopaket, vilket man får om man är medlem i liberoklubben.



Våtservetter, haklappar, strumpor, lotion och babywash, badblöjor, libresse, up&go blöjor. Roligt med lite presenter!

Titta vildingen! Han har vikt ner sidan, o...

20100908696 (MMS)

Titta vildingen! Han har vikt ner sidan, o kommer åt bollarna! Slickar o kastar ut dem, tar ny, slickar, kastar ut den! Kan säga att fjärilshoven är en perfekt "tjockispinne", dvs man slipper böja sig o plocka upp bollarna! Haha


Brorsorna! Numera sitter Henrik med vid ma...

20100905686 (MMS)

Brorsorna! Numera sitter Henrik med vid matbordet. Fredrik har fått "ny" stol.


Lindexpaketet!

Som ni vet så  beställde jag overall och varsitt par jeans till killarna för ett tag sen. Rebecka var schysst att låna ut sitt medlemskap, så jag kunde få deras generösa rabatt! Vilket också betyder att det var hon som behövde hämta paketet! =)
Så, idag efter babysimmet stannade jag till bilen på parkeringen utanför och hon sprang in på Lindex. Killarna sov i bilen, så vi tog ingen fika på stan, utan åkte hem till mig.
Henrik och Edvin fick sova en stund ute i bilen, för vi ville gärna ha en liten lugn kaffestund! Det fanns ju risk annars att de vakna, om vi bar in dem! =)
"Babyvakt" är en riktigt bra pryl!

Jag har inte provat overallen på Fredrik än, men jag hoppas verkligen att den passar!

Underbart mysigt idag!

Idag var vi på babysim... och jag älskar det!

För det första är det så skönt med den varma poolen! Och märks att ungarna gillar att bada! De blir allihopa så lugna och avslappnade! Superduper!
Idag fick vi en liten upprepning på övningarna från förra gången, lite sång och lek, och några nya övningar. Bl a skulle vi hålla en hand på magen och en hand på ryggen, och vända barnet upp, och ner. Barnet i vågrät riktning med huvudet emot oss. Det de kommer att lära sig av övningen, är att det är bäst att vända till rygg när man hamnar i vattnet.

Idag var det min tur att köra, så igår kväll blev det städning och dammsugning i bilen minsann! Så fint!

Familjejympa på lördag! "Glädje, musik ...

Familjejympa på lördag! "Glädje, musik och lekfulla rörelser för barn och vuxna tillsammans." Passar bra för barn mellan 2-6 år. (Friskis o svettis. Fritt m kort, annars engångsavg 80 kr. Igen förbokning.) Jag o Fredrik ska gå, ska ni med?


Premiär för nya kläderna, som farmor kom m...

20100906689 (MMS)

Premiär för nya kläderna, som farmor kom med! Storebror har lika byxor, fast svarta på dagis idag! Snygga! (lindex)


Fredrik tycker det är kul att leka med all...

20100906687 (MMS)

Fredrik tycker det är kul att leka med alla ljus som är i vardagsrummet! Till sin mammas stora förtjusning! Inte så fint med kantstötta blockljus. Och jag är så glad att man kan ha lite piff numera, då han inte måste riva ner. Det fungerar tills lillebror börjar resa sig, och fram tills 2 år. Suck!


Så här fint åt Fredrik idag! Herregud! Han...

20100905684 (MMS)

Så här fint åt Fredrik idag! Herregud! Han stoppade majsen i vattnet, slängde bort nudlarna m händerna. Lite skinka o majs fick han iallafall i sig.


Hemmagjort lördagsgodis. Som bara jag gill...

20100905682 (MMS)

Hemmagjort lördagsgodis. Som bara jag gillade! Det var kanske speciell blandning på, maschmallows, digestive, cheerios, ljus blockchoklad o strössel uppepå. Men helt ok att mätta sockerbehovet med!


Äppelskörd! Nu e d klara för att plockas. ...

20100905681 (MMS)

Äppelskörd! Nu e d klara för att plockas. Ska försöka göra lite mos. En o annan paj blir d oxå! Nån som vill ha äpplen?


Hej då sommaren! Hej hösten! Igår var j...

Hej då sommaren! Hej hösten! Igår var jag o barnen ute, o plockade bort utemöbler o sommarleksaker. Idag klipper Per gräsmattan! O jag ska fixa d sista på tomten. Blir tomt, men rent o fint!


Storstädning minsann! Japp, badrummet fick...

Storstädning minsann! Japp, badrummet fick en rejäl omgång! Så skönt!


Ullareds-titt!!

Spana in babyavdelningen!

http://gekasullaredbloggen.blogspot.com/2010/09/baby-for-hela-slanten.html


Vill åka!!

Vi har åkt på en riktig dunderförkylnin...

Vi har åkt på en riktig dunderförkylning! Jag fryser trots fullt påklädd under täcket, snorig/täpp i näsan, trött, o hes. Håller på att tappa rösten! Ush. Har tagit alvedon. Barnen är snuviga o griniga, o extra trötta. I tisdags på spinningen hade jag ingen känning, för då hade jag inte tränat. D kom först i går kväll, o i morse hade d brytit ut! Blä va jobbigt, jag som har så mkt att göra. Jag är nämligen i rensartagen! Igår rensade jag bland gamla barnkläder, och idag rummet intill köket som har blivit ett "skräprum" sen inkoppling av värmepump (innevägg o golv borta). Men det rummet skulle verkligen behöva fixas illa kvickt. D börjar bli kallt ute, o d e hål rakt ut! O fri passage för mössen! Ush! Borde fråga svärfar om hjälp att fixa rummet, om han har tid att hjälpa oss! I helgen blir d höststädning på tomten, ta bort utemöbler, klippa gräs och städa undan leksakerna. Skulle behöva en stor låda till alla leksaker, men har ingen aning om vad! MÅSTE måla grindarna också innan kylan, men ÖoB hade slut på vit färg sist, o nu har jag ont om pengar fr dopet! J-kla pussel hela tiden!


Har hälsat på hos Elin och Grace idag!

Idag har jag och barnen hälsat på Elin och Grace! Vi blev bjudna på lunch, pastagratäng, och jag hade tagit med massor av fika! Har ju fullt i frysen nu efter dopet!

Grace och Fredrik lekte bra, och kivades en del! Grace lånade gärna ut leksaker, och ångrade sig ibland! Fredrik var så nyfiken på alla hennes saker, och ville inte alltid att hon skulle komma i närheten! Dessa ungar!!

Jag sa till Elin, att det är svårt att umgås när man har barnen med sig!!

En jättefin kruka gick i kras! Jäklarns! Fredrik råkade putta till deras trebenta altanbord, så det välte! Smultronplantan och ljuskrukan åkte i backen, varav att krukan sprack! En stund tidigare hade jag beundrat den och tyckte den var fin!

Henrik lekte i Grace gamla babygym, och andra leksaker. Sen sov han läääääänge i Grace säng! =)


RSS 2.0