Till logopeden idag!

Idag var vi till logopeden, för ett andra besök.

Här är barnen i väntrummet:




Henrik tyckte håret var lite läskigt, men annars var dockan väldigt intressant!





Väl inne hos Annika, så frågade hon om det var nån skillnad från första gången. Han är lite mer intresserad av att prata nu, och försöker uttala orden rätt. Två sats mening: "Gul bil" kom i veckan när vi tittade i leksakstidningen. Färger kommer han få kläm på snart, Per är duktig och leker med honom och lär färger.

Han fick blåsa för att forma munnen som O, då fick han blåsa pingisboll i ett litet mål, sen med sugrör. Han fick även en partytuta för att stimulera blåsandet. Det för att kunna göra ljud som O, A, I. Vi fick läxa, att träna på det här hemma. Han fick även äta havrekuddar för att träna att tugga, hålla koll på tungan och att även blåsa havrekudden på bordet.

Så detta (bl a) köpte vi på Coop efter...


Vi har tränat på Vill ha/vänta osv... så Fredrik kan tillgodose sina önskemål och behov.

Han fick träffa "BOBBO"... ett troll... som tränar B... läppljud såsom; Boll, Buske, På osv.
Hon gjorde som ett memory, där han fick färglägga ena bilden, och hon den andra, medans han skulle berätta vad det var. Rita kan han, och tyckte det var väldigt kul... här är han väldigt detaljerad, och färglägger.
 




Hon tog fram en påse med P ljud... Pippi, Potta, Pingu osv! Så Fredrik hade väldigt roligt, och det gick bra! Vi fick hem en hel bunt med Praxisalfabetet och Bobbo-bilder!

Annika, har även ett samarbete med Fredriks förskola, och ska dit i veckan. Det är superbra! Vi ska tillbaka först i januari.

Efteråt var det dags att handla innan vi skulle hem, men klockan hade blivit så mycket, och Henrik var trött. Så han fick somna i bilen, så åkte jag och Fredrik runt mc donalds, i driven.

Så, idag har Fredrik fått sitt första HAPPY MEAL.


Han fick nuggets, som han inte ens smakade på, och milkshake som han slukade, och pommes som han åt lite av.

Och en skitleksak:


Tom&Jerry, en oststansare.

Sen åkte vi och handlade lite, sen hem! Fredrik somnade i bilen och fortsatte sova totalt 2 timmar hemma, Henrik fick mat, sen lekte lite och nu är det hans tur att sova!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0