Veckobrev

På förskolan får vi veckobrev via email, vilket är kanon! Sen ska man bara som förälder "hinna" ta del av informationen... men senaste veckobrevet presenterar jag här:

Information från förskolan Vecka 41

Hej där hemma.

Den här veckan har personalen varit på utbildning i utomhuspedagogik på Färsna gård.

På lilla avdelningen hälsar vi Mikaela varmt välkommen till oss och samtidigt välkomnar vi Julia och Albin som börjar den 1 november.

På Skogsknytte har det varit lite kallt och blåsigt den senaste tiden så vi beslutade att byta samlingsplats från ”Udden” till ”Draken”. Nu har vi bekantat oss med den nya platsen där det fanns många nedfallna träd som var spännande att klättra, rida och balansera på.

På onsdagar har den gröna gruppen rörelse i skolans gymnastiksal. Barnen är glada och förväntansfulla och börjar komma in i rutinerna kring aktiviteterna och provar olika redskap i gymnastiksalen. På torsdagar är det den röda gruppens tur att gå till gymnastiksalen och barnen är jätteduktiga och entusiastiska inför alla aktiviteter, redskap och lekar. De flesta tycker att det är roligt att duscha så det är bra om barnen har handduk med sig. Den andra gruppen som är kvar på förskolan har pysslat, klippt och klistrat, lagt pärlplattor och pussel, målat med vattenfärger och lekt.

På samlingarna hälsar vi alla välkomna genom att träna på att säga ”godmorgon” till varandra. Vi har uppmärksammat olika färger och mönster som vi har på våra kläder samt våra för- och efternamn. Sång och musik präglar våra dagar och vi sjunger både nya och traditionella sånger.

På stora avdelningen har veckan gått i pysslandets tecken. Vi har klippt och klistrat. Plockat löv och klistrat. Emma vår praktikant har gjort trolldeg med barnen.

Barnen har också fått spela Ukulele vid flera tillfällen under veckan. Det har varit jätte roligt att få uppträda för varandra.

I samlingen har vi börjat mer med teckenspråk och pratat om första ljudet i barnens namn.

Vi har börjat med veckans matvärdar som får hjälpa till med att duka och tala om för kompisarna vad det blir för mat.

Läs gärna på almanackan vad vi gör under veckan. På digitala foto ramen visar vi kort från veckan före.

Vi påminner om föräldramötet på torsdag 21/10 kl. 18.30. Vi kommer bland annat att prata om att vi så småningom kommer att bli tre avdelningar. Då blir vi inte längre stora och lilla avdelningen utan vi funderar på att kalla oss Sörgården, Mellangården och Norrgården.

Torsdagen den 28/10 kommer fotografen till oss. De barn som är lediga vill vi gärna att de är här mellan klockan 8.30-11.00.

Måndagen den 1/11 har personalen medarbetarsamtal med rektorn kl.8.30-10.30. Om vädret tillåter kommer vi att vara ute och leka på gården från kl. 8.30.

 Nästa tillfälle som förskolan stänger 16.00 blir onsdag 10/11.

 I hallen på båda avdelningarna sitter telefonlistan som ni ska få hem. Se efter så att era uppgifter stämmer.

Vecka 44 är det höst lov. Alla våra vanliga aktiviteter är inställda denna vecka. Vi behöver veta hur era barn kommer att vara här. Lämna in lappen eller maila senast måndag 25/10.

 

Visst var det ett trevligt och informtivt veckobrev?
Väldigt spännande att läsa om vad de gör på förskolan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0