Henrik rullade just av filten. Han vände f...

20100529078 (MMS)

Henrik rullade just av filten. Han vände fr mage till rygg. (inte första gången. Men spännande att berätta om ändå) Likt Fredrik så är han stadig i kroppen och vill gärna stå i knäet när man håller i.


Kan du rita en boll? Sa jag till Fredrik, ...

20100528049 (MMS)

Kan du rita en boll? Sa jag till Fredrik, och då ritade han en boll:


Fredrik har bestämt nästa resmål! Jag satt...

20100527041 (MMS)

Fredrik har bestämt nästa resmål! Jag satte upp en bild m olika resmål i köket. Bara för att drömma sig bort lite! Det dröjde inte länge förrens Fredrik ringade in Tunisien med en penna! Per sa dessutom: där har jag aldrig varit o kan tänka mig d! Så det är bara att försöka spara, så kanske vi kommer iväg nån gång!


Kluriga kuber har rotats fram ur leksakslå...

20100527034 (MMS)

Kluriga kuber har rotats fram ur leksakslådan. D låter när rätt bild sätts ihop. Inga problem längre, fredrik kikar runt på kuberna o sätter ihop klossarna!


Fredrik i nya favoritlinnet. Gissa varför ...

20100527030 (MMS)

Fredrik i nya favoritlinnet. Gissa varför den e favorit!?!


Kepsen på! Passar bra o e mjuk.

20100527033 (MMS)

Kepsen på! Passar bra o e mjuk.


Så här somnade fredrik igår! Trött efter f...

20100526023 (MMS)

Så här somnade fredrik igår! Trött efter firandet av gammelmormor!


Fadern inte längre okänd!

Idag, efter flera påminnelser, fick vi till en träff för "faderskapsbekräftelse". Efter vistelsen på stan, packade jag ihop barnen, åkte till familjerätten (eller vad det nu var??), och packade ur ungarna igen! Pust!
När jag stod utanför, 10 min innan, ringde jag Per och kollade var han var. Han var HEMMA!!!! Och letade efter sitt körkort (måste ha för att kunna skriva på papprena). Och han hittade det inte!

När jag pratde med honom i mobilen, kommer precis min moster, som jobbar i samma hus. Hon får höra hur Per får sig en utskällning, och säger att hon kan bekräfta att Per är Per. Toppen!

Jag får komma in, och vänta på Per inne på kontorsrummet. Henrik var hungrig, så det var skönt att slippa sitta i väntrummet, bland skummisarna (socialkontoret hade samma väntrum). Till min lycka fanns en hel hylla med leksaker. Så det gick riktigt bra!

Så nu är papprena påskrivna!! Fadern har bekräftat, och gemensam vårdnad undertecknad.

Cafélunch!

Inne på lindex var det en mamma som gjorde iordning välling till sin dotter... varav att Fredrik såg och pekade på det.... hmm.. då var han lite hungrig. Välling hade jag ju inte med mig... men jag och Fredrik gick på café och lunchade! Henrik sov, som tur var. Så vi hade en lugn stund!! Fredrik var hungrig, så han satt ner och åt ordentligt!

Café "tullen" hade plättar, perfekt tänkte jag! Beställde plättar (serverades med en skål grädde, och sylt), en kaffe och festis.

GOTT!! Och så blev det lite över till mig!!



Det gick fint! Men nästa steg var toabesök... dels för min egen del. Hur skulle jag göra? Jag tänke be en av tjejerna som jobbade där hålla ett öga... men det skulle nog inte gå. Så.. när Fredrik hade ätit klart, tog jag med honom in på toaletten och Henrik fick vara kvar i vagnen utanför dörren. Sen öppnade jag dörren, när jag bytte blöja på Fredrik! Det gick ju bra!! Ibland är det lite trixigt med två små barn, och när man inte får in hela vagnen!

Kände mig glad att det hade gott så bra!! Så stolt över mina barn!! Kände mig heller inte ensam, eftersom Fredrik börjar bli stor! Perfekt sällskap!

Förresten gick jag förbi en underbar gatuskylt.... Café pelikan har mjukglass, och skriver själva "Stadens godaste mjukglass"!! Det får jag lägga på minnet till nästa gång det är fikadags och vackert väder!!!

Lite shopping ("när vi ändå var på stan...")

Jag har letat keps till henrik, och hittade en till slut på Åhlens. Och så "hittade" jag en body och shorts på lindex. Och ett par vita sommarbyxor på åhlens. Nöjd med köp!



Henrik har redan 68 i body, och 62 i byxor (för er som vill handla present... hihi)

BVC

Idag åkt vi till BVC. Det var dags för Henrik att få 3 månaders vaccinet, samt väga mäta.

62 cm lång (!) och 5760 g. Ligger precis på medelstrecket på vikt, och en prick över på längd.

Storebror satt och ritade under tiden,



Han är så ordentlig och t.om. sätter på korkarna på pennorna! Duktig kille!

Jag frågade Karin (bvc) varför han och Maja slåss och kivas.... fick till svar, att barn som känner varandra väl, kan t.o.m. bita varandra. (!) I väntrummet, fick maja en bil i huvet, som då Fredrik höll i! Inte kul!
Om det inte upphör, får väl jag och Rebecka träffas med småkillarna!!

Vi fick remiss till logoped för Fredrik, eftersom han inte vill prata,... men oxå för att han blir så frustrerad när han inte blir förstådd och kan uttrycka sig. Få se vad hon säger! Vi har varit där, hos logopeden. Men då när han var 7-8 månader, och inte ville äta mat!

Karin fick en fuxia i kruka som avskedsgåva, det var sista gångn vi träffade henne på bvc. Hon blev jätteglad för presenten!

Födelsannons

Nu har jag mailat in födelseannons till Norrtelje tidning. Kommer troligen med i fredagens upplaga.



Henrik
Ragnar Ture Vesterlund föddes på BB danderyd,
den 6 mars kl 01.34. Vikt: 4010g, längd: 53 cm.
Stolt storebror är Fredrik, och föräldarna är Jenny Westerlund
och Per Jansson. Familjen bor i Sebende, Norrtälje.


Bilden är från BB, så han är 1 dag gammal!

Sjukgymnast och mormor 88 år!

Idag lämnad jag Fredrik lite tidigar på dagis... kom väl 8.15, och han börjar egentligen 8.30. Men Det kändes som mkt tidigare eftersom vi oftast kommer sent.

Igår förresten var jag med på samlingen, jättespännande och se när barnen fick en och en sätta upp sina kort på tavlan. Fredrik var så stolt när hans kort kom upp. Sn fick han dela ut frukt till barnen, små äppelbitar! Henrik var hemma med pappa så länge, då Per var krasslig och hemma från jobbet.

Henrik skulle träffa sjukgymnasten idag kl 9, i Norrtälje. Han är starkare åt en sida i nacken, så hon håller koll, så han inte blir snebelastad. Inte allvarligt, och han behöver ingen behandling. Det såg bra ut idag. Han hade lättare att hålla huvudet rakt i mitten, men en tendens att vilja lägga huvudet till höger, där han e starkare. Han var inte lika sne/böjd i kroppen som han var sist... så det går framåt!



Efter besöket hos sjukgymnasten åkte vi till min mormor, det är nämligen hennes födelsedag. Med mig hade jag en textilvaxduk till köksbordet, vilket uppskattades. Senare på kvällen skulle vi träffas på kinarestaurangen för att äta middag med släkten.

Sagt och gjort. Det gick ganska bra på restaurangen, lite trixande med Fredrik som inte ville sitta still först och Henrik som var trött och inte kunde somna direkt. Henrik somnade till slut, precis lagom till varmrätten (!), det blev stekta kycklingbitar med annanas, och ris förståss!! Blev väl inte så mkt mat, men sugrör i glaset gjorde så ett helt glas vatten i. Som sysselsättning hade jag tagit med papper, tuschpennor, bilar, plastko och små motorcyklar. En av mina mostrar med man hjälpte till att uppehålla Fredrik under middagen!

Av en annan av mina mostrar med fam. fick Henrik en body och byxa! Jättefina! Så roligt med presenter!!



Efter restaurangbesöket hade Fredrik humöret uppe, så vi följde med till mormor, och åt födelsedagstårta! Så det blev mkt mormor idag! Min kusin med barn, Ruben, var där oxå. Han och Fredrik lekte otroligt bra! Fredrik delade med sig av leksaker och inget bråk alls!!! Skönt!


Ruben och Fredrik

Ikväll åkte Fredrik på sin bobby-car fort över vardagsrum och köket... den har han inte åkt på så fort nångång! Kul!! Så den börjar bli rolig leksak! Den är snart ett år gammal!! =)

Imorrn ska vi till BVC, det är dags för 3 månaders vaccin för Henrik. Det blir lite tidigare, eftersom Karin, vår BVC sköterska går i pension. Rebecka har samma, så vi har köpt en blomma till Karin som tack. Ska bli kul att se hur lång Henrik är....


Nya telefonen

Vi var till täby C igår på eftermiddagen för att ordna med telefonerna. Jag fick en ROSA =)
Det blev en Nokia nånting.... slidelucka, 5 megapixelkamera.





Mellisdax!

Sitter här och tittar på när Fredrik äter macka och dricker mjölk... eller rättare sagt, spiller ut mjölken och äter smöret på mackan!

Han sov inte lika länge som han brukar idag, hoppas han håller humöret uppe ändå! =)
Vi ska strax åka till Rebecka, vi e bjudna på kalas, eftersom hon fyllde år i går.
Det blir ingen märkvärdig present, men nåt som hon gillar! 6-pack delicatobollar!!! Och en uteblomma i kruka.

Henrik sitter redan i bilstolen, för jag hoppades att han kunde somna in i den. Han e nämligen trött = grinar!!!

"Demidekk - målar gärna, men inte så ofta!"

Ja, så låter det i reklamfilmen när målaroverallen åker på 15 år senare, och knapparna flyger iväg för den är alldeles för liten...

... hände mig nyss!! Ingen overall dock, men drog på mig ett par gamla jeans! Tighta som hell, och stramade åt ordentligt. Äh, det gick väl ann... ingen som ser här ute på landet tänkte jag. Efter en stund knäppte jag upp knappen för de klämde åt runt magen. Sen när jag väl var ute och målade... fick jag dra i dem hela tiden!

Jag kunde inte vara ute så länge, då Henrik vill ha lite käk, så de trånga jeansen har åkt av nu, ska kastas!!

Nu när jag satte mig vid datorn har jag kollat på olika spinningpass (!!!). Det i älmsta är helt proppfullt idag. Men kanske på nautilus i Norrtälje... måste ringa och höra! Problemet är bara träningskläder... de jag hade för tre år sen, lär ju knappast sitta bra! Haha..

Ny mobil... vilken ska jag välja????

TRE ringde igår,... båda våra telefoner (nokia e71) är på lagning, varav den ena ska ersättas med ny telefon. Vi får välja på en telefon för 3390 kr (eller lägga till pengar om vi vill).

Per sa att han gillade sin e71... perfekt tänkte jag, då är är det jag som kan välja ny!

Jag tänkte välja en...

Med grym 5-megapixelkamera och ljusstark OLED-skärm imponerar Samsung Ultra Bar på dig som gillar surf och foto med kvalitet. Perfekt avvägd storlek gör att mobilen ligger bra i såväl handen som i byxfickan.


  • Ljusstark OLED-skärm
  • 5-megapixelkamera
  • Inbyggd GPS
  • MP3-spelare med musikigenkänning


eller...






Ljusstark 3,2-tums pekskärm, utdragbart tangentbord, smidigt format och stöd för Turbo3G gör Nokia N97 Mini till den ultimata surfmobilen. Du anpassar startmenyn efter vad du vill ha lättillgängligt.
  • Utdragbart tangentbord
  • Turbo3G - snabbare internet
  • 3,2-tumstouchscreen
  • 8 GB inbyggt minne
  • 5 megapixelkamera.




VILKEN TYCKER NI?? (kommentera gärna)


Ingen egentid här inte!!

Ikväll åkte Per bort för att hjälpa en kompis med sin folkracebil...

Och stressigt är det på hans jobb, så hemma direkt från jobbet är han inte särskilt ofta.

Och den tiden Fredrik har sovit denna vecka, har jag uträttat ärende, målat eller kokat kaffe! Usch! Men det ska bli så underbart med staketet. Nu är det svårt att vara ute tycker jag, Fredrik är nöjd i sandlådan en stund, sen ska han springa i väg, ut genom grindhålen osv... och då ska jag springa efter med Henrik. Det går ju bra, så länge Henrik är nöjd och ligger i vagnen, när han sover är det inga problem alls... men så ser det ju knappast ut i verkligheten. När jag behöver gå in, för att hämta nåt, "pudra näsan", så får jag ta med Fredrik in.... och då blir han hysterisk eftersom han inte vill gå in. Jobbigt!

I går vaggade jag Henrik med vänsterhanden, och målade staket med höger... haha! Per målade oxå, och varvade med att springa efter Fredrik. Så det tar lite tid innan det blir klart! Men det kommer bli så bra, och så fint!

Tvätt hängde jag i morse,.. omtvättad 2 ggr!

Så lite kämpigt att få ihop tiden och sköta barn!!

Posten har jag faktiskt inte hämtat på två dagar... hmm... äh, den kan jag hämta i morrn. Den här tiden på månaden är det ändå bara räkningar =)


A Amigo A a Amigo....

Sitter här med Fredrik bredvid mig och tittar på barnprogramet "Amigo". På så sätt får jag lite blogg-tid. Som ni kanske har förstått, har sånt inte funnits på schemat denna vecka!

Idag har jag inte målat nånting på staketet. Har varit stressad hela dagen för det, men hur får man ihop tiden med två småbarn och allt vad det innebär, samt ordna med fika, lunch etc till svärfar som är här och snickrar för fullt i hettan. Guldstjärna till honom!

I dag på förmiddagen gick vi till öppna förskolan. Det var länge sen, har inte varit där sen januari. Dels för att Fredrik gått på dagis må-ons, och sen fick jag ju Henrik i mars. Och det har inte känts lockande att ta med Henrik i en sån miljö. Förrens nu. Det var inte jättemkt folk, och lugnt och skönt i lokalerna. Ledaren Sofia är ju så underbar och gullig, och vi pratade en stund. Och hon grattade till Henrik.

Fredrik hittade en grön traktor med släp som han lekte med mestadels. Det var några äldre barn där, som han inte "vågade" (?) leka med, men de var nog så spännande att titta på dem. Sen blev det några åk i rutschkanan, juice och smörgås.

När det var dags för sångstund hoppade vi över den, det var nog att fixa med blöjor och påklädning. Så vi packade ihop oss och hämtade vagnen.

Henrik hade somnat i babyskyddet, men sov vidare när jag lyfte i honom i vagnen. Vi gick ner till tobaksaffären, för att hämta ut paket fr. HM, två restade t-shirtar till Per. Sen gick vi till zooaffären. Det var nätt o jämt att vagnen gick in genom dörrhålet.. ändå är den bara 75 cm. Hur gör de med Emmaljungas, som är 79,5 cm??

Jag köpte nya blad till klotången, det var verkligen på tiden. Sist jag skulle köpa de (i januari), var de slut. Sen har jag glömt bort det när jag har varit i närheten av zoobutiken.

Sen tillbaka till bilen, begav oss till Norrköp, så nästa projekt... ta med två småbarn på kort ärende. Henrik fick sitta i bilstolen, i kundvagnen, och Fredrik i sitsen på kundvagnen. Det gick bra... men kundkorg fick jag ta extra på armen, för jag behövde lite mjölk och bröd!

På Norrköp hämtade jag ut leverans från Ellos (!), det är lite sommarkläder till mig och barnen. Har inte provat än!! Så det ska bli kul! Eller inte.. haha! Paketet fick jag lägga under kundvagnen!! Det blev ingen storhandling inför helgen!

Staketet börjar ta form!

Svärfar har varit här i två dagar, och verkligen kämpat i värmen. Staketet är så gott som på plats. Det ska bli plank till vägen, för ljuddämpning samt tre grindar. Igår målade jag så mkt jag kunde. När Fredrik var på dagis, och Henrik i vagn, sen när båda sov osv... lite pyssel. Men jag hann med en del. Och jag har en rejäl bondbränna idag efter t-shirten! härligt att solen tar lite! Idag blir det axelbandslös klänning för att fixa till brännan lite.

Jag ska om en stund möta Rebecka med barn på halva vägen. Vi ska picknicka nämligen! Inget avancerat, mest för att vara ute i solen. Jag behöver måla staket, men det kan jag ändå inte göra med vakna barn!

Kl är 8.10.. och Fredrik sover fortfarande! Henrik har redan somnat om i vagnen. Så nu ska jag försöka ordna picknick väskan med smörgåsar, frukt, kaffe och dricka!

Trötter!!

Idag när jag hämtade Fredrik på dagis, så sov han på soffan!!! Han gick upp kl 6 i morse... så han var riktigt trött, somnade vid matbordet, och de la han i soffan tills jag kom o hämtade honom nu kl 11.45. Första gången nånsin som han somnat så! Under tiden var Henrik hemma, sovandes i vagnen, så Farfar var barnvakt!

Farfar Yngve är här idag och snickrar staket! Så underbart! Kanske inte blir det finaste, eftersom det är 1,80 högt, tre liggande plankor och med fårstängsel, men der blir suveränt för hund och ungar!!

Jag trodde ett tag att jag och Per kunde snickra ihop det där själva. HA! MEn nu ser jag att det är mkt svårare än jag trodde, och det blir tusen ggr snyggare än om vi hade försökt själva!

Ikväll ska jag åka in till norrtälje och köpa rödfärg, för måla kan jag iallafall... om barnen tillåter dvs!! Tänkte måla imorrn när Fredrik e på dagis, då BRUKAR henrik sova några timmar! Ikväll är det ju desperat housewives, och det går inte att missa, hur gärna jag än vill ha staketet målat!!

Strax ska jag steka hamburgare, till lunch, till "snickaren", åtminstone nåt kan jag bidra med =)


Nu e jag tillbaka!

Efter en datorfri (har kollat mailen bara) kristi himmelsfärdshelg är jag nu tillbaka! Och nu undrar ni säkert varför jag sitter framför datorn, när det är helt underbar sommarvärme ute!! Henrik har precis vaknat, så jag "datar" samtidigt som han äter!

Det har hänt ganska mkt intressant sen sist, och det är väl typiskt att inte ha tid att skriva om det då!! =)

Jag kortfattar bara lite...

Syrran och hennes barn (5,7 och 15 år) har varit här på besök. De är sedan några år bosatta i köping. Så när vi väl träffas blir det ganska intensivt. Det har varit riktigt kul och Fredrik har lekt med tjejerna!

Syrran med Henrik

I torsdags minns jag inte vad vi gjorde... (!) minnet är bra, men lite kort! Just ja, jag putsade fönster, men dock inte mina egna.. sen var vi bara hemma. Och hårfärgen satte jag i! JAg är så himla nöjd!!
Jo, Pappa och Rasmus kom ju förbi på fika!

Pappa, Fredrik, Rasmus och Henrik

I fredags var jag och Fredrik i Galltorp (grannbyn), och tittade på koutsläpp. Det var ett litet privat sådant, men vi blev inbjuna dit, och det kan väl ha varit ca 15 st och tittade på de glada kossorna. Fredrik var lyrisk och tyckte det var kul! Vi gick och tittade på vad jag tror var kalvar.. klappade dem, och matade med lite hö. Jag är uppvuxen på landet, men ändå kom ett högt "iiiiihhhhhhhhhh" när en kossa gav mig ett slick av den långa sträva kotungan på handen. Jag skulle visa Fredrik att kossorna var snälla... haha... fem kor backade och de andra tittade på mig! Då fick jag skämmas lite! =)

Därefter kom en kompis med dotter och lekte och luncha!

På eftermiddan tog vi en fika hos pappa, då fick Fredrik full uppassning och uppmärksamhet av de större tjejerna! Jag har massa bilder i kameran, så jag ska lägga in de nästa matpause!! HEhe..

På lördagen kom pappa, sofia och malin på lunch efter de var i Älmsta på koutsläpp. Det var ju lite större och flera tusen besökare. Pappa var väl mottligt road av att åka så långt, leta parkering och se kossorna två minuter!! Saken är den att det var jag som lurade dit dem, och pappa hann lova tjejerna, sen hoppade jag över det eftersom vi var i galltorp dagen innan! Så det var bara för honom att åka! =)


Sofia, Fredrik och Malin

På lördagskvällen var det grillning hos mamma, och på söndagen åkte jag in till norrtälje igen, för att träffa syrran en sista gång innan hon åkte till köping igen. Då passade jag på att putsa några fönster hos mormor, och gissa om det blev uppskattat!! En grinig freddan och kinkig henkan fick syrran då hjälpa till med!!

Så där kortfattade jag den långa helgen! Vi har varit ute mkt... idag har shortsen åkt på, så otroligt varmt ute!


Min goskille börjar bli stor!

Henrik är nu lite drygt 2 månader och redan så här stor:





Tiden går så fort, och minibebis-stadiet är redan över...

Hårfärg!

Jag köpte en hårfärg för några dagar sen! Jag känner att det är idag, som det är dags att sätta i den!

Jag köpte Easy&Natural, färgen "Mocka Chokladbrun". Jag brukar inte välja varm färg, och hade tänkt att den skulle vara mörkare, men den blir nog fin! Allt är bättre än den urtvättade och tråkiga färgen som är i nu! Men ni ser ju hur dassigt håret är!!! =)


Bilden är från igår! För att visa hur trött och sliten jag kände mig!!!

"Sover ni? Klockan är ju halv tio!"

Ja... så lät det när syrran ringde "i morse".

Jag förklarade att Fredrik hade Feber, och Henrik hade varit uppe en stund i natt. "Jaha sa hon.."

Hon bor annars i köping, men berättade att hon skulle komma förbi om några timmar! Hon hade ett jobb-ärende i närheten.

Anledningen till att hon ringde innan, var faktiskt för hon ville att jag skulle tina upp en bit smörgåstårta tills hon kom. Jag hade sparat till henne från min födelsedag! =)

Så,.. det var bara att försöka ta brödkniven och försöka såga itu biten.. men det gick bra! Trevlig att syrran kommer lite senare! Det var länge sen vi träffades (20 feb, då mamma hade 60 års fest). Och hon har heller inte sett Henrik.


Telefonen fick sig en dusch...

Idag när jag duschade låg Fredrik och drack välling i vagnen, framför TV:n.


Och Henrik fick ligg på skötbordet. Jag hade tagit av han blöjan, så han hade bara en body på sig på överkroppen. När jag hade duschat klart fick jag syn på det här:


Han hade kissat, och TRÄFFADE mobilen som jag trodde jag hade lagt långt ifrån!! Typiskt! Men lite skickligt!

Det är dessutom en lånetelefon från TRE, eftersom våra är inlämnade på lagning. SÅ hoppas den fungerar, för jag vill inte betala för den, då den e riktigt kass. (Men hur förklarar jag det, om den inte fungerar pga pink!).


Skogaholmisar...

En nyhet i brödhyllan, som är en riktigt hit! En variation till traditionella skogaholmslimpan.


Supergod att rosta. Smaken är som limpan, men i lyxigare utförande! Gott!

Tisdag!

I går Fredrik lekte lite med filmjölken,..


Han checkade av med mig först, för han tittade på mig och var fundersam! Jag sa "Du får göra så.." Då blev han glad och kladdade vidare.

Henrik låg och sov i Fredriks gamla mysdress (present till Fredrik när han var nyfödd. Riktigt fin! Och för att inte tala om Henke!! Gullig va??


Fredrik gick på dagis på dagen, sen var det långsova till 15.30!!! Skönt, för jag själv var ju så trött igår! När jag hade hämtat dagis, la jag mig på soffan och SOV en timma. Henrik sov i babyskyddet samtidigt. Gjorde gott.

Igår ville Fredrik inte gå på toaletten när han precis vaknat, så jag lockade honom att kissa på pottan (som han inte använt på flera veckor), i trappen. Det gick bra minsann!

Tur att man är lite kreativ!!

Igår kväll kom brorsan och hälsade på. Dels för att han ville ha Pers hjälp med cykeln. Men trevligt att han stannade på en fika! Han kommer ikväll igen för han ska hjälpa oss med internet och telefon, det är hans område! 

Kl 21 var det en av veckans stora höjdpunkt: Desperate housewives! Igår var det lite läskigt, för en mördare avslöjades!! Jag gillar även att titta på cougar town som är efter, samt Christine. SÅ det är TV som gäller tisdagar!

I natt var Fredrik jättevarm, och när jag tog tempen, hade han 39,6 grader. Så han fick alvedon.


Trött, men lycklig!

Igår var jag trött hela dagen... men det kanske inte är så konstigt eftersom jag har två små barn! Henrik ville inte somna om då han vaknade vid 3 tiden, men till slut somnade han, vaknade, somnade, vaknade vid 6 då var det bara att gå upp. Efter en kort stund la jag honom i vagnen, och DÅ somnade han! Nästan att jag kände för att väcka honom, hhaha. Bara för att jag inte hade fått sovit!

Trots att jag var så otroligt trött, så var jag lycklig! Lycklig för att jag har mina barn! Jag kunde verkligen vara i den känslan igår, och det är så jag vill vara hela tiden. Men det är svårt, det är så mkt måsten som måste göras.
Och det är svårt när man hör det återkommande gnället och grinet, när mjölken spills ut, när maten kastas runt, när det måste bäras runt på barn hela tiden för annars är de missnöjda.

Men jag ska försöka! För det är som balsam för själen och mina barn!


Coooooola killar!

Coola killar har solglasögon på sig inomhus! Eller??


Henrik


Fredrik!

Efter helgen, kommer måndag!

Som jag trodde igår kväll, så skulle inte Henrik sova som han brukar, eftersom han sov så mkt igår på dagen/kvällen. Han somnade om, och sov till ca 00.30, käkade somnade om. Men vid 4 tiden var det inte så lätt att somna om, så jag bytte blöja på honom och vaggade, buffade, matade, försökte med nappen.. inget lyckades. Efter en lång stund somnade han till på armen. Så har han somnat förut och ligger gärna så och sover! När jag skulle lägga ner honom... så vaknade han! Åh.. så irriterande, och jobbigt det kändes!
Jag la mig ner i sängen, och han fick sova på min arm, och somnade så igen och sov så till 6.30, och då var det bara att gå upp! Jag hoppade in i duschen, och så hör jag hur Fredrik grinar högt från övervåningen! Så snabbt ut ur duschen, knappt torkat. Skrek upp i trappen "mamma kommer och hämtar dig"...

Så tidigt han vaknade.. jaja, då kanske vi skulle hinna till dagis till 8.30. Han var fortfarande trött, han brukar ju sova lite längre, så han fick en flaska välling till frukost. Så fick han dricka den när han låg i vagnen framför TVn:


I en alldeles för liten pyjamas/Body suit. Det blir trekvartslång benlängd!

Här har han samma dress, 10 april FÖRRA året!! HAHA:

Sitter lite pösigare! Men här har byxbenen åkt upp!

Jag gjorde i ordning mig själv under tiden, och Henrik var klar förutom overallen. Sen tog jag upp Fredrik för att tvätta av honom och göra honom iordning för dagis... så har hans blöja läckt, och jag blir nerfläckad av kiss! Blä! Så det var bara att leta fram nya kläder åt mig igen!

Men efter en halvtimma så är han klar och väntar på att få gå till dagis:

Det ska ju lekas lite först i sandlådan hemma... så det slutar oftast med att jag får bära honom till bilen och han grinar! Så när vi kommer till dagis, så ska han leka i sandlådan där oxå och leka med leksakerna som ligger på gården... men till slut så går det! Så vi kommer till dagis tio i nio! *Bättre lycka nästa gång*

Idag hade jag faktiskt ombyteskläder till dagis. De ska ju bara ligga i skåpet om det händer nåt! Han har gått på dagis i 4 månader nu, men först idag har han fått extrakläder! HAha... så kan det gå!
Och det var på gränsen för korta joggingbyxor och dessutom med fläck, för små strumpor samt en på gränsen för kort tröja! Ja, jag vill ju inte ha några finkläder där, som förmodligen ligger o väntar på att bli urväxt...  =)
EN gång har han kommit hem med lånestrumpbyxor! För hans jeans åkte ner hela tiden.. men annars så har det ju funkat utan extrakläder. Han har ju bara gått till efter lunch, så det är inte så många timmar.

Under tiden Fredrik gick på dagis, så hälsade jag på mamma och hämtade ut fotona som ni såg i tidigare inlägg.

Fredrik var trött idag när jag hämtade honom från dagis, så det var bara att lägga honom i vagnen, och dra igång babyvakten. Henrik hade sovit fr 9-12.30, så han var hungrig istället, sen låg han och kikade, grinade, jollrade en lång stund...


Fick ett litet leende med kameran, är inte så lätt alltid! Och han är inte den killen som bjussar på så mkt leenden!

Jag satt och jobbade lite vid datorn, uppdaterade prislistor osv... och hade verkligen behövt en lång vilostund från Fredrik, men han vaknade efter 1,5 timma (brukar sova 2). Då hade jag ägnat en lång stund att läsa den stora reklamhögen! Idag hittade jag faktiskt nåt kul från lekplaneten, som jag funderar på att köpa vid löning:


Det ser väl roligt ut?? Fredrik, som alla andra barn, älskar vattenlek! Den kan han kanske leka med i duschkabinen, annars ute såklart! I botten är det som en väg, så den går ju att använda utan vatten.
Jag tittar inte i reklamhögen bara för att hitta nåt att köpa (det gör jag utan hög, haha), utan jag gillar att kika på annonser, även på det grafiska.. konstigt va??

Fredrik vaknade med ett stortjut, som vanligt! Men vissa dagar tar det längre tid att "komma tillbaka på banan"! Idag var det en sån dag! Usch, vad jag tycker det är jobbigt. Samtidigt som Henrik grinar!

Då är det bara att försöka koppla bort ojudet och missnöjet tills det går över. Det är oftast ganska lätt att avbryta, men idag var han inte så nöjd med att sitta och ta det lugnt i fotöljen. Han fick en banan som han pekade på själv och ville ha. Jag fixade iordning lite mellis. Det blev pannkaksrullar. Vi hade pannkakor kvar fr igår, och de värmde jag i micron, sen på med smör och socker, rullade ihop och delade på mitten. SÅ kunde han äta med händerna. Så fick han en babyfestis till. GOTT!


Sinnesstämningen var som vanligt efter det, och han lekte på med bilarna, ritade med tuschpennorna osv.

Jag hade köpte klistermärken att ha på väggen, dvs wallies, så jag och Fredrik satte upp dem i trappen, hans favoritstället. Det var en traktor m. släp och två bilar. Fredrik hjälpte till, och det gick ganska bra, men klistret hamnade först åt fel håll. Sen fick han loss däcket. Men när jag kom tillbaka, så hade han faktiskt satt upp det själv, och det hamnade rätt! Kul att han är så "fingerfärdig".

Ikväll är det sista avsnitten av Håkans bar, det får man inte missa!!! Efter det kommer Zandra på en snabb visit, då är hon på väg till jobbet och stannar på en kopp The.

Korten har kommit idag!

Idag var jag och hämtade korten från när vi var på familjecenter för just fotografering!

Ett färgfoto på Fredrik:


Och ett syskonkort i svartvitt:


Gulligt va??


Fotograf Charlotte Törnblom, från Siluette foto! Hon är en riktigt duktig barnfotograf!!!

En riktig slö-söndag!

Jag ska bara snabbt inflika lite, för jag sa just till Per: Om du börjar söva Fredrik, så kommer jag alldeles strax!

Ska bara fixa lite på datorn, och när jag ändå sitter här, så kan jag ju lika gärna göra ett inlägg, eller hur?! =)

Idag har jag inte ens varit utanför dörren! Skönt på ett sätt, för det betyder att Per har varit hemma. Han fick gå ut med hunden, samt söva Fredrik när det var dags. Fredrik fick 2 timmars friskluft i vagnen ute, men annars har vi som sagt varit inne hela dagen.

Jag har inte dammsugit sen i tisdags (!), men faktiskt så är det inte så farligt som det brukar! Men nog behövs det allt.

Vi har sysselsatt oss med att rita, titta på TV, fikat, ätit lunch (fiskgratäng) och till middag blev det pannkakor. Bilar har körts runt idag... gåvagnen, och såklart: leka i trappen, titta på bilarna, och klättra runt!

Per har klippt gräsmattan idag, så det är så fint! Men jag längtar inte till när allt klipp kommer innanför dörren. Vi har inga dörrmattor, har inte blivit av att skaffa det! Men måste, så det värsta stannar utanför eller i hallen.

Henrik har mest sovit, så det blir nog en vaken natt, eller åtminstone tidig morgon. Vi får se!

Ja, vad mer har hänt idag... inget särskilt faktiskt. Fredrik såsade runt i pyjamasen länge, innan han fick kläder på sig, och Henrik har inte ens fått byxor på sig idag! Han har legat inbäddad i filt antingen i vagnen eller famnen.



Vad betyder då egentligen en slö-söndag? Jo, att man får dubbelt så mkt att göra på måndagen! Ha, så det var inte mkt till hjälp! Men jag har försökt att hålla efter idag, så det inte ska ske.

I morgon är det dagis för Fredrik, så det blir lite jäktigt på morgonen, men han har ju så kul när han väl är där!

Så nåt mer än det hade jag inte att skriva om idag!

Storhandling!

Ja, för att försöka vara så effektiv som möjligt, föreslog jag att jag skulle gå in och handla mat, innan vi åkte hem igen. Per satt kvar i bilen med båda barnen, varav Henrik sov.

Shop-express är underbart! Jag fyllde tre stora coop-kassar till bredden. Fick tag på ny hårfärg, och det fanns inte så mkt tid att titta på provkartor, så det blev en "mocka mörkbrun". Får hoppas den blev bra! Slog till på en ny hårspray oxå, loreal silk&gloss, så fick man dessutom 3 miniproduter bl a hårspray på köpet. (Egentligen skulle man handla lorealprodukter för 100 kr, men det struntade jag i).

Även om jag skulle snabbhandla, så tar det ju tid... behövde lite frukt, mjölk, mat (?), bröd. Jag glömde dock smör och tandkräm! Får ta "bamsetandkrämen" tills vidare.

Jag köpte tvättmedel, och kom på att jag vill ha nån doft till toan. Så det tog väl längre tid,.. men iallafall, sortimentet var ganska brett. Jag tog en airwick med citrus. Och en annan med white flower, den sistnämnda såg jag nu när jag plockade upp varorna att det var en till vägguttaget! Oj, undrar vad den kostar, och känns lite "överkurs"!

Får vi ett astmaanfall här hemma, påminn mig om dessa doftspridare! Mkt syntetisk doft.. men luktar inte kisseblöjor i allafall!

Och apropå blöjor känns det som jag gjorde ett kap idag! Till Henrik använder jag nu Huggies nr 2, riktigt bra, och bra passform. De har precis gjort om förpackningen, med bl a fler blöjor. De gamla sålde dem ut för 24,50, (ordpris 52 kr). Så jag köpte alla fem förpackningar. De är upp till 6 kg, men chansar att han hinner använda dem allihopa. De är rätt stora, och så mkt kissar han inte, så han kan nog använda dem till över 6 kg.

SÅ, förutom tandkrämen och smöret då, så var jag nöjd... gick till kassan, och eftersom det var två produkter jag inte kunde scanna in så gick jag till kassan med kassör. AVSTÄMNING!

- Å nej, sa killen i kassan
- Vad? sa jag
- Det blev avstämning
- NEJ, vad jobbig sa jag. Och tänkte på mina killar i bilen. Så typiskt (det är inte första gången, när jag är själv är det aldrig nån avstämning!)

Det var bara lasta upp allt på bandet... och det var varor för 1700 kr. Vagnen var proppfull.

Det var en gubbe bakom med en vara, typ bananer, han funderade på vad jag höll på med när jag backade tillbaka vagnen. Och när han fattade, så gick han därifrån med en suck.

Shop-express är en favorit, men jobbigt med avsämningar! Hur som helst, det blev godkänt! Så det var bara att packa ner allt igen.

När jag kom hem, saknades de två varorna som jag inte kunde skanna... skit oxå, det var bananer och äpplen. Men det går att leva med!

När vi kom hem, så fick Fredrik hoppa ner i vagnen och sova, och under tiden packade Per upp varorna, sen stack han.

Och nu är vi här... vid datorn för lite uppdatering!

Henrik ligger bredvid i soffan, och Fredrik ligger och sover i vagnen ute. Lugnt och skönt!




Staket inom snaaaaaaaaaaaar framtid!

Idag har vi varit i Norrtälje för att köpa stängsel! Per skulle hämta släpkärran som stod på hans jobb (han ska ha den för att hämta en 500 krs bil igen!), och jag var inte sen med kommentaren: "Mäh, om du ändå ska ha tom kärra hem, så kan vi väl åka till granngården och hämta upp stängsel"... och han gick med på det! Äntligen!

Sagt och gjort, ungarna packades in i bilen,.. och vi åkte till Granngården för att hämta stängsel. Jag hade bara pratat med en säljare i telefon, för att researcha lite... och de hade ett 180 cm högt, 50m/rull för 920 kr, och vi behövde 2 rullar. Stolpar är nergjutna sen i höstas, så det värsta är gjort!

MEN, när vi kom dit och såg det stängslet, var det alldeles för vekt. En säsong, och sen är det bara att byta! Det var för ostadigt, och det skulle inte bli snyggt så fort man rör det.

Så vi köpte fårstängsel istället. 5 rullar á 100 m. Notan slutade på nästan 3500 kr, inkl grisöron (!), handskar och mälor för att fästa stängslet. Fredrik fick syn på liten tarragona, så det blev 3 st såna för 10 kr. Det är ju ändå lördag! =)

Nu är det bara nästa projekt,.. att få upp det!!

Fredagsmys!

Per kom hem hyfsat i tid från jobbet. Vi hade inte nåt lockande att tillaga, för jag hade glömt att tina upp kycklingen som låg i frysen =)

Det blev hämtmat från pizzerian 2 km bort. Varsin bananpizza på fredagskvällen är aldrig fel. Här läser Fredrik pizzamenyn:



Fredrik är väl inte jätteförtjust i pizza, men åt iallafall lite grann, och så fick han extra tilltugg: korvbitar!

När jag klev in på pizzerian, så möttes jag av våran väldigt skumma granne, Stickan även kallad världsmästaren för han tror sig kunna allt. Sen en incident tidigare, så har vi inte pratats vid på ca 2 år! Jag sa "Tjena!" och han mumlade "Hej" tillbaka. Han kände sig väl så illa tvungen, haha!
Och sen skrattar jag hejdlöst inombords! För vet ni.... han får så bråttom och hoppar in halvvägs i köket och frågar pizzaturken... "är det där min mat?"... (HAHA). Han som tar betalt hejdar honom och tillslut kastar dem åt honom sin frigolitlåda. Kassörn frågar honom, när han är halvvägs ut, om han vill ha en påse.. Nej nej säger han och springer ut från pizzan. Hur dum får man bli egentligen, eller hur lågt kan man sjunka är väl snarare rätt fråga. Han har visserligen inte "alla hästar hemma", men det värsta var ju eliminerat när jag hejjade på honom och tittade på menytavlan! Jaja... det är han som har det jobbigt!

Jag betalade, och han sa 155 kr, då var det tre små haribo-påsar oxå. Just ja, sa han, ni skulle ha feferoni oxå. Ja, men dem bjuder du på sa jag, och nickade. Ja visst fick jag till svar. Betalade med en 500 lapp (som jag fick av svärmor i födelsedagspresent btw), och växel tillbaka 350 kr. SÅ han prutade OCH bjöd på fefferonin. Jag försökte var Käck och sa... ja, det är ju ändå vi som betalar till hyran här! Som vanligt med pizzaturkar, är det svårt att skämta med dem! Vilket iofs är förståligt!

Gott med pizza ibland!

Godiset hällde jag upp i en skål, varav att Fredrik tycker att han kan hålla den... jag tog själv en näve. Men sen hade han minnsan ensamrätt och gnällde på sitt vis när Per försökte ta godiset. Vips så var aaaaalllllllt godis slut! J-kla godisråtta till son! Sen var det det där med att äpplet inte faller långt från trädet... =)



A amigo a a amigo såg vi på... lite skoj faktiskt. Och Fredrik sjunger med så fort de tar ton. Kanske inte det roligaste att se på, men programledaren är ganska energisk så det är lite fart. Och så är det barnprogram, så även jag kan vara med och svara på frågorna! HAHA. Plus att den tiden på kvällen finns inget annat på TV, trots att vi betalar för alla kanaler!!

Jag tycker det är kul att titta på "håkans bar", bara för att de är lite sega eller hur jag nu ska utrycka det. Nån som vet hur de har fått sina jobb?? De har ingen utbildning eller erfarenhet, eller vad jag kan se ingen annan tjustning. Så varför just dem?

Håkan är ju ett kapitel för sig.

Iallafall, efter det var det "Så ska det låta" och det är riktigt skoj att titta på! Så det blir stående tvprogram på fredagar. Den mörkhåriga tjejen var riktigt duktig igår!

Nattlampan släcktes kl 22 igår, och Fredrik somnade på stört!

Imorse vaknade han kl 10!!! Han vaknade iofs tidigare, men somnade om. Henrik och jag gick upp kl 6, bytte blöja, och sen somna om.. och efter mkt vakna, äta, somna om, vakna äta, somna om, gick vi upp 9.40.

SÅ det blev tyvärr ingen knattejympa för Fredrik idag, som annars är lördagar 10-11. Jaja, vi tar det nästa helg istället! Det är inte varje dag som han sover till kl 10!

Och sen kände jag för en helgfrukost... oboy och rostade mackor! Gott!


Babyvakt på!

Babyvakten går varm varje dag, och det är så skönt! Då menar jag inte en livs levande barnflicka (!), utan en teknisk sådan som gör att jag kan sitta i soffan och blogga, medans jag hör om barnen vaknar! Skulle inte vilja vara utan den!

Vi har just varit och hälsat på Rebecka med barn. Tog en tur över fältet! Det var blåsigt, men helt ok promenadväder. Natten har annars varit bra, fick sova i natt iallafall, dock ville han inte ha sovmorgon utan jag och Henrik klev upp 6.30. Han fick ligga på skötbordet en stund, medans jag duschade och gjorde mig i ordning, sen la jag honom i vagnen och efter en stund somnade han! Med andra ord ville han vara vaken en liten stund, för att SEN somna om... kunde han inte sovit lite längre istället!!! SÅ kinkigt kan det väl inte vara med kissig blöja.
Han gillar iallafall att sova i vagnen, och det är praktiskt, för när han vaknar till är det ju bara att röra lite!

När vi var klara, vaknade Fredrik. Så det flöt på i morse, och det är så skönt när det är så! Det var lite "meckigt" annars innan vi kom iväg, för det skulle fixas med vagn, som stod i gäststugan, utan hjul. SÅ på med dem först, och fixa åkpåsar, trixa över barnen i "terrängvagnen". Atlas behövde rastas innan... men 8.30 kom vi iväg iallafall.


Henrik ligger inbäddad bredvid, och Fredrik hittade Henriks napp. Fredrik som inte ens använder napp (!)

Här är lite bilder på traktorvägen som är mellan mig och Rebecka, uppskattningsis kan det vara 2 km, tar 35 min att gå i terräng.

Rätt fridsamt och trevlig väg. Lite terränigt och blåsigt bara!


Lite upp- och nerförsbackar!


Där framme kan man skymta Rebeckas hus!

När vi kom fram blev Maja och Fredrik superglada och började leka på direkt, hoppa i soffan, kivas om leksaker, bläddra i böcker m.m.

Efter en stund bjöds det på kaffe, och vi försökte smyga med chokladbollarna (!), men det gick inte! Dels för att Fredrik hade fått en stund av rent missnöje, ett utbrott, som jag av enkelhetens skull avstyrde med en bit chokladboll... och sen var det kört! DÅ ville båda barnen ha mer, såklart!


Kissar en kissar alla!

Efter fikat gick vi ut och lekte! Maja hade precis fått en ny sandlåda! Robban, hennes pappa hade snickrat ihop denna:

Här försökte Maja hjälpa till och fylla flaket, och fick armbågen som tack! Går hett till ibland, men annars är det kul med sand!

Vi var ute ca 2 timmar, och hann med en liten promenad, gunga, samt leka med den gamla skutan som var tänkt som sandlåda från början.




Tiden går fort när man har roligt, och det var dags att gå in för att äta lunch.


Jag hade tagit med korv och ris til Fredrik. Så Rebecka ville mer än gärna bjuda på fjärilsmakaroner och färsbiff istället! (Det är ju jobbigt med ris som hamnar överallt.. haha, och hon erkände att det var mkt därför!). De fick varsin pinnglass efteråt, men det ville inte Fredrik ha. Märkligt!

Sen bar det iväg hem igen, Fredrik somnade innan vi hann komma till bron, det är ca 200 m dit.


Nu vaknade Fredrik,.. och inte på den glada sidan precis, så måste sluta!!!




Hos läkaren!

Igår var vi på läkarbesök med Henrik på BVC. Det var ju torsdag, så båda barnen var med! Vi kom precis i tid! Jag trodde att jag var ute i god tid, men det tar längre tid än jag tror med två barn, bilstolar, skötväska och vagnar hit och dit.

Fredrik var skeptisk till att gå in till läkaren... man vet ju aldrig, det har ju givits en och annan spruta på BVC, och sånt lär man sig ju =)

Han satte sig på stolen och tittade på brorsan.


Läkaren kollade pulsen i ljumsken, hjärtljud, andning. Vikt; 5300 g prick. Reflex, hon "låtstades" tappa honom för att se om han sträckte ut armarna. Hela besöket gick väldigt bra, Henrik sa inte ett ljud och Fredrik var inte allt för klåfingrig. Han var lite sugen på att titta på stetoskåpet, men jag hindrade honom med "ajaj", och han lyssnade.


Han lekte lite med kontorstolen och blev nöjd när den snurrade.

Henrik fick godkänt! Han fick dessuom lite beröm för att han var stark och stadig i nacken!

Efter det gick vi till babyproffsen för att få hjälp med ståbrädan som införskaffades förra veckan. Och sen tänkte jag att Fredrik skulle uppskaffa en glass,... så vi gick till tobakshandeln, men det blev inte så poppis.

Sen var det dags att åka hem, och vi stannade ute på tomten en stund...


På kvällen hände nåt roligt som jag måste berätta!!
Under tiden jag lagade middag, tittade Fredrik en stund på TV. Och som favorit är det Playhouse Disney, och då var det Musse piggs klubbhus som visades.

De (kajsa, musse, mimmi och långben) skulle visa en dans på TV:n, och säger "Upp och hoppa nu allihopa" (till barnen som tittar på tv,,. det är lite pedagogiskt program vill säga).

Och vad händer...

Jo, Fredrik ställer sig på golvet och gör ett "hopp" och sen följer flera dans-moves...

"stig åt sidan"... och Fredrik gör som dem, och tar två steg åt sidan, sen upprepas det och det blir två steg åt andra sidan. WOW! Sen var det ett hopp till och fredrik hoppar, och det slutar med klapp! Och Fredrik klappar ihop händerna.

Det kändes helt fantastiskt att se på!

Tyvärr hade jag inte kameran i närheten, det hade annars varit väldigt kul att få med på filmklipp!!!




Trehjulingen rullar!

Hej igen!

Igår kväll när vi satt vid köksbordet och fikade och pratade, kom Fredrik cyklandes på sin trehjuling! WOW! Han har tagit någa tramptag förut, men nu verkligen cyklade han över köksgolvet, säkert 2-3 meter innan väggen kom. Jag hann tyvärr inte filma, och när han vände cykeln igen, gick det inte lika bra!

Så roligt och se!!


Vad händer idag då?

Natten har ju varit lite si och så.. Henrik vaknade två gånger till efter jag var här och "nattsuddade" lite. Fredrik tyckte att han skulle kliva upp när han vaknade, och vad kunde klockan ha varit... hmm, 7 tiden. Då sa jag åt honom och somna om.. och han gjorde det!!! Så vi hade iallafall sovmorgon! Alla tre sov till 8.30. Strålande!

Sen det gamla vanliga, duscha. Idag badade båda barnen, sen frukost, nu lite lek. Kolla mail, blogga.

Sen blir det lunch för fredrik, och efter det sova. Sen har Henrik tid hos läkaren 14.45, så vi ska bege oss till Norrtälje idag. Så det blir dagens stora äventyr.

Idag när Fredrik sover ska jag diska!!! Det var inte så mkt gäster här igår, men ändå blev det så här:



Nu grinar båda barnen, så jag skriver klart lite senare!!!



SÅ, nu är jag tillbaka! Fredrik sover, och jag har tagit hand om disken!!! Så här fint är det efter:

Skillnad va?




Myror!

Det är rena rama zoo här hemma! Det finns en hel del svarta små myror oxå som springer omkring! Fredrik lekte just med en, och försökte ta den., och den lilla myran försökte allt han kunde att klara sig undan!

Vi har dessutom flugor!

Hmm... skansen kostar ca 80 kr i inträde, vad kan vi ta tro?? HAHA

Möss!

Usch, ja. Vi har fått flera möss i huset! I förrigår märkte jag en hög med hundmat i leksakskorgen (!). Det var bara en sorts hundkulor, så jag anade att det inte var Fredrik som hade lagt dit det... och mina aningar stämde!

Jag höll på att storstäda vardagsrummet, tog bort klädseln för den behövde tvättas. Och under fotöljen vad det oxå hundmat och musbajs. Så äckligt!!!

Dagen efter jag hade dammsugit och städat i vardagsrummet, så upptäckte jag att det hade kommit dit nya hundmatskulor. SÅ de har varit flitiga.

Igår var vi och köpte musfällor, och Per har redan lyckats fånga TVÅ möss! Nej, fy så äckligt det är alltså! Det är i såna här lägen det skulle vara skönt att bo i lägenhet!!!


Nattsuddare

Sitter här med en liten Henrik som inte ville somna om direkt! Napen åker ur fortare än kvickt. Då kan jag uppdatera lite vad som hänt.

Själv har jag blivit ett år äldre! Fyllde år igår. Inget märkvärdigt, så firandet blev inte något storslaget kalas! Min kära svärmor överraskade med smörgåstårtor. Så på menyn stod smörgåstårtor, kaffe, två sorters kakor, bullar och kaloribomben snickers.

Pappa hängde på låset kl 12, vilket han inte hade gjort om det inte varit för smörgåstårtan! haha
Trots att jag inte fyllde jämt, så kom han med present, en blomma och 4 triss, varav det sistnämnda är en stående favorit hos min far. Vet inte hur mkt "skrapsmuts" under naglarna man fått genom åren! Lotterna är ännu inte skrapade, men jag hoppas även denna gång att det är en storvinst!

Vi var på banken på förmiddagen förresten. Vårat huslån är uppdelat på tre, varav två st går ut nu igen och det är dags att binda om lånen. Så det var oxå en trevlig present. Vi fick ca 700 kr lägre räntekostnad varje månad. Så det är ju alltid trevligt. När jag bokade mötet, och det blev precis på min födelsedag, så sa jag att jag skulle ta med mig bakelser, och hon bjöd på kaffet. Så det var ett trevligt bankmöte med lite fika! Väldigt trevlig och lättsam kvinna för övrigt!

En halvtimma efter att pappa kom över, tittade Rebecka och Edvin förbi. Det var mitt i lunchsovandet för Fredrik, så det ar lugnt och skönt. Rebecka hade promenerat hit, så Edvin so gott utanför köksfönstret. Henrik låg och sov i vagnen inne. Så för en gång skull, kunde jag och Rebecka prata och umgås på "normalt" sätt. Men vet inte om det blir så intelligenta diskussioner. Båda är lika sega och måste upprepa oss hela tiden för att den andre ska förstå, haha. Rebecka kom med en trevlig blomma i fin kruka att ha på trappen. Trots att jag undanbett presenter, men det är ju såklart alltid trevligt att få.

Jaha... gästerna skulle komma först på kvällen. Så det kändes som man bara väntade. Jag hade egentligen planerat att ägna tiden åt att baka, dels en tårta men även blåbärsrutor, och en fruktpaj. Men jag struntade i det, och tänkte att det räckte med det som redan fanns, och jag tror ingen blev missnöjd.

Jag hade tre paket att hämta ut, ett var till Per, bildelar förståss. Sen var det ett från bonprix, då jag beställt några nya jeans. Och ett paket med varor som ska vidare till kund. Så jag åkte fram och tillbaka till Norrtälje och hämtade ut dem. Skönt att ha det gjort!

På kvällen kom Ingela, Tobbe och Alvin. De hade med sig en jättefin bukett i rosa och lila färger, med bl a rosor i. Ingela är florist, och hade satt ihop den själv!

Senare kom mamma. Pers mormor och morfar, samt mamma och pappa. Även de hade presenter. Trevligt! Mamma kom med 6 st gröna krukblommor, så nu ser det genast lite hemtrevligare ut. Jag fick en hängkruka med uteblommor i av Pers mormor och morfar. Och av Hans föräldrar fick jag 500 kr + smörgåstårtor! Väldig trevligt!




Ett problem har blivit STORT problem

Problem 1

Den eviga frågan: Var tar alla strumpor vägen!

Alla dessa omaka strumpor! Har man tur att ens hitta strumpor, då menar jag främst Fredriks strumpor, så är det skattjakt efter den andra strumpan! De hamnar i soffan, UNDER soffdynan, leksakskorgen, sängen, ja överallt, men inte där de ska vara. Men nu har jag upptäckt att problemet har blivit större.


Ett av Fredriks nya sysselsättning är att titta efter tå-ludd! Med andra ord sliter han av sig strumporna oftare, så de ligger slängda överallt!! Så ett problem med strumpor på vift är nu ännu större!






Problem 2


Hur mkt toapapper går det åt egentligen?

Fredrik har såå mkt roliga saker för sig, och numera är toaletten en rolig lekplats. Alltså att ta papper... gärna metervis, lägga i toan, trycka på spolknappen, pch *"*flush** så var det borta! Då tar man nytt papper, gärna metervis och gör om proseduren... tills ynka tomma pappersrullen hänger kvar! Som om inte det redan går åt massor av toapapper redan!!


(Nej, det blir ingen bild på toapappersleken!)

Perfekt "mammafika"-kaka!

Perfekt mammakaka, då menar jag inte kalorierna, utan hur SNABBT det är att göra den. Som mor till två småbarn är det svårt att hinna med långbak! Så att baka i micron kan rekommenderas till tidspressade mammor (och pappor såklart).

Vanligt kladdkakerecept, det finns 100 olika recept, det här använder jag:

2 ägg
3 dl socker
2 msk vaniljsocker
3 msk kakao
100 g smält smör
1,5 dl mjöl
och en nypa salt lyfter smaken!

Sen hade jag i en stor klick jordnötssmör samt cornflakes.

Lägg i en bröad mikrosäker form, t ex pajform storlek mindre.

Jag hade 7 minuter på 650 kw, KLART!!

Pudra på lite florsocker!


SNABBT, NYBAKAT och GOTT!


En vanlig måndag

Sitter här med lite microvärmd påtår! Båda barnen sover, så lugnt och skönt! Det är bara dammsugaren som ropar på mig! Men den kan vänta. Idag är det ju måndag, och då måste jag få lite lugn stund och läsa igenom dagens reklamhög! Det är en av veckans höjdpunkter! =)

Idag gör Ellos reklam för 30% på hela beställningen, lockande! Jag som behöver lite sommartoppar!(Erbjudandekod: 211001)

Eftersom dagis skulle hållas stängt idag, och Fredrik (o andra sidan har ju örininfektion., så han skulle ha varit hemma oavsett) Så stannade vi uppe lite längre igår kväll. Jag lägger mig samtidigt som Fredrik, eftersom han tills för inte så länge sen varit svår att söva och vaknar till flera ggr innan han somnar in ordentligt. Så av enkelhetens skull gör jag mig i "ordning för säng" vid kl 20, och tittar på TV i sovrummet.

Natten har väl varit "sådär"... Henrik sov ok, men inte som kvällen innan. Jag får ofta höra att jag är bortskämd med att mina barn sover så bra (äpplet faller inte långt från trädet...). Så jag ska väl egentligen inte klaga.

Henrik sov i vagnen nere på kvällningen, men när vi gick o la oss vid 22, så käkade han lite och sov till 00.30, åt igen och vaknade senare 2.30. Sen minns jag inte om han vaknade mer, men kl 6 ville han inte somna om, men det ville jag att han skulle göra! Jag var ju så trött. Så efter mkt vaggande, och buffande och ammande som somnade han om en stund, och vaknade igen kl 7. Då var det bara att gå upp, ta en dusch, tvätta Henrik, byta blöja, äta frukost, kolla mailen medans det var lite lugnt i huset. Fredrik sov till 8.10. Jag kände mig påsig under ögonen, så jag tog en klick ögonmask (Mary Kay), gud så bra den är, och uppiggande.

Rebecka och Maja och Edvin kom på besök vid 10 tiden. Idag lekte Fredrik och Maja GANSKA bra,.. de kivas om en del saker osv. Men det var inget puttande från Fredriks sida (och det kändes skönt, för inte vill man ju ha en "huligan-unge" som puttar andras barn.) Dem tendenserna visar sig när han är trött, som sist när vi var hos dem och hälsade på. Usch, man skäms ju när det händer!

Vi bestämde först i morse att de skulle komma och hälsa på... så tvätten!!! Ställningen stod i köket, bystfull! Den måste ju plockas bort innan de kom. Så det var bara att stå och vika två maskiner tvätt. Henrik låg i vagnen, grinade till och från, stress stress... Som tur sov Fredrik fortfarande. Jag fick fixa det sista när Fredrik åt frukost.

Fredrik åt fil och flingor till frukost, med en liten klick jordgubbsylt. Och eftersom brödet var slut, fick han korvbröd till smörgås! När jag pratade i telefon med Rebecka, så hällde Fredrik upp mer fil själv,.. det var inte en nyöppnad och tungt filmjölkspaket, men ändå! Det gjorde han utan att spilla nåt! Så det är bra att han kan förse sig själv när mamma är "busy" i telefonen.

Så då var det dags att fixa nåt fika till kaffet... och det blev en modifierad kladdkaka i MICRON. Faktiskt rätt lyckad! Skriver recept i nästa inlägg!


Här är Maja, en av Fredriks bästa kompisar! Hon sitter och leker med klosslådan. Det skiljer 2 dagar på dem, och de är grannar, och går på samma dagis. Samma "färdigheter".


Här är Edvin, Majas lillebror. Som är född på samma dag som Henrik! Lustigt va?


Fredrik på sin Bobby-car!


Henrik!


Maja och Fredrik spelar innebandy. Atlas är med och hämtar bollen.


Sen var det dags för lite lunch, det blev rester från igår. Tacoköttfärs med grönsaker och ris. Fredrik gillar både ris och tacos, så det gick hem!


Maja tyckte också om maten!


Så här roligt hade dem innan lunchen. Sen gick vi ut och lekte en stund innan sov-vilan!

Nu ska jag läsa klart reklamhögen!


Apoteket, parkeringsidioter och söndagsshopping

Idag öppnade apoteket först kl 10, och var väl inte där förrens närmare 11. Det skulle ju fixas, och hängas tvätt osv. Jag tänkte bara åka snabbt fram och tillbaka, utan barn. Men sen tänkte jag att det var lika bra att ta med Henrik. Fredrik var ju sjuk och fick vara hemma med pappa.

Det tog tid, och när jag väl kom fram på kölappen... fick jag vänta ytterligare, eftersom mitt ärende skulle ta längre tid. De behövde blanda ihop kåvepenin först innan. Jaha. Då var det bara att vänta igen. Under tiden plockade jag ihop ett litet hemmapotek; alvedon, 3 olika. Var lika bra att ladda upp till Henrik, och alvedon till vuxna verkar alltid ta slut. Och så köpte jag ipren till barn fr. 7 kg, för det säger dem är bra att varva med när de är sjuka. Och en ask plåster, för det har vi knappt nåt hemma. Stod och tittade på både nalle phu och cars, men det blev vanliga... tiden då figurplåster kommer nog inom sinom tid ändå! =)
Och jag plockade ihop lite raft medans jag väntade och köpte dessutom skoinlägg, nu när de platta vårskorna kommer fram är det skönt med lite extra inlägg.

Så var det vår tur. Henrik satt och sov, skönt för mig! Det tog lite tid, men jag hade två recept att hämta ut. Jag fick hämta ut Pers recept (med hans leg), så det blev muskelavslappnande/antiflamatoriskt åt honom. Notan slutade på 588 kr. Jag och tjejen i kassan konstaterade att det var en tråkig utgift, och jag sa att det hade varit roligare att köpa blommor för pengarna =)
Men men, det är iallafall för en god sak.

Så 45 minuter senare gick jag ut... och ser en kvinna tränger sig ut genom bildörren som står precis intill min bil. Vad f-n tänker folk med? När hon precis kommit ut från bilen ifrågasatte jag hennes parkering.

Hon svararde: Jag står ju innanför rutan.
Mitt svar: Men jag måste väl åtminstone kunna komma in med mitt barn!!

Jaja sa hon tröttsamt, och sa att hon kunde flytta sig!

Hennes dotter, i 10 års ålderna sa "Men mamma, kommer du in i bilen"? (Haha, då förstår ni kanske hur trångt det var. Och dessutom hade hon en ganska fin bil. SÅ varför klämma sig in emellan två bilar??

När hon väl kom in i bilen backade hon till rutan bakom.

DET VAR MASSOR AV LEDIGA PLATSER (det var ju söndag!!!)... usch vad jag ogillar parkeringsidioter.

Jaja.. inget att hänga upp sig på. Men vilken tur att jag kom dit i precis samma stund! Jobbigt annars.



Efter det åkte jag till ÖoB. Jag skulle inte ha något särskilt, men det var länge sen jag var där, så jag tänkte att jag kunde gå dit och titta. Inget överraskande, och de har inte särskilt inbjudande butikslösning. Mkt grejer, men köplusten försvinner liksom när man kliver innan för dörrarna.

Ändå fick jag tag på lite prylar, som jag inte behövde!! Onödig söndasshopping bara!

Jag smet förbi leksaksberget så jag inte skulle lockas av att köpa nåt till Fredrik, som annars är lätt hänt. När jag hade klarat mig förbi utan att plocka ner nåt, så träffade jag Christine. Och hon hade däremot tagit andra vägen, rakt in bland alla leksaker, sandgrejer m.m.

Medans vi stod och pratade fick jag syn på en liten fyrhjuling OCH små motorcyklar, som jag visste att Fredrik skulle älska. Snabbt och gjort, så åkte de ner i korgen!

De blev mycket riktigt uppskattat:

Lite suddig bild, men ni ser väl så tuff! 79 kr kostade den, så det var ju inte så farligt! Det var från 3 år, men det är ju sånt han gillar. Inte kan jag köpa några plastklossar åt han =)

Spännande värre med nya saker! Sista tiden har Fredrik blivit helt lyrisk när han både sett och hört motorcyklar. Till lunch blev det korv med bröd som ni ser på bilden! Vi hann inte duka av förrens förpackningarna öppnades.


Lite svårt att använda "katapulten" till motorcyklarna, tur att pappa hjälper till. Annars var motorcyklarna roliga att köra med ändå. Henrik är med och tittar lite (dock åt ett annat håll.)


Jättekul att leka med, menar PÅ lillebror!


Kanske lite FÖR kul!


När jag var klar på ÖoB smet jag in i outletbutiken bredvid. Hittade faktiskt lite där oxå, två tunna t-shirts/tunikor, en svart och en vit. 120 kr st. Samt två st solglasögon (det var ju 2 för 50 kr!). Rätt ok, men de har jag inte tagit kort på! =)
Det ena paret var ljusrosa ganska stora med tonade glas, de andra var brunbeige mellanstora bågar.

Solglasögon går alltid åt i vår o sommar!!



Jag har två kakelprover som jag inte kan bestämma vilket:


Jag har en kompis som jobbar tillfälligt med utförsäljning av kakel och klinkers, och jag tänkte "slå till" och bestämma mig till i morgon. Vi saknar kakel i köket. Tror det lutar åt att ha det mörka till höger, ovanför diskbänken. Och det ljusa bakom spisen och upp till tak. 250 kr kvm, och vi behöver 4 kvm. Vad tycker ni??




Nej, nu blir det att fixa lite middag.... har inte bestämt vad än. Men nåt med köttfärs,.. o tacosmak. Men inte tacos, för vi har ingen sallad hemma... kanske fungerar bara med gurka? Per brukar ändå inte ta isbergssallad. Ja, vi får se.. blir att improvisera när jag står vid spisen!

Konstnärliga drag

Jag har tagit lite kort på Fredriks senaste teckningar...

Rita, helt med bläckpenna (kritor är för bäbisar), är ett av hans stora intressen!


Mkt ringar och krusiduller, men det är lite precision att få till det där lilla plåttriga med små knubbiga händer! Han är nu 22 månader.

Han började rita kontinueligt från oktober. Och håller sig på pappret (mestadels iallafall). Vi har alltid pennor ligger framme. Det har blivit lite ritat på väggen vid pottan och några streck på vardagrsrumsbordet, men *peppar* *peppar* så är det det enda. Duktig va??



Jag frågade t.o.m. Per om det var han som hade ritat, men detta är Fredrik själv!
 
Här har han fyllt i barnvagnshjulen. Eller är det bara hans mamma som seR?!HAH


Kataloger och tidningar får han rita i, och kors i taket, så har han inte ritat i hans böcker eller liknande.


Den här är fr 25/3, när vi målade med vattenfärger. Han har målat alldeles själv, och den väntar på att bli inramad. Antar att det är extra "fjantigt" med första barnet! =)

Syskonvagn och syskonsits

Jag har sen jag fick veta att jag var gravid med Henrik letat med ljus och lykta efter den smidigaste syskonvagnen. Och vad hittade jag? Inget som uppfyllde alla mina önskningar.
SÅ när Henrik föddes 6 mars, så stod jag fortfarande utan transportlösning till mina två små barn. Beslutsångesten segrade!! =)

Hur som helst, denna lösning har jag idag:

Jag har en enklare syskonvagn på bredden, som jag faktiskt gillar. Hauck Roadster SL Duo. Den är inte för tung (14,5kg), eftersom den behöver lyftast i och ur bilden. Den är inte för lång (92cm). Och ok bredd (75 cm), hade kunnat varit smalare, men då hade det inte blivit så rymligt för barnen istället.

När jag köpte vagnen valde jag mellan den och en Babyjoger city mini double, och det som avgjorde var:
Hjulen är större på Hauck.
Den är kortare.
Den har frontbåge med band emellan, så sele inte behövs jämt
Och så priset förståss. Den var betydligt billigare.
Och så har den fotstöd, även om de är lite för korta för Fredrik. Men när han sover, kan man lägga nåt under fötterna så blir det bekvämare.

Jag är nöjd.




Men för de gånger när Fredrik redan sovit "middag", vilket han gör en gång per dag ca 2 timmar vid 12 tiden. Så är det perfekt med syskonsitsen på Emmaljunga Nitro City. Det som gjorde att jag tvekade från början att köpa en sån är att den bara tar 15 kg, så hur länge kan den användas? Och givetvis att det bara går att sitta i den.

Men jag är nöjd även med den. Ett smidigt alternativ till syskonvagnen, om man ska shoppa eller liknande där man vill komma fram överallt utan att behöva ta omvägar. Otroligt stadig. Fredrik klättrar i och ur utan problem (givetvis under uppsikt). Mysigt att han kommer upp oxå så kan man prata med honom osv. Han är så stolt att sitta i den och kika ner på lillebror!


Så här bra sitter Fredrik! Det går ju att sätta en kudde på fotstödet, så slipper benen dingla.


Finns gott om plats till lillebror, och det är lätt att lägga i och ur honom i vagnen. Även Fredrik var lätt att lägga ner i vagnen när han behövde sova i den.


Det går att halvsitta upp, inte aktuellt för Henrik än på länge. Men framöver kan de ju växla med varandra. Även Fredrik kan halvsitta upp i vagnen.


Här är högsta sittläget, men inte så rymligt. Gäller att barnet inte har för stor näsa, haha. För Fredrik blev det inte så bra, han klämdes nästan fast (!).


Stadig även när Fredrik klättrar och hänger sig ut!


När den t ex ska in i bilen går det att vika sitsen framåt. Annars är den fastmonterad med 4 skruvar.


Vad tycks??

Jag har inte testat hur det är att ha ryggstödet i vagnen uppfällt än, då det inte har behövts. Henrik är ju bara 2 månader och sitter inte än. Återkommer med info!


Söndagsmorgon

Idag vaknade mina pojkar 6.30. Kanske inte är så ovanligt för de flesta barn, men båda brukar sova betydligt längre. Oftast få jag väcka Fredrik vid kl 8 när han ska till dagis. Men idag var jag riktigt utvilad. Så skönt. Henrik vaknade en gång i natt, vid 23.30, men då var jag redan vaken, för jag hade inte gått och lagt mig än utan låg i sängen och tittade på TV. Så käkade han och somnade om.
Henrik somnade i vagnen nere igår vid 18 tiden, då jag höll på att städa och röja. När vi gick o la oss, vid 21.30 tiden så bar jag upp Henrik i sängen, och han fortsatte sova. Skönt! Så vaknade han tidigt i morse nästa gång.
 

Fredrik hjälpte till att bada Henrik idag, så gulligt. Han stod på sin pall och hjälpte till att skvätta lite vatten på Henrik när han fick bada i handfatet.

Till frukost åt vi för en gång skull mannagrynsgröt.. gott, men inget jag gör till vardagsfrukost (vem ska konka hem alla liters med mjölk som går åt?!? =). Det är inte så rikligt tilltagna potioner,,  så jag la till lite och gjorde gröt för 9 personer enligt förpackningen, 12 dl mjölk gick åt! Och ALLT tog slut. Då var vi två st, och knappt en tallrik full och så fredrik med en halv tallrik gröt. Så ska 9 personer bli mätt på det?? Nästan så att min mage redan börjat kurra! HAha..

De nyskurade golven är inte så nyskurade längre. Fredrik har börjat med o kasta mat runt i köket! Lika så denna morgon, när det var kladdig mannagrynsgröt!

Som jag brukar säga... det är riktigt otacksamt att vara "hemmafru"... det är bara börja om igen. Jag skulle behöva göra ordentlig storstädning VARJE dag för att det ska vara fint här hemma! Det går i perioder, men oftast hinner det gå några dagar emellan.



Lyckliga jag!

Idag kände jag mig så lycklig och utvilad! Och varför det tro? Jo, för igår hade jag ett ordentligt städryck hela dagen.... så underbart att vakna när jag visste att det var städat! Tyvärr inte pedantiskt, utan det låg en del pinaler framme. Men det var RENT!

Golven var dammsugna och skurade.
Toaletten var i tipp-topp, då den storstädades.
Trappen dammugen och skurat!
Klinkersgolvet i hallen var svart istället för grådassigt med smuts!
Disken var under kontroll (det fylldes ju på eftersom..), och alla ytor var avtorkade.
Tvätten var vikt, och TRE nya maskiner väntade på att bli torra!
Soppåsarna var tömda!
Och bäst av allt... rummet intill köket var rensat. Jag kastade ut en sekrätär som var fallfärdig, och soterade in  strumpor, kalsonger, trosor i det nya korgsystemet vi köpte för snart två månader sen! Kastade en hel hög med strumpor med hål och omaka!

Känns underbart! Älskar att få städa rent, rensa och kasta saker!!!




Vem var det som städade sa jag??? =)





Valborg utan "fredagsmys"

Som jag nämnde i tidigare inlägg så har Fredrik drabbats av feber. Med hjälp av alvedon så har febern lugnat ner sig, men sen kommit tillbaka. Igår efter han sovit "middag" hade han nästan 42 grader feber! En riktigt varm och sjuk kille. Han fick alvedon, det var första den dagen eftersom jag hade uppfattat att han hade blivit bättre.
Han satt i vagnen och tittade på TV och var allmänt seg.

Kl 17 kollade jag tempen igen, och då hade den inte sjunkit nåt, så jag ringde husläkarjouren. Som i sin tur skickade oss till barnakuten, Danderyd.
Vi packade ihop oss snabbt, och jag förberedde mig mentalt för flera timmars kö, som det alltid är på akuten. Men när vi kom dit möttes vi av en lugn och skön miljö. Det satt ingen i väntrummet, och vi fick komma in direkt. Väntrummet var väldigt smakfullt inrett med barnleksaker m.m. så det är bra att veta till nästa gång!
Sköterskan ställde lite frågor om andra symtom. Han kräktes upp det minsta lilla han fick i sig, pga febern.

Efter ett tag kom läkaren, och var rätt energisk, han försökte "leka" fram när han skulle lyssna på hjärta och lungor. Han var snabb och saklig. Fredik tyckte inte det var kul utan skrek när doktorn kände på honom.


Fredrik hade liten öroninflamation på vänster öra, pga långvarig förkylning. Så nu behöver han äta kåvepenin i 5 dagar. Och alvedon/ipren tills febern ger sig. Svårt att få ihonom rinnande medicin i spruta.

När vi var klara fick han ett klistermärke med en apa på, som han höll i på vägen hem. Barnen somnade i bilen och jag och Per handlade i mc driven på väg hem, det var våran middag och valborgsfirande!


RSS 2.0