Babysim och Knytte idag!

Idag vaknade jag och Fredrik halv åtta, och det var bara att göra oss i ordning. Jag hade packat kvällen innan, och idag gjorde jag iordning matsäck till knytte, utflykt för Fredrik på dagis.

Han fick med sig skalat äpple, sittunderlag, festis och vatten. Och fick användning för ryggsäcken han fick i en bokklubb när han var bebis! Sittunderlaget klippte jag till en bit igår av ett liggunderlag.

De hade haft jättekul, och personalen på dagis var nöjda med utflykten! Fredrik var trött och sov när jag kom för att hämta honom! Matsäcken hade de inte haft tid att äta! =)

När jag hade lämnat Fredrik på dagis åkte jag hem till Rebecka, vi skulle nämligen samåka till babysimmet. Hemma hos henne tog vi en kopp kaffe och smörgås först. Trots att vi tyckte att vi hade gott om tid, kom vi ner till poolen bara 5 min innan det startade.

Rebecka fick panik när hon såg att Edvin inte fick på sig sina speedos!!! Så jag sa snabbt att de kunde byta!! Så Edvin och Henrik fick BYTA badbyxor... då Henriks passade bättre på Edvin. Edvin hade badbyxor som var 6-9 månader, upp till 11 kg!! Och märkligt nog var de supersmå, nästan för små för Henrik! Rebecka pustade ut!

Men i vattnet kom vi till slut!

Båda killarna äääääälskade att få bada i varmbassängen! Vi fick göra lite övningar, och ledaren berättade att de tränar upp motoriken m.m. Vi gjorde även lite sånglekar i vattnet, så som "Bä bä vita *bubbel*"!

Så härligt med babysimmet! Helen, min gamla barndomskompis var där med sin son och hennes syrra var oxå med med sin dotter. Skoj att träffa dem.

Efteråt gick vi till caféet "Chocolate" som det skrivits om en del i tidningen! Där tog vi en kaffe och en smörgås! Gott och alldeles lagom efter badet! Helen och hennes syrra hade också gått dit, så vi fikade ihop!

Trevligt cafée och personal, och mycket gott!

Äh, ingen vinst på trisslotten tyvärr!

Äh, ingen vinst på trisslotten tyvärr!


Babysimbyxorna kom idag! Jag köpte fr iob-...

20100830672 (MMS)

Babysimbyxorna kom idag! Jag köpte fr iob-butiken.se, o d skänker en trisslott till kunder som betalar förskott, o handlar över 200kr. Jag la till o köpte joggingbyxor. Så jag fick en triss! Butiken har mkt fint och suverän service! Värt en titt! Båda barnen sover, så jag ska skrapa den nu i lugn och ro!


Henrik har rest sig upp på alla fyra några...

Henrik har rest sig upp på alla fyra några gånger idag! Snart kanske han kryper...


Henrik Ragnar Ture, Nu är han döpt!

Allt gick jättebra igår! Så skönt att det är över, även om det var riktigt roligt att planera och genomföra!

Kyrkan:
Kort cermoni, psalm "Tryggare kan ingen vara" och avslutning med "Du vet väl om att du är värdefull". Vi hade två faddrar. Mattias bar Henrik fram till själva dopet, sen tog Christopher över. Chris läste en dikt, och Mattias tände ljuset. Fredrik hällde upp vattnet, med Pers hjälp. Jättefint, enkelt och lagom långt. Henrik var exemplarisk och sa inte ett knyst i kyrkan.




Vi gick ut före gästerna, och jag skyndade mig att göra det sista i lokalen innan gästerna kom in. De fick vänta utanför några minuter. Sen gick vi ut på trappen med Henrik i famnen, och välkomna alla, en och en.

Dukning:


Dålig bild, men så här många gäster var det! 41 vuxna, 16 barn! (Bjudna: 60/29)

Ljusblåa dukar, med tvärgående papperslöpare, blommor (rosor/nejlikor/brudslöja) i cocktailglas med oasis. Massor av ljus. Vi strödde glitter på bordet (men det rekommenderas inte, då alla blev helt glittriga!!), Vi vikte servetterna ståendes som hjärtan uppifrån, som stod på tallriken. Hade även kaffeservetter. På tallrikarna låg små ljusblåa organzapåsar med 5 st "ahlgrens bilar", som jag tyckte passade till barndop.
presentbordet var det oxå ljusblåa dukar med paljetter (Baby/nappflaska m.m.) och glitter.


Lite extra piff. Uppskattades av barnen!


Servetterna vikta som hjärtan, enkelt och stilrent.


Blomarrangemang som mamma hjälpte mig med! Fint va?



Fika:
Vi bjöd på smörgåstårta (svärmor fixade supergoda i mängder!), dricka, cider/mineralvatten. Barnen fick korv m. bröd och saft.

Allt utom gräddtårtan hade vi ställt fram på fikabordet från början, så gästerna skulle få se från början vad som bjöds. Och vi bjöd på en REJÄL fikabuffé. Vi hade småkakor (Drömmar/kolakakor), kokosflarn med smörkräm, sockerfria kanelkringlor, sarah bernads biskvier, kanelbullar, mockarutor, jordgubbskakor, blåbärsrutor, chokladmuffins! Tåtor med tårtbilder! Kaffe/The/Socker/Mjölk


Allt gick åt snabbt! Biskvierna och kokosflarnen var det rykande åtgång på, de är sååååå goda!


Två tårtor. Denna med bärmousse och kladdkakebotten blev inte så lyckad. God, men moussen rann ut!

Alla var så nöjda över dukning, mat, och fika.. och jag tror att alla rullade därifrån! =) Vi åt tacos kl 20, och var inte direkt så vrålhungrig!










Till barnen hade vi tagit med leksaker, och bolltältet. Och alla föräldrar uppmanades att plocka upp några bollar ivar innan de gick hem :)
Barnen (16 st i olika åldrar) lekte bra, och hade roligt!



Presentöppning:

Jag sa till alla gäster att det var valfritt att se på, för vi ville gärna ha presentöppning, vilket vi hade efter kaffet. Lite långtråkigt kanske... men jag tycker det är viktigt att på det viset visa uppskattning! Barnen tyckte det var spännande och de ville gärna hjälpa till, fast det var svårt när vi var tvungna att veta vem som var från vad! 


Henrik fick många fina presenter!
Bl a: Bobby scooter, träbrandbil, träpolisbil, ram för första året, tavla, barnstol, böcker, kläder, halsband, namntåg, pengar, tofflor.

Tack-kort:
Det beställde jag samtidigt som inbjudningskorten på vistaprint, och adressern på kuverten skrev jag samtidigt som inbjudningskorten, så det är gjort.
Förra gången tog jag bild på barnet med doppresenten från gästen, och skickade med i tack-kortet. Mycket uppskattat. Denna gång gör jag nog likadant, eller så tar jag bild på barnet med ALLA presenter runt! Vi får se!

Jag är mycket nöjd över gårdagen, och allt blev perfekt! Förutom att gästerna stressar iväg! Jag hade gjort upp med svärmor redan innan att hon skulle ta städningen, så jag kunde gå tidigare, för vi skulle ha middag med faddrarna hemma på kvällen. Det de inte hann skulle jag ta dagen efter. Svärfar, mamma och syrran hjälpte också till, så det var snabbt avklarat med disk och städning! Och i morse gjorde jag det sista i lokalen: tog ner stolarna, dammsög hallen, möblerade tillbaka! Det mesta var redan ordnat och snyggt, så det var väldigt enkelt!


Nu har jag o mamma dukat i lokalen, o så h...

20100827656 (MMS)

Nu har jag o mamma dukat i lokalen, o så här blev d! Detaljer imorrn! Ljus o bordsblommor saknas än så länge!


Lindexbeställning!

NU har jag beställt overall från Lindex, med Rebeckas hjälp, då hon är club-medlem och inte jag!

Jag beställde overall till Fredrik:

http://www.lindex.com/se/Product/Product.aspx?id=8339864&styleid=8339856&path=3403475;3215210;3232580;3527905;111370;1357363

(Den ska tydligen vara ordentligt vattentät, med 10 000 vattenpelare, i samma kategori som Helly hansen m.m.)

Sen ett par byxor i var till grabbarna, eftersom jag hade rabattkod även på det:
http://www.lindex.com/se/Product/Product.aspx?id=8783581&styleid=8783577&path=3403475;3215210;3232580;3527905;111370;1357361
Tuffa jeans, nu till bra pris! Byxor går alltid åt! Och det är extra åtgång nu i och med dagis! Men snart an de använda överdragsbyxorna, och då blir det bättre för kläderna!

http://www.lindex.com/se/Product/Product.aspx?id=9841591&styleid=9841585&path=3403475;3215210;3232580;3454164;111361;3274616
Mjuka och sköna, men ändå ser ut som jeans (hoppas jag).

TOTALSUMMA INNAN RABATT (Frakt: 0kr, Exp: 19kr): 1047 kr

30% rabatt på demin jeans -74,70 kr
30% rabatt på ett valfritt plagg -209,70 kr
25% rabatt på ett barnplagg -24,75 kr
10% rabatt på hela ordern -73,79 kr
Avrundning -0,06 kr
Att betala: 683,00 kr


Ett annat overallstips:

Coops overall "Friends" har fått bäst i test flera år på raken. 749 kr. Finns nu i butik.

Fredrik ska börja på "knytte". Idag hän...

Fredrik ska börja på "knytte". Idag hängde d en infolapp på dagis om knytte. Det är mini-mulle som b la Fredrik ska gå på. En liten matsäck (frukt o dryck), samt sittunderlag ska dem ha med sig på tisdagar! Gulligt! Fredrik har blivit en av dem "stora" på hans avdelning nu!


Mora träsk i sportcentrum, 27/10, kl 18. J...

Mora träsk i sportcentrum, 27/10, kl 18. Jag o Fredrik ska dit! www.moratrask.se


Ikväll blev det spinning minnsan! Även f...

Ikväll blev det spinning minnsan! Även förra tisdagen. Och nu har jag bokat upp de två kommande tisdagarna! Jag ringde Elin på vägen hem för att höra om hon ville haka på! D ville hon, så jag ringde o bokade cykel till henne också! Kul!


Här ligger Henrik på bortet hos mormor, ha...

20100823637 (MMS)

Här ligger Henrik på bortet hos mormor, hans gammelmormor, o leker m en brödpensel! Man tager d man haver! Mormor har nyligen fått diabetes, stackars. D är en omställning, särskillt för nån som är 88 år. Så jag försökte hjälpa henne med vad som är ok och inte. Hon hade av misstag köpt filmjölk med smak. Som tur var hade jag precis varit o handla, så jag gick ner till bilen och hämtade upp 2 vanliga fil till henne istället. Hon drack kaffe o satte i fel strupe, läskigt, jag såg att hon fick panik. Men jag hörde att hon fick luft o masserade henne på ryggen o försökte få henne lugn o sa att hon skulle andas genom näsan. Inte kul, och det gick över efter en stund som tur var. D var som alltid trevligt att hälsa på henne, även om vi bara stannade lite snabbt!


Dopsamtalet idag gick väldigt bra. Jag o ...

Dopsamtalet idag gick väldigt bra. Jag o Henrik åkte till kyrkan till kl 10, o mötte upp prästen, Louise. Vi stod vid doprunten och och pratade, o hon gick igenom ordningen. Jag har valt 2 psalmer, o d blir lagom. Fredrik kommer att få hälla upp vattnet. Mattias tända ljuset och Christoffer läsa en dikt. D får samsas att hålla Henrik, före och efter vattencermonin. Det kommer att bli riktigt bra! När jag kom hem gjorde jag en plåt jordgubbskakor, m färska jordgubbar! Gott! Imorrn ska jag baka lite fler biskvier! Sen är d lite småpiff inför dopet.


En lyckodag! Nya IKEA katalogen kom i brev...

20100824645 (MMS)

En lyckodag! Nya IKEA katalogen kom i brevlådan!


Ikväll blir det "Fångarna på fortet!"

Ni tittar väl oxå??

Stor baby

http://video.se.msn.com/watch/video/michelinbabyn-vager-som-en-sexaring/1nkcn0bnc


Stackars!

Äntligen fredag och barnbidrag, som jag h...

Äntligen fredag och barnbidrag, som jag har längtat! Jag o ungarna åkte in o handlade på förmiddagen, fyllde upp i skafferiet. 2000kr. Då åkte det i nya nappar, vantar o diverse till dopet så som mjöl, kaffe, socker m.m. i kundvagnen. Vi var bjudna till Jimmy o Bella på kräftor på kvällen, så jag handlade inför det också. Det var knytis och jag skulle ta m ostpaj. Jag hade i en påse riven mozzarellaost, o d blev riktigt gott! Jag ringde när vi var på väg o då visade det sig ha blivit fel i planeringen! De var nämligen påväg hem till OSS! "VA? Du skojar" sa jag till Jimmy."Nej" sa han o tyckte d var konstigt. "Men jag frågade förut om det var er tur i år att ha kräftfest o Bella sa ja". Det var inget skoj, de var på väg hem till oss. Jag sa "eh, ok. Välkomna!". Helt oplanerat att de, bella, jimmy, lunkan o camilla, skulle hem till oss på kräftskiva. Men det var bara att sätta fart! Disken var kvar från kvällen innan, o leksaker utspridda (såklart!), inget dukat osv! Men vi fick ihop allt o d blev riktigt trevligt! Bella hade gjort en dillsås o tog med bröd o ost, jag hade pajen o dricka, camilla hade bakat urgod hallonpaj till efterrätt. Riktigt lyckat!


I torsdags kväll kom Emma o Mattias på m...

I torsdags kväll kom Emma o Mattias på middag o wii spel. Kl 11 började jag m desserten - hemmagjord gräddglass med färska jordgubbar, samt hemmagjord chokladmousse i portionsglas. Sen fixade jag baguetter, degen skulle jäsa 2, så d behövdes planeras. O varvas med barnens behov av mat, sömn, lek m.m. Till middag bjöd vi på kycklingwok, m pad thai woksås. Väldigt gott o uppskattat.


Henrik gillade också att bada! Han var avs...

20100818624 (MMS)

Henrik gillade också att bada! Han var avslappnad i vattnet!


Vattenrutschkanan! Fredrik gillade den och...

20100818628 (MMS)

Vattenrutschkanan! Fredrik gillade den och gick genast till trappen för att åka igen!


Badhuset idag var supernajs! Över förvänta...

20100818618 (MMS)

Badhuset idag var supernajs! Över förväntan! D gick jättebra m båda barnen. Pappa var med som både sällskap o extra hjälp! Jag tog båda barnen i omklädningsrummet, o d gick bra. Fredrik och jag duschade och bytte om medans Henrik satt i babyskyddet ner till bassängen. Jag tog m hans badbyxa, värdesaker o handuk ner. Pappa var redan i vattnet när vi kom ner. Själv konkade jag ner babyskydd, fredrik o väskan. Henrik var vaken o fick ägna sig åt lite leksaksgnag en lång stund medans vi andra badade i stora bassängen! O han var nöjd. Jag simmade några längder! Fredrik simmade runt på d djupa o var lycklig. D var pappa oxå, han älskar att bada. Efter ca en timme gick vi in till varmbassängen, 32grader. Då bytte jag om på Henrik o tog med han ner han vattnet. O han såg verkligen ut att trivas! Så jag får nog ett baddjur till! Han sa inte ett knyst o d såg ut som han gillade det. Efter en halvtimma ca gick vi upp ur vattnet, jag gav henrik mat, han somnade o sov i babyskyddet. o vi badade vidare i stora bassängen. Pappa åkte vattenrutschkana m Fredrik, o d var kul tyckte han så d åkte 2 ggr till! Sen var d dags att gå upp ur vattnet, vi var som russin! Fredrik protesterade, men d gick över när vi kom in i omklädningsrummet. Han visade att han ville gå på toa, och han kissade massor, duktig kille o inte kissa i vattnet! D stora gjorde han hos pappa på toan, vilket kändes skönt, så d inte blir pinsam olycka i vattnet! Fredrik duschade först o jag tvålade in honom, sen lekte han m duschen, han lärde sig att sätta igång vattnet men fick slå för d var hårda. Fredrik ville så gärna ha vattenslangen som tjejen som städade hade o spola med. Men fick nöja sig att hon spolade på hans fötter. Henrik hade precis vaknat, men fick sitta kvar i stolen en stund. Jag duschade o tvättade håret snabbt. Sen duschade jag Henrik o satte tillbaka honom i stolen. Jag torkade mig, sen Fredrik o han fick sitta i handuken en stund. Så jag klädde på mig snabbt, sen Fredrik o sist henrik. Henrik fick ligga på golvet på handuken (den ska ju ändå tvättas i 60gr), sen fast m han i stolen igen. Packade ihop allt o gick ner till pappa som satt i cafet o väntade. Vi skulle fika, men d hade knappt nåt så vi gick till centrum. Cafet var stängt, så vi gick till "subway". Där köpte vi en halv macka till mig (god), 2 kaffe, 1 mer, o 2 glassar, pappa bjöd (tack!). Fredrik drack nästan halva drickan och nästan hela glassen. Sen åkte vi hemåt. Handling på coop innan. Ser redan fram emot nästa badhusbesök!


LINDEX SUPERrabatt!!!

Här kommer superduperkoder till lindex.se, Varsågod:

25% på ett valfritt barnplagg F32001


30% på ett valfritt plagg SELC10321


30% på valfria jeans SELC10322


DESSUTOM är det automatiskt 10% i shoppen!






Badhus bad!

På onsdag ska vi till badhuset! Pappa åker med, annars blir de lite kämpigt att vara själv med två små!!

Skönt ska det bli, och jag vet att Fredrik kommer att ääääääälska det!!!


Ska nog införskaffa mig en vattenkamera till babysimmet. Det finns väl engångs? Har för mig det! Kanske inte förresten... för då måste man framkalla korten, och vem för det nuförtiden?!!??! =)


Back to Dagis!

Idag gick Fredrik på dagis... efter sommaruppehåll. Jag bestämde med Rebecca innan, så det skulle gå lättare för barnen att gå in. Det gick jättebra!

Fredrik blev firad för att han fyllt år!

På dagis har de en lite cermoni för barn som fyllt år (de firar alltid barnet dagen efter, men eftersom Fredrik har varit ledig hela sommaren så blev det idag.)


Hans kort sattes upp på en speciell födelsedagstavla, och så fick han ballonger, och ett litet paket (stickers med fordon).

Roligt var det, och trött var han när han kom hem. SÅ han sov till kl 15 idag!! Numera ska han börja sova på dagis, han behöver nog inte lika mkt sömn. Vi får se.
Då kommer han gå måndag-onsdag, 8.30-13.30. Tidigare hämtade jag honom efter lunch, och så fick han sova hemma.

Vi får se vilket som fungerar bäst!

Vem kör??


Lyckade muffins denna gång!


Det är till dopet! Många bjudna,.. Så det blir mååååånga muffins!!



Elin, Alice och Jesper was here 16/8

Japp, idag var de här på besök.

Tajmat värre... jag höll precis på att fylla upp barnpoolen. Det var ju toppenväder idag.

På dagen hämtade jag det här hos pappa:



Jag skickade pappa att köpa det begagnat hos en familj i Norrtälje. Jag ringde på en annons, och jag totalt missuppfattade. Och eftersom pappa köpte det åt mig, så var det bara att köpa grisen i säcken! =)

Jag trodde nämligen att det var ett pop up tält som ser ut som en buss (nytt kostar 400 kr) och en STOR säck med bollar. Det var fler saker i samma annons. Det jag fick var ett litet tält med en LITEN nätpåse m bollar, 200 kr.

Så det var nog mitt sämsta köp hittills! Men men... barnen hade kul idag! Och jag hade fler bollar som väntade på att bli lekta med!








Alice o Jesper


Fredrik o Alice


Henrik

Namnlapparna kom idag!

I Fredags kväll (ca 16.00) beställde jag namnlappar från www.namnlappar.se

- de låg i lådan IDAG! Snacka om snabbt! Så nu blir fröknarna på dagis glada!


75 påstrykbara (och jag som inte har strykjärn=trasigt!)
75 klitermärken

Allt som allt 160 kr.

Faktura såklart! Denna stund på månaden finns inga andra betalalternativ! =)

Det står "Westerlund" och telnr, så lillebror kan ärva (förutsatt att telnr är samma.) Och ett litet gulligt tåg!

Furuvik var toppen!!

Jag är så nöjd med gårdagens utflykt till Furuvik! En väldigt fin park, med härliga miljöer, och lagom mkt djur. Fint och fräscht!

Gå in på deras hemsida och titta: www.furuvik.se
Den är jättefin... 3D effekt!

Vi åkte med Busslink, pappas jobb, och det var ett 50 tal personer. Två bussar, så det var gott om plats! Eftersom vi bor längs vägen, så fick vi hoppa på vid "vår" busshållsplats. Så det var så enkelt och smidigt. Bussresan tog två timmar. Och barnen skötte sig exemplariskt båda vändorna.

Vi hade syskonvagnen med, och vi fick barnvagnsplatsen, så det var bra. Henrik var vaken ganska länge på ditresan, men när vi hade en tredjedel kvar somnade han, och sov... ända tills det var dags för resan genom amazonas (återkommer om vad det)... så det kunde inte bli bättre tajmat!


Fredrik på bussfärden! Han tyckte det var spännande att åka buss, och få se ut lite. Annat än att sitta bakåtvänd i bilstolen! =). Det var gott om plats på bussen, så Fredrik och Per satt för sig själva. 

Rese-sällskapet:

Adina, Minneli, Monika och Pappa. De står framför apornas inhängnad!

Apmamma med bebis! Schimpanserna kan bli upp till 55 år fick jag lära mig på tipspromenaden! Mitt svar var 35... men hälften rätt (!) fick jag på frågorna! Per 8 rätt, och pappa 0!!!!!!!!! Monika minns jag inte hur det gick för.



Här svingar apbabyn i repen:

Apan till höger var nere på marken och samlade ihop ALL mat!!!

En annan apunge:


Sen var det dags för ormar och spindlar!! Blä! Men faktiskt så kändes det inte lika obehagligt igår faktiskt. Nu har vi ju sett så mkt sånt, på kolmården, skansen och skansen!

Jag har än så länge inte överfört ormfobin på Fredrik iallafall:

Här klättrar ormen upp på glaset och Fredrik är NÄRA!!

Rödingen i vattnet får smaka på matsäcken! Den nästan hoppar upp ur vattnet och tar mackan ur handen.


Sen var det dags för flodtur genom amazonas:

Då åkte man runt i små runda baljor. Mysigt. Henrik hade precis vaknat, så hela famlijen åkte med runt i en balja. Man fick se bl a alpackor, flamingos (!). Sen åkte man in i en grotta... det var ju spännande! Fredrik sa inte ett knysst, men han blev inte rädd. Fint gjort, även om allt var väldigt litet.

Lunch åt vi ute på halvön. Jag hade med ost/skink/pastasallad, även till pappa och Monika. Så det blev uppskattat och vi blev alla mätta i magen! Bara en "loka" kostade 23 kr, så jag vill inte veta vad maten skulle ha kostat! =) Pappa köpte glass till alla... och gjorde nästan slut på hela semesterkassan! Haha.. han kommenterade iallafall vad det kostade, och vi svarade med ett "oj".




Här fick man gå in till getterna! Och Fredrik passade på att kika på den sovande killingen!

Det häftigaste jag tyckte igår var orangutangerna! De var verkligen nära!

Dem hade jättestor inhägnad, men valde att vara inne!


Puss!


De hade nog riktigt tråkigt! Stackars! Men verkligen faschinerande att se dem på så nära håll!

Polarn låg och sov som en uteliggare! =)

Var lite ljust kanske!

Kameler!

Som ni kanske ser, så hade de knappt nåt stängsel, utan stora stenar. På en del väldigt lågt. Häftigt. Men de verkar inte kunna rymma därifrån!

Sen var det färdigtittat på djuren! Så vi begav oss till nöjesfältet. Fredrik fick åka elbilarna (samma som på åland), och det gick rätt bra. Blev inga kort, för jag hjälpte Fredrik runt banan. Men han fixar det själv, att styra! Klart det blir lite krockar emellanåt! =)


Sen var det dags för mjukglass!!

Vi lämnade ungdomarna vid karusellerna och gick tillbaks ut på "äventyrsön". Där gick vi tipspromenaden, Gick ut på dden och kollade på wild kids aktiviteterna, samt gick ner i militärgången i berget.






SEN gick vi till äventyrsbadet och badade i poolen!! PErfekt väder, solen sken upp precis när det vad dags för bad!



Fredrik och jag badade i poolen, Henrik sov oc Per passade honom. Pappa och gänget badade också.

Sen var det dags att åka hem!

Vi åkte kl 16, var hemma 18. Fredrik somnade på bussen hem, helt färdig!!

Verkligen en toppendag!!

Cupcake med chokladfrosting!

Brorsan ska flytta till Vetlanda och plugga till journalist snart.


SÅ jag bjöd honom på middag och det här till kaffet:



GOTT!

Luktar illa?

Henrik låg och höll för näsan när han sov! =)


Sockerärtor med fyllning!

När jag skulle skölja sockerärtorna, såg jag det här:


EN MASK/LARV!!!!!

MUMS! Extra fyllning! De åkte direkt i soporna!!

Lego

Fredrik har fått en kartong med lego (vanligt lego) av Pers kompis!


Hos Maja!

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen, jag vet! Så det kommer lite efteråt!

I torsdags var jag och killarna bjudna till Rebecka. Vi var ute och lekte först.

Fredrik hittade en "dockvagn" som han fick plats i (han har ju en sån docksulky), och de försökte putta varandra.



Småkillarna!


Lika jeans!!


Henrik tyckte aktivietstavlan var spännande!

Idag var Rune här

Idag kom Rune, Fredriks gudfar, hit och hälsade på en stund.


Teckning!

Olika färger, olika former.


Karavan

 

Fredrik raddar upp bilar, det vet vi. Här är en jätte-karavan!!

Före och Efter

När vi tog bort Atlas var städning en del av terapin, och jag storstädade för att få bort allt hundhår!


Så här låg han ofta och sov när man kom ner på morgonen!! Fina hunden!

Före:


EFTER

(Bilden tog jag för några dagar sen, tänk om jag fick ha så fint jämt..... inte en leksak på golvet!)


Fredriks första målarbok!

Coop sålde för halva priset, så jag slog till på denna:



Han tycker det är kul att fylla i, i vanliga tidningar eller när jag själv målar.
Och Fredrik ritade lite:

Ansiktet och stjärnan ovanför har Per fyllt i (fint va?), men det andra har Fredrik kluddat på.






Lite träffsäkert är det för att vara en 2 åring??

Dem här tuschpennorna köpte jag i våras, och dem är superbra. Lätta att hålla i, bra färger, räcker länge, och gulliga. Tyvärr finns dem inte längre på coop. Hittar ni såna, köp till mig!! =)



Muffins

Jag köpte nya muffinsformar:


De ska vara förbättrade, dvs stadiga så ingen speciell plåt behövs. Perfekt tänkte jag.


Det gick sådär!! De höll inte riktigt vad dem lovade! EN blev bra iallafall...

Täby C och "Fånga ballonger"

Förra veckan var jag och Ingela på Täby C. Vi tog bara småttingarna med, och samåkte. SÅ Ida-Marie och Henrik fick ligga i hennes tvillingvagn!!


Gulligt va?

Det jag skulle ha fanns inte (tejpen med bilbanan)... designtorget hade flyttat ut från centrumet!!

Och jag skulle inte handla nåt alls... men ville gärna att Fredrik skulle ha "Fånga ballonger" ett spel från 3 år, så det är väldigt enkelt. Nu har vi spelat några gånger, och han fårstår sig på det!



Här spelar han med morfar, och visar var ballongen ska ligga.



Väldigt enkelt spel. Kasta tärningen - ta ballongen som tärningen visar - lägg på pricken på spelbrickan. De tränar färger, finmotorik m.m.

Morotspuré testat!

Nu har Henrik fått äta smakportioner på morots och palsternackspuré...



Och det var lite konstigt tyckte han!

"Pippi!"

Härom dagen när vi åt ropar Fredrik "pippi pipp pip"...

"VA?" sa jag och fattade inget,.. tills jag tittade på hans tallrik:




Där var det en liten kyckling av majs, och peppar som öga!!! Coolt!

Supergulligt tyg till pojkrummet!

Kan jag ta och bestämma mig vilket TEMA pojkrummet ska ha!!!!!


Kolla vilket underbart tyg jag såg på panduro:


Skogens djur, 99 kr per meter.

Ska jag byta och ta det, istället för det gröna med flygplan??

Det sistnämnda kanske passar bättre om några år.


Detta finns oxå på panduro:

Wallstickers, 49 kr.

Då skulle denna passa perfekt vid väggen vid lekbordet:
Wallies Mätsticka Forest i gruppen Väggdekorationer / Wallies hos Barnlycka.se (000015)
Från barnlycka.se

Och dessa från kids concept:

Kids Concept Svampar Tidningsförvaring
Finns en likadan för teckningar.

Kids Concept Rådjur boklist
Boklist.


Tavlor.

Och en del annat fint som matchar ur samma sortiment.


Fredrik promenerar m lillebror!

20100802601 (MMS)

Fredrik promenerar m lillebror!


Henrik var till barnsjukgymnasten förra ve...

20100803606 (MMS)

Henrik var till barnsjukgymnasten förra veckan. Han är nu helt bra i nacken. Och ska bara på återbesök när han kan sitta stadigt!


Fredrik fick köra bil på Åland! Det var li...

20100807613 (MMS)

Fredrik fick köra bil på Åland! Det var lite svårt med rattandet, men fick till det ganska bra! Blev bara 2 svängar a 3 min.


Storhandling! Men var tog Henrik vägen?

20100810614 (MMS)

Storhandling! Men var tog Henrik vägen?


Tårtbilder beställda!

Nu har jag beställt tårtbilder, 2 st av bild nr 2 (som fick 1 röst, och den jag gillade bäst!)

www.pictureoncake.com

Billigt och det finns en massa andra motiv, till t ex barnkalas m.m.


Ny höstkollektion hos me&i!

Idag släpps nya höstkollektionen...

www.meandi.se

Första dagarna brukar hemsidan vara omöjlig att titta på, då alla är inne på sidan och tittar.

Det är visning hos Carola den 8 sept. Vill ni följa med??


Wallsticker hos Flügger!

Titta vilka fina wallsticker jag hittade, på flügger!

RMK1130SCS



Dessa tänkte jag köpa (så småningom), jag tror att att de skulle bli urgulliga ovanför spjälsängen:

RMK1023SCS
http://www.flugger.se/Faerg/Tapet/Wallstickers/Cuddle_Buddies(RMK1023SCS).aspx


Sen hittade jag dessa, som skulle passa bra hos Ingela (Alvins rum):

RMK1136SCS

Jag ringde direkt Ingela när jag hittade dem, och hon blev som jag hoppades på jätteglad! De passar PERFEKT till rummet, och gardinerna! Så de ska hon köpa!

Ett mkt enkelt sätt att piffa upp rummet med wallstickers!!

Den 1 augusti kom Klara, Elviras lillasyst...

dsc00123 (MMS)

Den 1 augusti kom Klara, Elviras lillasyster. Hon vägde 2780g och var 47,5cm lång. Stort grattis till er lilla tjej, Tove och Janne. (Vi träffades i föräldragruppen när vi väntade Fredrik, o dem Elvira!)


Imorgon blir det en utflykt till Täby Centrum!

Jag hänger med Ingela, för hon ska till Täby Centrum.

Jag ska inte handla nåt speciellt. MEN... ska försöka hitta lite dukningsgrejer till dopet, på t ex panduro.

Och så ska jag faktiskt köpa en sån här:
Tejp Bilbana
En tejp med bilbana! 125 kr på designtorget, en bil ingår. Smart va?

Hade velat ha en sån på ålandsbåten i helgen. DÅ lekte Fredrik med bilar på golvet och bordet. Kan tänka mig att det blir uppskattat att tejpa på bordet... så kan han leka där!!

Församlingshemmet, dopfest-lokalen.

Så här ser lokalen ut:


Stort, ljust och rymligt!



Bilderna är tagna med mobilen, så de är inte de bästa.

Förra dopet!

Här är lite bilder från förra dopet, Fredriks alltså 2008-11-22.


Nydöpt. Fredrik Lars Yngve Vesterlund



Dukning med linneliknande servetter och papperslöpare. Blev riktigt fint och uppskattat.


Barnen fick eget rum. Servettvikningen ser ut som ett hjärta uppifrån.


Fullt i lokalen!


Supergoda smörgåstårtor som svärmor gjorde! Det blir favorit i repris!


Jag gjorde tårtan, med tårt-bild.


Fredrik när han var 3 månader!

Såååååååå söt!!



Eller hur??

Ålandsresa!

I fredags åkte vi till Åland. Vi stannade kvar en natt. Och Per åkte folkrace på lördagen.

Verkligen jättetrevligt och på fredagskvällen badade jag i ålands hav! Riktigt fin sandbotten, långgrund... men lite kallt!

Carina, Yngve, Lotta (Pers syster) var med, och hennes barn, Emelie, Josefine och Linus.

Verkligen trevlig resa!

Tyvärr glömde jag kameran hemma... så typiskt!! Och Per kom inte med i nån final denna gång (heller).



Nästa år ska vi åka till samma stugby över en helg, nån som vill följa med??

Fredrik hade en fästing!

Igår kväll hade Fredrik en fästing på sig! Den hade nyligen satt sig! Usch vilka otrevliga djur!!!

Barnrummet börjar ta form...

Men inte klart än!

Här har ni lite bilder:


Henriks sida. Taklampan ska bytas till en spotlight-skena.


Lampvägg, med många skalbaggar. Sladdarna ska dras lite snyggare. Tapeten valde vi när vi hade vårat sovrum här, men den får vara kvar.


Fredriks sida. Lövet är borta, och tavlorna uppsatta.


Nyckelpigan blir en färgklick i rummet. Jag älskar mattorna! Två st ryamattor i härligt grönt fr. IKEA. Nora, Carolas dotter hade en sån, så nu har vi härmat!!!


Överkast inköpt, men är hos Ingela fortfarande, då hon inhandlade det åt mig. Beige, fr IKEA, 49 kr.


Gardinerna uppsydda och klara. Tyget köpte jag på JYSK för länge sen. Fina färger, och Fredrik älskar flygplan och helikoptrar! Dock är det pansarvagnar på.. men man kan inte få allt!


Myshörna!


Lekbordet! Ska ha en hylla, väggord eller wallsticker på väggen bakom. Jag är verkligen jättenöjd med bordet, och Fredrik gillar att leka vid det. Så perfekt när det inte är nån bilmatta i lekrummet!



Fotosession, syskonkort!





Bra kort på henrik, men inte Fredrik... Svårt med barn!

Det här blev inte alls bra! HAha






Slappar i fotöljen!



Henrik gillar oxå TV! Här slappar han i fotöljen och tittar på barnprogram!

Kvällsbad!


Lite trångt i badbaljan bara!

Fina kort på Henrik!

Måste bara visa vad jag fick till, med min lilla digitalkamera! Lite synd att elkontakten kom precis vid huvudet.








Nån av dem blir nog tårt-bild. Vilken tycker ni?

Vad gillar Fredrik just nu?

Han äääälskar att vara ute! Och tack vare vårt fina staket, så kan han leka ute själv korta stunder, och jag kan hålla koll genom fönstrena!

Men annars så gillar han sina böcker, att bläddra, titta, och härma ljud.


Han leker med sina bilar. Och numera raddar han upp dem på rad. Och leker på VÄGARNA på bilmattan.



Gulligt va??

Att lägga pussel gillar han! Och favoriten är hans bamsepussel, med 6 bitar. För det har han lärt sig nu. När han lägger tittar han på bilderna och passar ihop.

Sen är det kul att rita, helt med mammas nya pennor med filtspets, eller bläckpenna. Han ritade en "fin" teckning igår, som jag visar nästa gång jag tömmer kameran. Annars ritar han med sina babytuschpennor.

Älskar släp, som ni ser på bilden ovan, så är det kul att koppla på släp osv. Därför har bobbycaren lyft ett steg på intressestegen, nu när den har släpet på.

Han leker gärna med "brio" tåget:

Lägg märke till hur det ser ut! För snart får ni se hur det blev med fix och gardiner!

Behöver inte vara vagnarna utan går bra med motorcykeln:


Just nu är inte lillebrorsan så mkt att leka med, även om han försöker!


Kurra gömma, eller titt ut är kul! Här la han lövet över brorsan och kröp in själv! HAha!


Lekfilts-mys

Fredrik gillar sin lillebror! Han sitter gärna och leker med honom!


Blåbärskaka deluxe

Nu satte jag jordgubbar i den, samt hade i lite bakpulver!

Det var poppis till kaffet när brorsan kom och hälsade på!


Bakning i långpanna = I like! Lätt och smidigt!

Brorsorna!




Puss!


Sobea overallen testad!

Jag handlade ju lite märkesplagg till 70% rabatt. Glasströjan, och denna:




Perfekt till kyliga kvällar, och nu när hösten är runt knuten!

VIll ha SOMMAR tillbaka!!!

Tonfisk i currysås!

Låter inte så gott... men jag kan faktiskt rekomendera!!!


Perfekt lunchalternativ, med t ex ris.

Mina tröttkillar!

Finns sååå mkt sovbilder! De är ju så söta när de sover! Här är två bilder:



Henrik sover såklart några gånger under dagen. Fredrik en gång. Här höll han igång hela dagen, men somnade till slut i famnen på Per. Så det där med att sluta sova under dagen... får vänta! Han behöver en liten sovstund på dagen.


Amning = tunnhårig!!!!

Det är dags för hårtoning! Jag har en förpackning, men väntar nog lite närmare dopet.

Det här upptäckte jag förra veckan:



Det är ju känt att man kan tappa hår, eller bli tunnhårig när man ammar. Ja, det har hänt mig!
Sååååå roligt!!

Lite uppdatering!

Så... nu e jag tillbaka! Har haft lite blogguppehåll, vilket Ingela påpekade idag! Hon sa att det var dags för lite uppdatering!

Har inte haft tid eller lust att blogga under några dagar. Men nu är jag igång igen!

Doppresenter!

Flera har frågat vad Henrik önskar sig i doppresent. Det är svårt att "önska" kan jag tycka, men visst, jag tänkte ge lite förslag.

Det han INTE önskar sig (han har sagt det... haha) är faktiskt traditionella doppresenter... t ex tandask, tennfigurer, ramar, tavlor osv. Med enkla förklaringen... var har ni själva era doppresenter? Jo, inpackade i nån låda nånstans. Tyvärr.

Nu för tiden kan man ge bort vad som helst i doppresent. Och det är väl trevligare??

Hellre gedigna träleksaker, leksaker m.m. som han kan ha lite nytta av!

Ni gör självklart som ni vill.

Här är exempel:

Teddykompaniet Lammgunga
Gungfår, teddykompaniet. Finns bl a på http://www.filur.se/product-view.asp?catid=97&prodid=5373&ref=%2Fproduct%2Ddlist%2Easp%3Ftemplate%3Dbox%5Fvrect%26catid%3D97%26search%3D%26new%3D0%26brand%3D%26itemsperrow%3D%26itemsperpage%3D21%26so%3D%26sortby%3D5%26sortorder%3D1%26page%3D2

Träambulans och brandbil från Åhlens

Tåg pastell
Trätåg med klossar, Krabat

Fredrik fick ett namntåg, (lok + en vagn för varje bokstav), i dop-present utav Ove och Yvonne, och det var en väldigt uppskattad present, och har dessutom lekts med nu sista tiden!

Grön liten saccosäck, JYSK


Bilinredning från "Kids Concept" (Säljs bl a på Småglin, annars på nätet)

Wallies Mätsticka Forest i gruppen Väggdekorationer / Wallies hos Barnlycka.se (000015)
Mätsticka, www.barnlycka.se

väggdekor
Väggdekor med namn, http://www.vimsadekor.se/visa_produkt.asp?id=854&t=Flygf%E4rd


Kläder eller kanske ett par snygga skor!




Ja, lite förslag fick ni...

BVC - 5 månader

Igår var Henrik på BVC, på 5 månaders koll. Han fick vaccination. Samma som förra gången, men en till dos, som förbättrar skyddet ännu mer.

Alltså mot:

Difteri
Stelkramp
Kikhosta
Polio
Haemophilius
Pneumokocker

Han var en riktig "viking" när han fick sprutorna, för han skrek bara till vid själva sticket. Precis som vid förra gången. Hon sa att han var väldigt tålig eftersom han gjordet så! Min lilla groda!!! =)


VIKT: 6550g (Fredrik vid 5 mån: 6790g)

LÄNGD: 66,5 cm (Fredrik vid 5 mån:69 cm)

Huvudomfång: 44 cm (Fredrik vid 5 mån: 43 cm)

Killarna följer nästan samma kurva!!


Vi diskuterade puré och gröt, och jag ska börja ge smakportioner med puré (Majs/morot/palsternacka/potatis).

Den här gången var vi hos Kicki, inte vår ordinarie BVC sköterska, pga semester. Hon var mkt proffsig och trevlig.

RSS 2.0