Julfest på Skansen

Idag var vi bjudna på Scanias (Pers jobb) årliga familjejulfest, uppe på högloftet, skansen.

Borden var dukade med tårta, silverfat med bullar, kakor, saft och kakor.











Henrik fick lunch, barnmatsburk med spaghetti och köttfärssås



Sen var det en flickkör som luciatåg och bjöd på skönsång!





Där vi satt var ett litet utrymme, som räckte för Fredrik att springa på:


Han sökte genast kontakt med en jämnårig tjej, som han fick igång att leka med. De sprang och jagade varandra och hade kul en stund.

Efteråt så blev vi inbjudna till "nyloftet" och där var det dans kring granen! Fredrik och jag dansade kring granen och han tyckte det var roligt, och var så duktig o hålla en liten tjej i handen medans vi dansade runt. Traditionella sång/dans såsom "räven raskar över isen" "små godorna" "Och så gör flickorna" osv!

Sen fick alla barn (och vissa föräldrar) glass. Per valde en daimstrut till Henrik (!), och Fredrik fick en nogger! Och efter glassätandet, åkte Fredriks skjorta av!

Under glassätandet var det uppträdande av "Inge och någe" för barnen, det är en lightversion av "Mora träsk". De bjöd upp frivilliga barn på scenen, och klädde på dem olika saker, t ex en indianstrud och så sjöng vi "tio indianer" osv!

Sen var det lite mer dans kring granen, och "Raketen! fast här skulle vi i raketens avslut tjuta och ropa "TOMTEN"... och på tredje ropet, så kom tomten...

Fredrik har sista tiden fått uppfattning av vad tomte är, och kommenterar när han ser, antingen bild, figur eller på TV. Så det var spännande att se hur han reagerade, och han blev som tur var inte rädd... utan tog hand med tomten!

Då blev det julklappsutdelning för alla barn 0-15 år, utdelat på 0-8 mån, 9 mån-2 år, 3-4 år osv...

Plus att alla barn fick en proppfull gottepåse, med smågodis, klementin, äpple, godisarmband, platsmobil med godis m.m.

Sen var det slut!

Henrik somnade direkt när han lades ner i vagnen. Och Fredrik somnade precis när vi kom till bilen! Båda sov hela vägen hem!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0