Furuvik var toppen!!

Jag är så nöjd med gårdagens utflykt till Furuvik! En väldigt fin park, med härliga miljöer, och lagom mkt djur. Fint och fräscht!

Gå in på deras hemsida och titta: www.furuvik.se
Den är jättefin... 3D effekt!

Vi åkte med Busslink, pappas jobb, och det var ett 50 tal personer. Två bussar, så det var gott om plats! Eftersom vi bor längs vägen, så fick vi hoppa på vid "vår" busshållsplats. Så det var så enkelt och smidigt. Bussresan tog två timmar. Och barnen skötte sig exemplariskt båda vändorna.

Vi hade syskonvagnen med, och vi fick barnvagnsplatsen, så det var bra. Henrik var vaken ganska länge på ditresan, men när vi hade en tredjedel kvar somnade han, och sov... ända tills det var dags för resan genom amazonas (återkommer om vad det)... så det kunde inte bli bättre tajmat!


Fredrik på bussfärden! Han tyckte det var spännande att åka buss, och få se ut lite. Annat än att sitta bakåtvänd i bilstolen! =). Det var gott om plats på bussen, så Fredrik och Per satt för sig själva. 

Rese-sällskapet:

Adina, Minneli, Monika och Pappa. De står framför apornas inhängnad!

Apmamma med bebis! Schimpanserna kan bli upp till 55 år fick jag lära mig på tipspromenaden! Mitt svar var 35... men hälften rätt (!) fick jag på frågorna! Per 8 rätt, och pappa 0!!!!!!!!! Monika minns jag inte hur det gick för.



Här svingar apbabyn i repen:

Apan till höger var nere på marken och samlade ihop ALL mat!!!

En annan apunge:


Sen var det dags för ormar och spindlar!! Blä! Men faktiskt så kändes det inte lika obehagligt igår faktiskt. Nu har vi ju sett så mkt sånt, på kolmården, skansen och skansen!

Jag har än så länge inte överfört ormfobin på Fredrik iallafall:

Här klättrar ormen upp på glaset och Fredrik är NÄRA!!

Rödingen i vattnet får smaka på matsäcken! Den nästan hoppar upp ur vattnet och tar mackan ur handen.


Sen var det dags för flodtur genom amazonas:

Då åkte man runt i små runda baljor. Mysigt. Henrik hade precis vaknat, så hela famlijen åkte med runt i en balja. Man fick se bl a alpackor, flamingos (!). Sen åkte man in i en grotta... det var ju spännande! Fredrik sa inte ett knysst, men han blev inte rädd. Fint gjort, även om allt var väldigt litet.

Lunch åt vi ute på halvön. Jag hade med ost/skink/pastasallad, även till pappa och Monika. Så det blev uppskattat och vi blev alla mätta i magen! Bara en "loka" kostade 23 kr, så jag vill inte veta vad maten skulle ha kostat! =) Pappa köpte glass till alla... och gjorde nästan slut på hela semesterkassan! Haha.. han kommenterade iallafall vad det kostade, och vi svarade med ett "oj".




Här fick man gå in till getterna! Och Fredrik passade på att kika på den sovande killingen!

Det häftigaste jag tyckte igår var orangutangerna! De var verkligen nära!

Dem hade jättestor inhägnad, men valde att vara inne!


Puss!


De hade nog riktigt tråkigt! Stackars! Men verkligen faschinerande att se dem på så nära håll!

Polarn låg och sov som en uteliggare! =)

Var lite ljust kanske!

Kameler!

Som ni kanske ser, så hade de knappt nåt stängsel, utan stora stenar. På en del väldigt lågt. Häftigt. Men de verkar inte kunna rymma därifrån!

Sen var det färdigtittat på djuren! Så vi begav oss till nöjesfältet. Fredrik fick åka elbilarna (samma som på åland), och det gick rätt bra. Blev inga kort, för jag hjälpte Fredrik runt banan. Men han fixar det själv, att styra! Klart det blir lite krockar emellanåt! =)


Sen var det dags för mjukglass!!

Vi lämnade ungdomarna vid karusellerna och gick tillbaks ut på "äventyrsön". Där gick vi tipspromenaden, Gick ut på dden och kollade på wild kids aktiviteterna, samt gick ner i militärgången i berget.






SEN gick vi till äventyrsbadet och badade i poolen!! PErfekt väder, solen sken upp precis när det vad dags för bad!



Fredrik och jag badade i poolen, Henrik sov oc Per passade honom. Pappa och gänget badade också.

Sen var det dags att åka hem!

Vi åkte kl 16, var hemma 18. Fredrik somnade på bussen hem, helt färdig!!

Verkligen en toppendag!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0